ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Ο Χάλαντ ξαναγράφει την ιστορία των σκόρερ με ασύλληπτα νούμερα

Ο Έρλινγκ Χάλαντ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι σε φιλικό με την Γιοκοχάμα Μαρίνος
Ο Έρλινγκ Χάλαντ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι σε φιλικό με την Γιοκοχάμα Μαρίνος @2023 SHUJI KAJIYAMA/AP IMAGES

Ο Έρλινγκ Χάλαντ συνεχίζει να σκοράρει κατά ριπάς με την Σίτι και ήδη οι αριθμοί του προκαλούν ζάλη, με τον 23χρονο φορ να φιλοδοξεί απόψε (22:00, COSMOTE SPORT 1 HD, MEGA) να προσθέσει στο περυσινό τρεμπλ το Super Cup Ευρώπης κόντρα στην Σεβίλλη.

Λένε πως υπάρχουν κάποια πράγματα που κάνουν έναν μεγάλο σκόρερ να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους καλούς επιθετικούς. Όπως είναι για παράδειγμα η εκτελεστική του δεινότητα ή το να βρίσκεται πάντα εκεί που πρέπει.

Αν αυτά τα στοιχεία συνοδεύονται από εξαιρετική σωματοδομή, εκρηκτικότητα και ταχύτητα τότε το πράγμα πλησιάζει στο ιδανικό πακέτο ή αλλιώς σε αυτό που βλέπουν τα μάτια μας από τον Έρλινγκ Χάλαντ.

Ο Νορβηγός επιθετικός (γεννημένος στο Λιντς) έκλεισε πριν από λίγες ημέρες τα 23 του χρόνια ωστόσο ήδη έχει πετύχει εντυπωσιακά κατορθώματα.

Ατόφιο χρυσάφι για κάθε ομάδα που τον είχε

Κάνοντας αναδρομή στην καριέρα του μπορούμε εύκολα να συμπεράνουμε πως αποτέλεσε για όλες μια μόνιμη πηγή χρυσού τόσο αγωνιστικά, όσα και για τα ταμεία τους.

Ακόμα η Μπρίνε από την οποία αναδείχτηκε έβαλε στα ταμεία της 100.000 ευρώ για να τον δώσει στην Μόλντε όταν εκείνος δεν είχε κλείσει καλά καλά τα 17 του χρόνια.

Τον Ιανουάριο του 2019 η Μόλντε τον πούλησε στην Ζάλτσμπουργκ έναντι 8 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ένα χρόνο αργότερα και εκείνη τον πούλησε στην Ντόρτμουντ έναντι 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Τον Ιούλιο του 2022 η Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσε την απόκτησή του δίνοντας 60 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της από τους Βαυαρούς.

Μια μηχανή παραγωγής γκολ με απίστευτη συνέπεια

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο Έρλινγκ Χάλαντ έχει αγωνιστεί σε συλλογικό επίπεδο 238 φορές και μετράει 189 γκολ και 45 ασίστ από αυτά μόλις τα 27 έχουν προέλθει από την άσπρη βούλα.

Την ίδια ώρα έχει αποδείξει εκπληκτική συνέχεια αγωνιζόμενος και με την Εθνική ομάδα της χώρας του. Στις μικρές ηλικιακές ομάδες έχει 53 συμμετοχές με 34 γκολ.

Σε επίπεδο ανδρών έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής σε 25 αγώνες και μετρά 24 γκολ, ενώ έχει δώσει και τρεις ασίστ.

Δεύτερος σκόρερ στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα από το 2020 και μετά

Κάποιος μπορεί να υποστηρίξει πως πολλά από αυτά δεν είναι στο κορυφαίο επίπεδο. Κάπου εδώ έρχονται οι αριθμοί για να αποδείξουν το ακριβώς αντίθετο.

Από τον Ιανουάριο του 2020 όταν και πήγε στην Ντόρτμουντ μέχρι και σήμερα έχει πετύχει 100 γκολ σε 103 συμμετοχές σε αγώνες πρωταθλήματος.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα ο μόνος που έχει πετύχει περισσότερα είναι ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι ο οποίος μετρά 114 γκολ σε 111 συμμετοχές, ενώ τρίτος στη λίστα είναι ο Κιλιάν Εμπαπέ με 89 σε 106 αγώνες.

Όλοι όσοι βρίσκονται μέσα στην πρώτη δεκάδα έχουν περισσότερους αγώνες από εκείνον με εξαίρεση τον Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίο είναι ένατος με 65 γκολ σε 91 συμμετοχές.

Τα νούμερα που προκαλούν ζάλη

Τα 100 γκολ ο Χάλαντ τα έφτασε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος όπου πέτυχε δύο γκολ απέναντι στην Μπέρνλι. Εκεί κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, ενώ συνολικά έβαλε δύο τέρματα σε τέσσερις τελικές.

Αυτά όμως είναι μικρές λεπτομέρειες σε σχέση με τη μεγάλη εικόνα η οποία αποκαλύπτεται με το σχετικό γράφημα που έδωσε στη δημοσιότητα η OPTA.

Το γράφημα συμπεριλαμβάνει όλες τις τελικές του Χάλαντ, αλλά και τα γκολ του τα οποία είναι με κόκκινο χρώματα. Τα 100 γκολ ο 23χρονος Νορβηγός τα έφτασε σκοράροντας σχεδόν είκοσι τέρματα παραπάνω από αυτά που θα ήταν το φυσιολογικό να πετύχει.

Όπως βλέπετε τα xGoals του Νορβηγού σε αυτές τις τελικές αντιστοιχούν σε 79,7 τέρματα και εκείνος έχει πετύχει 100. Την ίδια ώρα εκείνο που πραγματικά εντυπωσιάζει είναι ο ρυθμός με τον οποίο σκοράρει.

Κατά μέσο όρο τα xGoals του ανά τελική προσπάθεια είναι 0,24, εκείνος όμως καταφέρνει να στείλει μπάλα στα δίχτυα μία φορά σχεδόν στις τρεις προσπάθειες.

Όλα αυτά ενώ είναι ακόμα 23 ετών και δεδομένα έχει μπροστά του πολλά χρόνια ακόμα. Πλέον επόμενος στόχος του είναι βρει δίχτυα και σε έναν μεγάλο ευρωπαϊκό τελικό, με τον Χάλαντ να μην το πετυχαίνει τον περασμένο Ιούνιο απέναντι στην Ίντερ στον τελικό του Champions League (ο Ρόδρι πέτυχε το νικητήριο γκολ) αλλά να ευελπιστεί να το κάνει κόντρα στην Σεβίλλη το βράδυ της Τετάρτης (16/8, 22:00, COSMOTE SPORT 1 HD, MEGA, LIVE από SPORT24), όπου οι πολίτες θα διεκδικήσουν στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" το πρώτο Super Cup Ευρώπης στην ιστορία τους.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΕΡΛΙΝΓΚ ΧΑΛΑΝΤ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE SUPER CUP ΕΥΡΩΠΗΣ 2023 SUPER CUP ΕΥΡΩΠΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ