CHAMPIONS LEAGUE

Ο αετός περιμένει τον... Ολυμπιακό!

Ο αετός περιμένει τον... Ολυμπιακό!

Στο γήπεδο που ο Ολυμπιακός αναζητά τη νίκη... εκτόξευσης, οι φίλοι της Μπενφίκα απολαμβάνουν σε κάθε ματς το δικό τους "νικητή". Ο λόγος για τη μεγαλοπρεπή Águia Vitória! Δείτε photos+videos.

Στο άκουσμα της λέξης Μπενφίκα, τα πρώτα πράγματα που μας έρχονται στο συνήθως στο μυαλό είναι "Ντα Λουζ" "ο σύλλογος με τους περισσότερους τίτλους στην Πορτογαλία" αλλά και "ο σύλλογος με τα περισσότερα μέλη στον κόσμο".

Μόνο αυτά; Μάλλον ξεχάσαμε κάτι το οποίο είναι ίσως το πιο διαχρονικό και αντιπροσωπευτικό σήμα-κατατεθέν της Μπενφίκα που δεν είναι άλλος από το προσωνύμιο της: "Αετοί της Λισσαβώνας".

Ο αετός περιμένει τον... Ολυμπιακό!

Με βάση μάλιστα το συγκεκριμένο παρατσούκλι, η διοίκηση του συλλόγου φρόντισε να δώσει ακόμα μεγαλύτερη αίγλη στην ομάδα και στο πλαίσιο αυτό έχει στις τάξεις της έναν εκπαιδευτή αετών, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με την εκπαίδευση της "Águia Vitória" καθόλη τη διάρκεια της σεζόν.

Ο αετός περιμένει τον... Ολυμπιακό!

Águia Vitória που στα ελληνικά σημαίνει "Νικητής Αετός" είναι το αρχοντικό πουλί που πριν από κάθε αγωνιστική υποχρέωση της Μπενφίκα εντός έδρας φροντίζει να "ανεβάζει" το κοινό, πετώντας από το ένα πέταλο του σταδίου στο άλλο, πριν καταλήξει κάθε φορά πάνω στο έμβλημα της Μπενφίκα.

Ο αετός περιμένει τον... Ολυμπιακό!

Ο Ζόρζε Ζεζούς κατά την παρουσίασή του από την Μπενφίκα μαζί με το έμβλημα του συλλόγου της Λισσαβώνας

Οι υψηλές... πτήσεις δεν γίνονται όμως μόνο πριν από αγώνες αλλά και στο πλαίσιο της παρουσίασης νέων μεταγραφικών αποκτημάτων είτε την καλοκαιρινή είτε τη χειμερινή περίοδο, με τους "νεοσύλλεκτους" άσους της Μπενφίκα να βγάζουν μάλιστα κάθε φορά αναμνηστικές φωτογραφίες δίπλα στον αετό.

Ο αετός περιμένει τον... Ολυμπιακό!

Ο Χαβιέρ Σαβιόλα ως παίκτης της Μπενφίκα, ποζάρει δίπλα στην "Águia Vitória"

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του αετού είναι πως έχει λευκό κεφάλι (το συναντάμε στη Βόρεια Αμερική, κυρίως σε Καναδά και Αλάσκα), ενώ η λατινική του ονομασία είναι Haliaeetus leucocephalus.

Σημειώνεται πως κάτι ανάλογο ισχύει και για τη Λάτσιο, με την ομάδα της "αιώνιας πόλης" να έχει όπως και η Μπενφίκα για σήμα της τον αετό και πριν από κάθε αγώνα της ομάδας να πετάει στο "Ολίμπικο" η "Aquila Olympia".

Águia Vitória, το αρχοντικό σύμβολο της Μπενφίκα:

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ