ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Nτιόγκο: "Μακάρι να έρθω"

Nτιόγκο: "Μακάρι να έρθω"
ντιογο

Περήφανος αισθάνεται ο επιθετικός της Πορτουγκέζα, Ντιόγκο, για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού προς το πρόσωπο του

Ο Ντιόγκο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα το "Goal", έχει προσωπικό φίλο τον Λεονάρντο, με τον οποίο μιλάει συνεχώς μαζί του, τονίζοντας την επιθυμία του να έρθει στην Ελλάδα, παρά τις τελευταίες εξελίξεις με την άρνηση του Βραζιλιάνικου συλλόγου: " Πάντα μιλάω με τον Λεονάρντο, που είναι από τους καλύτερούς μου φίλους. Από τότε που ήμασταν μαζί στην Πορτουγκέζα είχαμε κάνει φοβερό δίδυμο και από τότε που έφυγε για την Ελλάδα έχουμε πολύ συχνή επικοινωνία.

Ο ίδιος έχει ξετρελαθεί με τη ζωή στην Ελλάδα και με την πόλη, που μου έχει πει ότι είναι πανέμορφη. Για τον Ολυμπιακό μου έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια. Μου έχει πει ότι είναι μία τεράστια ομάδα, η μεγαλύτερη στη χώρα και έχει στόφα νικητή. Μου έχει περιγράψει και τις εγκαταστάσεις, λέγοντάς μου ότι είναι καταπληκτικές και ότι χαίρεσαι να παίζεις μπάλα. Αυτό, όμως, που μου έχει κάνει περισσότερο εντύπωση από τα λεγόμενά του, είναι ο τρόπος που μιλάει για τους οπαδούς της ομάδας.

Μου ανέφερε ότι δεν υπάρχουν άλλοι σαν κι αυτούς στην Ελλάδα και πως σε κάθε ματς βρίσκονται δίπλα στην ομάδα τους, τη στηρίζουν και την ακολουθούν παντού. Σε αυτόν τον τομέα βρίσκω πολλές ομοιότητες με τον κόσμο της Πορτουγκέζα. Ετσι κι εδώ, οι οπαδοί μας είναι συνεχώς στο πλευρό μας και μας κάνουν πάντα να αισθανόμαστε ότι πετάμε. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για τον κάθε ποδοσφαιριστή.



Ο κόσμος στην Ελλάδα απ' ότι μαθαίνω ζει έντονα και με πολύ πάθος το ποδόσφαιρο και ο Λεονάρντο, όποτε μιλάμε, μου αναφέρει το πόσο ο κόσμος του Ολυμπιακού αγαπάει την ομάδα του. Θα ήταν σίγουρα πολύ ωραία, αν θα ξαναμπορούσα να βρεθώ στην ίδια ομάδα με το φίλο μου, να παίξουμε πάλι μπάλα μαζί. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα έχουν την ευκαιρία ν' απολαύσουν αυθεντική βραζιλιάνικη μαγεία"!

Ο Ντιόγκο, αν όλα φυσικά πάνε κατ' ευχήν για τον Ολυμπιακό, θα αντιμετωπίσει στον "αιώνιο" αντίπαλο Παναθηναϊκό τους Ζιλμπέρτο Σίλβα, Γκάμπριελ και Ροντρίγκο Σόουζα: " Ακουσα ότι οι Ζιλμπέρτο Σίλβα, Γκάμπριελ και Ροντρίγκο Σόουζα είναι παίκτες πλέον του "αιωνίου" αντιπάλου, Παναθηναϊκού. Πρόκειται αναμφίβολα για εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, ειδικά ο Ζιλμπέρτο Σίλβα είναι ολόκληρο κεφάλαιο για το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο.

Αν όλα τελειώσουν με τη μεταγραφή μου, θα τους αντιμετωπίσω στα ελληνικά γήπεδα και... μακάρι να τους στενοχωρήσω! Είναι πάντως πολύ ωραίο και σημαντικό να γνωρίζεις ότι σε μία παντελώς ξένη προς εσένα χώρα μπορείς να βρεις συμπατριώτες σου, που θα μιλάς -κυριολεκτικά- την ίδια γλώσσα μαζί τους.

Είναι σίγουρα ένας καθοριστικός παράγοντας που θα μου διευκολύνει πολύ τη ζωή, αν γίνω παίκτης του Ολυμπιακού. Οι Βραζιλιάνοι εξάλλου φημιζόμαστε ότι φτιάχνουμε τις δικές μας "παροικίες", σε όποια χώρα κι αν βρεθούμε. Μέσα στο γήπεδο αντίπαλοι, έξω από αυτό... κολλητοί

"!

"Ονειρο να παίξω σε ευρωπαϊκή ομάδα"

Ο Ντιόγκο, αν και αρκετά προσεκτικός στα λόγια του, δεν κρύβει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες για το μέλλον του: " Νιώθω πανευτυχής και περήφανος που μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα σαν τον Ολυμπιακό έχει κάνει πρόταση για να με αποκτήσει. Επειδή όμως ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα και δεν είναι τίποτα επίσημο, δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο. Θα προτιμούσα πρώτα να τελειώσει η μεταγραφή και να μιλήσω μετά.

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει βάλει στόχο να με ντύσει στα ερυθρόλευκα, εκτός από μεγάλη τιμή για μένα, αποτελεί κι ένα πολύ μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για την καριέρα μου. Για το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν ξέρω πολλά πράγματα, εκτός από αυτά που μου έχει πει ο Λεονάρντο και τα περισσότερα αφορούν τον Ολυμπιακό και τους πολλούς Λατινοαμερικάνους που έχει το πρωτάθλημα.



Θεωρώ πολύ σημαντικό όμως ότι παίκτες που είναι θρύλοι για το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο, όπως ο Ζιοβάνι και ο Ριβάλντο, έπαιξαν στον Ολυμπιακό και ο κόσμος τούς αγάπησε όσο κανέναν. Ηταν είδωλα για τον κόσμο της ομάδας και τους πρόσφεραν πολλές χαρές και τίτλους.

Δεν θέλω ακόμη να υποσχεθώ κάτι στον κόσμο του Ολυμπιακού, επειδή δεν είμαι ακόμη παίκτης της ομάδας, αλλά αν τελικά η μεταγραφή μου κλείσει, θέλω να γίνω ο Ντιόγκο ''τους'', όπως τότε ήταν ο Ζιοβάνι ''τους'' και ο Ριβάλντο ''τους''. Μακάρι να μπορέσω κι εγώ να γίνω είδωλο για τον κόσμο του Ολυμπιακού.



Προτιμώ ακόμη να μην πω πολλά για το θέμα των διαπραγματεύσεων, είναι κάτι που το χειρίζονται οι διοικήσεις των δύο ομάδων απευθείας και περιμένω κι εγώ την τελική έκβαση. Ο Ολυμπιακός μού δίνει τη μεγάλη ευκαιρία να πάω στην Ευρώπη και δεν θέλω να πάει χαμένη".


















TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ