CHAMPIONS LEAGUE

Μάντσεστερ Σίτι - Σεβίλλη 3-1: Ο Άλβαρες ντύθηκε Χάλαντ και υπέγραψε την ανατροπή

Μάντσεστερ Σίτι - Σεβίλλη 3-1: Ο Άλβαρες ντύθηκε Χάλαντ και υπέγραψε την ανατροπή
@2022 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Η Σεβίλλη προηγήθηκε στο "Έτιχαντ" όμως η Μάντσεστερ Σίτι ήταν σαρωτική στο δεύτερο μέρος και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χουλιάν Άλβαρες (1 γκολ - 2 ασίστ) έκανε την ανατροπή, για να επικρατήσει με 3-1 στο φινάλε της φάσης των ομίλων.

Ο Έρλινγκ Χάλαντ ήταν απόντας όμως ο Χουλιάν Άλβαρες αποδείχτηκε κάτι παραπάνω από άξιος αντικαταστάτης του Νορβηγού φορ, με τον Αργεντινό να έχει 1 γκολ και 2 ασίστ και να υπογράφει την ανατροπή της Μάντσεστερ Σίτι και την επικράτησή της με 3-1 στο "Έτιχαντ", στο τελευταίο παιχνίδι των δύο ομάδων για τη φάση των ομίλων του Champions League.

Ο Μιρ ήταν εκείνος που έβαλε μπροστά στο σκορ τους Σεβιγιάνους στο 31' με άπιαστη κεφαλιά του Μιρ, με τους πολίτες να φτάνουν όμως στην ισοφάριση με τον 17χρονο Ρίκο Λιούις και να κάνουν την ανατροπή στο τελευταίο 20λεπτο, με τους Άλβαρες και Μαχρέζ να οδηγούν την πρωταθλήτρια Αγγλίας σε μία καθαρή και δίκαιη επικράτηση απέναντι στην ομάδα του Λοπετέγκι.

Το ματς

Η Μάντσεστερ Σίτι είχε ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο για να σκοράρει χωρίς πάντως να υποχρεώσει τον Μπόνο σε κάποια πολύ μεγάλη επέμβαση, με την Σεβίλλη από την πλευρά της να στέκεται αξιοπρεπώς, να απειλεί και εκείνη την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα και τελικά να βρίσκει δίχτυα στο 31ο λεπτό από στημένη φάση. Ο Ίσκο εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο άκρως δραστήριος Ράφα Μιρ βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι και έκανε ένα εντυπωσιακό επιτόμιο άλμα, για να στείλει τη μπάλα συστημένη στην αριστερή γωνία της εστίας του Ορτέγκα για το 0-1.

Με το σκορ αυτό οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, όμως το προβάδισμα της Σεβίλλης δεν κράτησε για πολύ στο δεύτερο μέρος, με την Σίτι να ισοφαρίζει στο 52'. Ο Χουλιάν Άλβαρες έβγαλε μπαλιά-τρύπα για τον Ρίκο Λιούις και ο 17χρονος δεξιός μπακ μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά και σκόραρε με δεξί πλασέ, για να πανηγυρίσει το πρώτο γκολ της καριέρας του με τη φανέλα των πολιτών (δεύτερος νεότερος παίκτης της Σίτι μετά από τον Φιλ Φόντεν, που άρχισε βασικός σε αγώνα Champions League ).

Το γκολ αυτό έδωσε ώθηση στους πολίτες, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να ρίχνει στο ματς τον Ντε Μπρόινε στο 70' και τον Βέλγο να χρειάζεται μόλις λίγα λεπτά για να κάνει τα "μαγικά" του. Στο 73' βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα της Σεβίλλης και έβγαλε θαυμάσια μπαλιά για τον Άλβαρες, με τον Αργεντινό να περνάει και τον Μπόνο και να στέλνει τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων της ισπανικής εστίας με δυνατό σουτ από πλάγια θέση (2-1).

Η ανατροπή έφερε την κατάρρευση της Σεβίλλης, με την Σίτι να το εκμεταλλεύεται και να φτάνει και σε τρίτο γκολ για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα στην επικράτησή της, με τον Άλβαρες να πιέζει και να κλέβει μπάλα έξω από την περιοχή της Σεβίλλης, για να τροφοδοτήσει τον Μαχρέζ και τον Αλγερινό να γράφει το τελικό 3-1 με αριστερή βολίδα εντός περιοχής.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Ορτέγκα, Λιούις, Ντίας, Λαπόρτ, Γκόμεζ (70' Γουίλσον-Έσμπραντ), Φόντεν, Γκιουντογκάν, Πάλμερ (70' Ντε Μπρόινε), Μαχρέζ, Άλβαρες, Γκρίλις (46' Ρόδρι)

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπόνο, Μοντιέλ, Καρμόνα, Μαρκάο (46' Γκούντελ), Ρεκίκ, Ακούνια (46' Τέλες), Γκόμες (46' Σούσο), Ντιλέινι, Ράκιτιτς (67' Χορδάν), Ίσκο (57' Λαμέλα), Μιρ

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:

  • Κοπεγχάγη - Ντόρτμουντ 1-1 (41' Χάραλντσον / 23' Αζάρ)
  • Μάντσεστερ Σίτι - Σεβίλλη 3-1 (52' Λιούις, 73' Άλβαρες, 83' Μαχρέζ / 31' Μιρ)
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΣΕΒΙΛΛΗ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ