ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Μάντσεστερ Σίτι: Ο 17χρονος Ρίκο Λιούις έσπασε ρεκόρ που κρατούσε ο Μπενζεμά από το 2005

Μάντσεστερ Σίτι: Ο 17χρονος Ρίκο Λιούις έσπασε ρεκόρ που κρατούσε ο Μπενζεμά από το 2005
@2022 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έδωσε την ευκαιρία στον Ρίκο Λιούις να κάνει ντεμπούτο στο Champions League πριν καν ενηλικιωθεί και ο 17χρονος Άγγλος τον έβγαλε ασπροπρόσωπο, σκοράροντας και καταρρίπτοντας ένα σπουδαίο ρεκόρ του Καρίμ Μπενζεμά.

Ο Ρίκο Λιούις δεν έχει συμπληρώσει ακόμα το 18ο έτος της ηλικίας του όμως από το βράδυ της Τετάρτης (2/10) "υποχρέωσε" πολλούς ανθρώπους του ποδοσφαίρου να συγκρατήσουν το όνομά του, μέσω της συμμετοχής του στον αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Σεβίλλη για την 6η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Σε λιγότερο από τρεις μήνες από το ντεμπούτο του στην Premier League (13 Αυγούστου με Μπόρνμουθ, μπήκε αλλαγή στο 82') ο νεαρός δεξιός μπακ έκανε και το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του και μάλιστα ως βασικός, για να κάνει με τη σειρά του τον Πεπ Γκουαρδιόλα να καμαρώνει για την επιλογή του.

Ήταν το 52ο λεπτό της αναμέτρησης όταν ο Χουλιάν Άλβαρες έβγαλε την κάθετη μπαλιά, με τον Λιούις να τρυπάει την άμυνα των Σεβιγιάνων και να νικάει τον Μπόνο με δεξί πλασέ στην αριστερή γωνία του, για να πανηγυρίσει το πρώτο γκολ της καριέρας του με τη φανέλα των πολιτών και να γράψει ιστορία.

Και αυτό γιατί σε ηλικία 17 ετών και 346 ημερών έγινε ο νεότερος παίκτης σε αγώνα Champions League που βρίσκει δίχτυα στο πρώτο του παιχνίδι ως βασικός στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, σπάζοντας το ρεκόρ του Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος το 2005 είχε σκοράρει για την Λιόν απέναντι στην Ρόζενμποργκ όντας τότε 17 ετών και 352 ημερών.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ