CHAMPIONS LEAGUE

Ο 4ος του Παρί - Μπασακσεχίρ επιχείρησε στο παρελθόν να αυτοκτονήσει

Ο Ρουμάνος διαιτητής Κολτσέσκου συζητά με τον Οκάν Μπουρούκ στο Παρί - Μπασακσεχίρ
Ο Ρουμάνος διαιτητής Κολτσέσκου συζητά με τον Οκάν Μπουρούκ στο Παρί - Μπασακσεχίρ AP PHOTO/FRANCOIS MORI

Ο 4ος διαιτητής του Παρί - Μπασακσεχίρ, Σεμπάστιαν Κολτσέσκου, ο οποίος αποκάλεσε νέγρο τον Πιέρ Γουεμπό, επιχείρησε στο παρελθόν να αυτοκτονήσει, να πέσει από τον τρίτο όροφο του διαμερίσματός του στην Κραϊόβα.

Ο Ρουμάνος διαιτητής Σεμπάστιαν Κολτσέσκου κατάφερε μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα να βρεθεί στο επίκεντρο σε όλη την Ευρώπη. Αποκάλεσε νέγρο τον βοηθό προπονητή της Μπασακσεχίρ, Πιέρ Γουεμπό, με αποτέλεσμα εναντίον του να ξεσπάσει όλη η ομάδα της Τουρκίας, η οποία αποχώρησε από το γήπεδο στο 18' του αγώνα.

Ποιος είναι όμως ο 43χρονος, που είχε οριστεί ως 4ος στην αναμέτρηση του Παρισιού; Γεννημένος στην Κραϊόβα στις 6 Μαΐου 1977, έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στη χώρα του με παλαιότερες διαιτητικές αποφάσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα να υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία. Αποδείχθηκε, μάλιστα, άνθρωπος με πολύ εύθραστο χαρακτήρα.

Τον Οκτώβριο του 2008 λίγο έλειψε να αυτοκτονήσει, απειλώντας πως θα πέσει από τον τρίτο όροφο του διαμερίσματός του στην Κραϊόβα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Κολτσέσκου φώναζε προς τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν σπεύσει στο σημείο: "Αφήστε με ήσυχο, μην μπει κανείς στο σπίτι μου". Τελικά οι Αρχές έσπασαν την πόρτα και μπήκαν στην οικία του διαιτητή.

Ο πρώην διεθνής διαιτητής, Ιόν Κρατσιονέσκου, που αποτέλεσε τρόπον τινά δάσκαλο του Κολτσέσκου, είχε αποκαλύψει μάλιστα πως εκείνη ήταν η δεύτερη απόπειρα αυτοκτονίας του 43χρονου σήμερα διαιτητή, που κατηγορείται για τη ρατσιστική επίθεση στον Γουεμπό.

"Είναι σοκαριστικό αυτό που έχει συμβεί. Άλλοι είναι αυτοί που τον έφεραν σε αυτό το σημείο απόγνωσης. Είναι το θύμα ενός άθλιου συστήματος στο ρουμάνικο ποδόσφαιρο" είχε δηλώσει ο Κρατσιονέσκου. Σύμφωνα με το οικογενειακό περιβάλλον του Κολτσέσκου, η απόπειρα αυτοκτονίας του είχε σχέση με το ποδόσφαιρο. Είχε κάνει σοβαρά λάθη σε ένα παιχνίδι Γκαζ Μετάν - Μπρασόβ (0-0) και αρκετό καιρό μετά είχε πει: "Είχα όντως κακή παρουσία και υπήρχαν λόγοι. Είχα κάποια προβλήματα πριν από το ματς και δεν έπρεπε να σφυρίξω".

Ο πρώην διαιτητής FIFA, Adrian Porumboiu, είχε δηλώσει πως ο Σεμπάστιαν Κολτσέσκου δεν πρέπει να ξανασφυρίξει: "Δεν μπορώ να πιστέψω στις εικόνες που βλέπω (όταν πήγε να αυτοκτονήσει). Δεν θέλω να ρίξω αλάτι στην πληγή, αλλά όταν είσαι διαιτητής, πρέπει να μπορείς να αντέχεις την πίεση".

Η UEFA ανακοίνωσε ότι ξεκινά έρευνα για τη ρατσιστική επίθεση στον Πιέρ Γουεμπό που προκάλεσε τη διακοπή του Παρί -Μπασακσεχίρ - το ματς θα συνεχιστεί την Τετάρτη (9/12, 19:55) - και ξεκαθάρισε ότι ο ρατσισμός δεν έχει θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ