ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο χαρακτήρας πρωταθλητή του ΠΑΟ

Ο χαρακτήρας πρωταθλητή του ΠΑΟ
ρουκάβινα

Ούτε η αντίσταση του Λεβαδειακού ανέκοψε το δρόμο του ΠΑΟ προς τον τίτλο. Η αποθέωση των Σισέ και Ζιλμπέρτο, τα "λαβράκια" του Νιόπλια και οι κατάσκοποι που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ

Ο χαρακτήρας πρωταθλητή

Η επιμονή του Νίκου Νιόπλια όλη την προηγούμενη εβδομάδα να προσέξουν ιδιαίτερα οι παίκτες του τον Λεβαδειακό, αποδείχθηκε δικαιολογημένη, αφού οι "πράσινοι" χρειάστηκαν περίπου μια ώρα για να λυγίσουν το συγκρότημα των Φαράντου και Κομπότη. Μετά από ένα πιεστικό αλλά χωρίς ουσία (εκτός από το δοκάρι του Σισέ) πρώτο ημίχρονο, πολλοί ήταν αυτοί που άρχιζαν να ξαναζούν τον εφιάλτη της Καβάλας και νέας απώλειας στο ΟΑΚΑ. Ομως οι παίκτες του Νιόπλια είχε ένα μεγάλο όπλο.

Τον χαρακτήρα πρωταθλητή που έχουν δείξει σε πολλά παιχνίδια, κατακτώντας στο τέλος την νίκη. Μια νίκη που την Κυριακή χρειάστηκαν μόλις δέκα λεπτά για να "κλειδώσουν". Σαλπιγγίδης (64'), Λέτο (71') και Σισέ (74') σκόραραν και πρόσθεσαν άλλους τρεις βαθμούς στο σακούλι των "πράσινων" (που φορούσαν λευκά χτες), οι οποίοι είδαν λίγη ώρα μετά τον έναν από τους δύο διώκτες τους, τον Ολυμπιακό, να έχει απώλεια σε ματς εκτός έδρας και την διαφορά να αυξάνεται.

Τα "λαβράκια" του Νιόπλια

Εκτός από την νίκη και τους τρεις βαθμούς, ο Κοζανίτης τεχνικός κέρδισε δύο ακόμα παίκτες ενόψει της δύσκολης και κομβικής συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τον ΜVP του ματς, Στέργο Μαρίνο, αλλά και τον ταλαντούχο και ορεξάτο Κροάτη μεσοεπιθετικό, Αντε Ρουκάβινα.

Με δεδομένη την απουσία του Βύντρα λόγω της τιμωρίας του, ο Στέργος Μαρίνος αγωνίστηκε ως δεξί μπακ και διέπρεψε προσφέροντας τα μέγιστα σε άμυνα και επίθεση. Καμία έκπληξη για τον Νιόπλια, ο οποίος στο παρελθόν έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για ένα δικό του παιδί, όπως ήταν ο Μαρίνος στην Εθνική Ελπίδων.

Με σέντρες φωτιά (ασίστ στο πρώτο γκολ), γρήγορες επιστροφές στην άμυνα και καλά μαρκαρίσματα, αλλά και πληθωρική εμφάνιση στο σύνολό της, δίκαια ψηφίστηκε ο ΜVP του αγώνα της Κυριακής, παρόλο που αναγάστηκε να αποχωρήσει λόγω τραυματισμού στο 64' μετά το γκολ που πρόσφερε στον Σαλπιγγίδη.

Ο έτερος άσος που τράβηξε τα βλέμματα ήταν ο ορεξάτος Αντε Ρουκάβινα. Ο Κροάτης άσος, που είχε στραμμένα πάνω του και πάλι τα βλέμματα του Αλιόσα Ασάνοβιτς, αλλά και του ίδιου του ομοπονδιακού τεχνικού της Κροατίας, Σλάβεν Μπίλιτς, απέδειξε πόσο ταλέντο διαθέτει.

Αντικατέστησε τον Καραγκούνη και παίζοντας σε θέση πίσω από τον επιθετικό (Πετρόπουλο), έκανε ό,τι ήθελε την αντίπαλη άμυνα, ενώ στο φινάλε έχασε και μια πολύ καλή ευκαιρία για να πετύχει ένα γκολ. Ο "Ρούκα" είχε πάρει τα πρώτα μηνύματα στο τέλος της εβδομάδας από τον προπονητή του, που τον δοκίμασε με τους βασικούς δείχνοντας έτσι πως μετά την αποθεραπεία του αποτελεί μια λύση μέσα στο μυαλό του (με δεδομένο ειδικά το βαρύ πρόγραμμα που έχει στη συνέχεια το "τριφύλλι).

Οι ηγέτες του ΟΑΚΑ

Εκτός από τους δύο μικρούς, αυτοί που τράβηξαν πάνω τους τα φώτα και χειροκροτήθηκαν, ενώ άκουσαν και το όνομά τους από τους οπαδούς στην διάρκεια του ματς, ήταν ο Ζιλμπέρτο Σίλβα και ο Τζιμπρίλ Σισέ.

Ο Βραζιλιάνος άσος φάνηκε σε ένα ακόμα ματς να δίνει απεριόριστες λύσεις στην μεσαία γραμμή ανακόπτοντας τις περισσότερες μπαλιές των αντιπάλων. Είχε φανεί, άλλωστε, πως η απουσία του στα περισσότερα παιχνίδια -έστω και αν άλλοι το θεωρούν σύμπτωση- προκαλούσε στον Παναθηναϊκό βαθμολογικές απώλειες. Με σωστές τοποθετήσεις και εφορμήσεις με πάσες που ανοίγουν την ομάδα επιθετικά, δικαιολογημένα ο Ζιλμπέρτο Σίλβα αποθεώθηκε από τους οπαδούς της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο. Το όνομά του να έγινε σύνθημα και εκείνος ανταπέδωσε το χειροκρότημα.

Σε ό,τι αφορά τον "killer", Τζιμπρίλ Σισέ, τι μπορεί να πει κανείς... Ο Γάλλος συνεχίζει να δίνει τις δικές του απαντήσεις. Εφτασε τα 21 γκολ και συνεχίζει, δείχνοντας αστείρευτο πάθος σε κάθε ενέργειά του και προσφέροντας λύσεις ακόμα και στην άμυνα, όπου γύριζε για να δώσει βοήθειες στα στημένα του αντιπάλου. Επαγγελματίας με "φονικό ένστικτο".

Οι κατάσκοποι ήρθαν, είδαν και τσέκαραν



Εκτός από τους Κροάτες, Μπίλιτς και Ασάνοβιτς, που παρακολούθησαν τόσο τον Αντε Ρουκάβινα όσο και τους Ελληνες διεθνείς (αντίπαλοι της Κροατίας στα προκριματικά του Euro 2012), στα επίσημα του ΟΑΚΑ βρέθηκαν και ο τεχνικός της Σταντάρ Λιέγης με τον βοηθό του λίγα 24ωρα πριν έρθουν ξανά με την αποστολή της ομάδας για το παιχνίδι της Πέμπτης.

Ο σκάουτ της Σταντάρ Λιέγης, Σιραμάνα Ντεμπελέ και ο προπονητής των Βέλγων, Ντομινίκ Ντ' Ονόφριο ήταν στο ΟΑΚΑ και αποχωρώντας αναφέρθηκαν με κολακευτικά λόγια στους Τζιμπρίλ Σισέ και Σεμπαστιάν Λέτο, τους οποίους θεώρησαν επικίνδυνους παίκτες.

"Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο φρέσκος. Είχε υπομονή και ήταν πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο. Δεν έβαλε γκολ γιατί ήταν νευρικός. Ήταν ακόμα καλύτερος στη συνέχεια και ήταν και αποτελεσματικός. Πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και έτσι πήρε μία άνετη νίκη. Είναι ομάδα και το έδειξε σε όλο το παιχνίδι.

Ο Λέτο είναι πολύ επικίνδυνος. Είναι πάρα πολύ καλός και θα πρέπει να τον προσέξουμε. Πιστεύω ότι με το Νίνη γίνονται ακόμα πιο δυνατοί, αλλά δεν ξέρω αν θα παίξει μαζί μας. Ο Σισέ είναι εξαιρετικός και μπορεί να κάνει την κάθε ευκαιρία γκολ. Το έδειξε και σήμερα"

, δήλωσε ο σκάουτερ των Βέλγων, Ντεμπελέ.





























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ