ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο απόλυτος οδηγός επιβίωσης για να παρακολουθήσεις το EURO 2020

Ο απόλυτος οδηγός επιβίωσης για να παρακολουθήσεις το EURO 2020

Το SPORT24 σου παρουσιάζει τον απόλυτο οδηγό επιβίωσης για το Euro 2020, ενώ ο Νικόλας Ράπτης σου δίνει τις δικές του συμβουλές.

Είναι η στιγμή που περιμέναμε εδώ και ένα χρόνο. Η ώρα για το Euro 2020 έφτασε και οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές της γηραιάς Ηπείρου έχουν ετοιμαστεί για να μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές ποδοσφαιρικού θεάματος.

Μέσα από το SPORT24 θα ζήσεις όλη την αθλητική δράση, αλλά δεν μένουμε εκεί. Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσεις τον απόλυτο οδηγό επιβίωσης για τον μεγάλο ποδοσφαιρικό μήνα που έχουμε μπροστά μας και αναμένεται να είναι συναρπαστικός.

Επειδή τα λόγια σε τέτοιες περιπτώσεις είναι φτωχά πάμε απευθείας στο ψητό.

Ο πεντάλογος της προετοιμασίας

1) Πρώτα απ' όλα για να μπορέσεις να απολαύσεις το πλούσιο θέαμα πρέπει είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος. Με τα παιχνίδια να διαδέχονται το ένα το άλλο πρέπει να βρεις διαμορφώσεις έτσι την αγαπημένη σου θέση στον καναπέ ή στην πολυθρόνα για να ζήσεις τις μοναδικές στιγμές.

2) Δεύτερον κατέβασε την εφαρμογή του efood (αν δεν την έχεις ήδη) και εκμεταλλεύσου την προσφορά 1+1, έως τις 27 Ιουνίου φέρνοντάς τα αγαπημένα μας φαγητά εις διπλούν στην πόρτα μας.

3) Τρίτον έχε πάντοτε την κατάλληλη παρέα. Αν δεν είσαι από εκείνους που θέλουν να βλέπουν μπαλίτσα μόνοι τους φρόντισε να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που ξέρουν ποδόσφαιρο και το κυριότερο δεν γίνονται ενοχλητικοί. Σίγουρα δε θες να χάσεις φάση μιλώντας ή καυγαδίζοντας (μακριά από εμάς αυτά).

4) Μη χάσεις φάση. Ναι αυτό είναι και το τέταρτο. Φρόντισε με τη σέντρα να έχεις σε κοντινή ακτίνα όλα τα απαραίτητα. Τηλεκοντρόλ, τηλέφωνο, φαγητό, νερό και ό,τι άλλο μπορεί να χρειαστείς. Δεν είναι για να σηκωνόμαστε την ώρα του αγώνα.

5) Φτιάξε ατμόσφαιρα γηπέδου. Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσεις έναν αγώνα είναι μέσα στο γήπεδο. Επειδή όμως δεν μπορούμε να πάμε, ενώ ούτε παίζει η Εθνική μας ομάδα οπότε πρέπει να κάνεις το κάτι παραπάνω. Δυνατά ηχεία, κασκόλ, εμφάνιση της αγαπημένης σου Εθνικής είναι άκρως απαραίτητα.

Οι συμβουλές του Νικόλα Ράπτη

Αυτές είναι οι δικές μας συμβουλές, ωστόσο ζητήσαμε και την άποψη ενός ειδικού. Ο Νικόλας Ράπτης είναι έτοιμος να απολαύσει και αυτός μαζί μας την τελική φάση του Euro 2020 και για αυτό του κάναμε ορισμένες άκρως ποδοσφαιρικές ερωτήσεις.

1. Τι σημαίνει για σένα EURO και φαγητό;

"Μπάλα και φαγητό είναι ο καλύτερος συνδυασμός όταν ξέρεις ότι έχει μπάλα και οργανώνεις είτε να το δεις με φίλους είτε μόνος σου από την αρχή της ημέρες τουλάχιστον εγώ σκέφτομαι τι θα παραγγείλω το βράδυ τι ώρα να τα πάρω έτσι ώστε να μην αργήσουν και να έρθουν ακριβώς την ώρα του αγώνα είναι ιεροτελεστία η όλη κατάσταση".

Ο απόλυτος οδηγός επιβίωσης για να παρακολουθήσεις το EURO 2020


2. Ουγγαρία, Τσεχία, Πορτογαλία, Ισπανία, Γερμανία. Αντιστοίχισε καθεμία από αυτές τις ομάδες με ένα φαγητό.

"Ουγγαρία : δεν μου ξυπνάει κάτι ιδιαίτερο έχω πάει και Βουδαπέστη πανέμορφη πόλη , σούπες τρώνε πολύ εκεί αν και είχα φάει κάτι σνίτσελ ωραία όποτε για σνίτσελ με πατάτες πάμε εκεί αν και τις πατάτες τις κάνουν πατατοσαλάτα με μια δροσερή σος απίστευτη ως συνοδευτικό .

Τσεχία: και εδώ δεν με φτιάχνει γαστρονομικά η ομάδα ίσως μανιτάρια αλά κρεμ με κανένα γκόρντον μπλου και πατάτες τηγανίτες και σκορδόψωμο με onion rings

Πορτογαλία: εδώ πάμε για μεξικάνικο μπουρίτος, τσιμιτσάνγκας, νάτσος με τσίλι κον κάρνε παγωμένες μαργαρίτες και τάκος.

Ισπανία: πίτσα θα βάλω εδώ αλλά με πεπερόνι στις πιο πικάντικες και καυτερές με πιπεριές πικάντικο μοσχάρι και μπέικον

Γερμανία: εδώ πάμε για πανικό με σουβλάκια μπιφτέκια σεφταλιες κάνουμε BBQ με γλάσα σος πατάτες πίτες κομμένες μπύρες λουκάνικα δεν θα κοιμηθούμε το βράδυ"

3. Pizza, σουβλάκι, Burger ή ό,τι άλλο τραβάει η ψυχή σου. Ποιο είναι το αγαπημένο ή αγαπημένα φαγητά με τα οποία θα συνόδευες έναν αγώνα ποδοσφαίρου στο φετινό EURO;

"Κοιτά η μπάλα θέλει σουβλάκι. Θέλει δυο τυλιχτά με τζατζικάρα (tip: με την προσφορά 1+1 του efood παραγγέλνεις ένα σου έρχονται 2) να μυρίσει όλο το δωμάτιο θέλει κέντρο πατάτες με τυράκι από πάνω και μια ροζ σος δίπλα και 3-4 σουβλάκια στη μέση με σος μουστάρδας να το ευχαριστηθείς. Μετά αράζεις καναπέ με ένα κουβά παγωτό και έρχεσαι στα ίσα σου".

4. Περίγραψέ μας το σκηνικό όταν παρακολουθείς έναν αγώνα:

"Είσαι μόνος ή με παρέα, σπίτι σου ή κάπου έξω; Φωνάζεις και πανηγυρίζεις ή προτιμάς να μην ενοχλείς τους γείτονες; Δώσε μας τον παλμό που επικρατεί μέσα σου όταν παρακολουθείς ένα παιχνίδι. Δεν μπορώ αυτούς που μιλάνε όλη την ώρα κατά τη διάρκεια της μπάλας, τους προπονητές δηλαδή της εξέδρας. Αυτούς που εξηγούν κάθε φάση και χτυπάνε τηλέφωνα σηκώνονται και κάνουν φασαρία. Τις περισσότερες φορές επιλέγω να βλέπω μόνος αλλά όταν πάω σε παρέα σε άλλο σπίτι είναι και οι φίλοι σαν και εμένα.

Παρακολουθούμε τον αγώνα τρώμε και όταν πρέπει, θα φωνάξουμε θα σηκωθούμε θα κάνουμε πλάκα. Θέλω να τον απολαμβάνω τον αγώνα να παρακολουθώ όλο το παιχνίδι χωρίς πολύ φασαρία. Τώρα αν είμαστε στο γήπεδο εκεί είναι άλλη ατμόσφαιρα τα κάνουμε οπα όλα τραγούδια φωνές και μετά βρώμικο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ