ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ντέρμπι στη Ρηνανία

Ντέρμπι στη Ρηνανία
Μπαγερν πανηγυρικο

Η Ντόρτμουντ φιλοξενεί την Μπάγερν στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Bundesliga

Βόλφσμπουργκ - Νυρεμβέργη
Στο Αννόβερο η Βόλφσμπουργκ κατάφερε να σταθεί όρθια (2-2) και αν ήταν πιο τυχερή θα μπορούσε να είχε φύγει ακόμη και με τη νίκη. Τώρα υποδέχεται τη Νυρεμβέργη που "ξεμπούκωσε" απέναντι στη Φρανκφούρτη πετυχαίνοντας πέντε γκολ (5-1).

Τώρα θέλει να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ στο Βόλφσμπουργκ, καθώς παραδοσιακά όταν σκοράρει παίρνει τουλάχιστον την ισοπαλία. Πάντως, το γεγονός ότι ο Μισίμοβιτς είναι αμφίβολος λόγω ίωσης κάνει τα πράγματα δύσκολα για τη Νυρεμβέργη.

Μπίλεφελντ - Κότμπους

Την προβληματική Κότμπους υποδέχεται η Μπίλεφελντ που στο ματς με την Καρλσρούη την περασμένη αγωνιστική έδειξε ότι ξαναβρίσκει την σταθερότητα της (0-0).

Οι γηπεδούχοι έχουν πάρει μόλις ένα βαθμό στα πέντε τελευταία παιχνίδια, στα οποία έχουν πετύχει όλο και όλο ένα γκολ και φιλοδοξούν ότι θα επιστρέψουν στον δρόμο των επιτυχιών απέναντι στην Κότμπους που ακόμη παραπαίει.

Μάλιστα, είναι χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, η Κότμπους έχει προλάβει να κάνει δυο ζημιές μακριά απο το γήπεδο της αποσπώντας δυο "λευκές" ισοπαλίες στο Βερολίνο και την Λεβερκούζεν.

Σάλκε - Βέρντερ Βρέμης
Έχοντας χάσει ακόμη δυο βαθμούς την περασμένη αγωνιστική όταν και έμεινε στο 1-1 με την Χάνσα στο Ροστόκ, η Σάλκε υποδέχεται την Βέρντερ Βρέμης στο ντέρμπι της αγωνιστικής. Οι "μπλε" πάλεψαν, αλλά "λύγισαν" μεσοβδόμαδα στο "Στάμφορντ Μπριτζ" απο την Τσέλσι με 2-0.

Η Βέρντερ στο γερμανικό πρωτάθλημα με τρεις συνεχόμενες νίκες και τέσσερις συνολικά στα πέντε τελευταία παιχνίδια επέστρεψε στις πρώτες θέσεις. Οι γηπεδούχοι δεν υπολογίζουν τους Κομπιασβίλι (μέσος, 4 συμ./1 γκολ), Αλτιντοπ (επιθετικός, 6 συμ./2 γκολ) και Πάντερ (μέσος, 8 συμ./1 γκολ), ενώ επιστρέφει ο Κρστάιτς (αμυντικός), ενώ είναι αμφίβολος ο Κουράνι (επιθετικός, 10 συμ./4 γκολ).

Η Βέρντερ δεν θα έχει τους Μπένις (αμυντικός), Γουόμε (αμυντικός), Κλάσνιτς (επιθετικός) και Κάρλος Αλμπέρτο (μέσος).

Στουτγάρδη - Λεβερκούζεν
Η Πρωταθλήτρια Στουτγάρδη εξακολουθεί να προβληματίζει με την απόδοση της, ωστόσο ο τεχνικός της, Αρμιν Φε, έχει την δικαιολογία των πολλών και σημαντικών απουσιών. Απέναντι στην Λεβερκούζεν οι γηπεδούχοι παίζουν με την πλάτη στον τοίχο και αυτό θα είναι επιπλέον βάρος.

Όπως, επίσης και το μεσοβδόμαδο ματς του Champions League, όπου γνώρισαν ακόμη μια ήττα (2-0 απο την Λυών). Οι γηπεδούχοι μετρούν 14 νίκες, 4 ισοπαλίες και 10 ήττες με αντίπαλο την Λεβερκούζεν.

Απο την Στουτγάρδη θα απουσιάσουν οι Μέιρα (αμυντικός), Μποκά (αμυντικός), Ντα Σίλβα (μέσος), Χιτσλσμπέργκερ (μέσος, 4 συμ./1 γκολ), Πάρντο (μέσος, 10 συμ./1 γκολ) και Μαγκνίν (αμυντικός). Απο τους φιλοξενούμενους απουσιάζουν οι Γκρέσκο (αμυντικός), Σνάϊντερ (μέσος, 5 συμ./3 ασίστ), Σβένγκλερ (μέσος), ενώ επιστρέφει ο Ράμελοφ (μέσος).

Χάνσα Ροστόκ - Καρλσρούη
Έπειτα απο την Σάλκε (1-1), η Χάνσα υποδέχεται στο Ροστόκ την Καρλσρούη. Οι φιλοξενούμενοι είναι μέχρι στιγμής η έκπληξη του πρωταθλήματος και φαίνεται ότι όταν αγωνίζονται εκτός έδρας και δεν έχουν πίεση αντιδρούν καλύτερα.

Στην Χάνσα αναμένεται να ξεκινήσει ο Μπάϊνλιχ που έχει αποθεραπευτεί και είναι έτοιμος (στην θέση του Μπίλοβ), ενώ βασικός αναμένεται να ξεκινήσει και ο Ντορν (στην θέση του Χένγκε). Στο στρατόπεδο της επίσης νεοφώτιστης, Καρλσρούης, μια θέση στην επίθεση διεκδικούν ο Ιασβίλι με τον Καρνέλ, ο οποίος έχει περισσότερες πιθανότητες να βρίσκεται στην αρχική ενδεκάδα.

Χέρτα - Μπόχουμ
Έπειτα απο την ήττα της στην Βρέμη (3-2) απο την Βέρντερ η Χέρτα επιστρέφει στο Βερολίνο για να υποδεχτεί την Μπόχουμ που απέναντι στην Μπάγερν (ήττα με 2-1) έδειξε ότι έχει διατηρήσει τον μαχητικό χαρακτήρα της και μπορεί να κάνει ζημιές.

Οι γηπεδούχοι συνήθως δεν αποδίδουν καλά στο πρώτο 45λεπτο των αγώνων, καθώς μέχρι τώρα έχουν βρεθεί μόλις μια φορά να προηγούνται στην ανάπαυλα. Την περασμένη σεζόν έμειναν στο 3-3 με την Μπόχουμ, στην τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία με την αντίπαλο τους στο Βερολίνο (!). Συνολικά, η Χέρτα μετρά 10 νίκες, 6 ισοπαλίες και 2 ήττες, η τελευταία εκ των οποίων ήταν την περίοδο 1990-91.

Ντόρτμουντ - Μπάγερν
Ντέρμπι διεξάγεται και στο "Βεστφάλεν" όπου η Ντόρτμουντ φιλοξενεί την Μπάγερν. Οι Βαυαροί μετά το Μπόχουμ επισκέπτονται ξανά τη Ρηνανία, αυτή την φορά όμως για ένα δυσκολότερο ματς. Η δυσκολία του αυξάνει δεδομένου ότι την Πέμπτη η αποστολή της Μπάγερν ταξίδεψε στο Βελιγράδι για την αναμέτρηση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με τον Ερυθρό Αστέρα.

Παράλληλα, ο τραυματισμός του Ριμπερί και η ίωση του Τόνι δείχνουν ότι οι απουσίες των Βαυαρών είναι πολύ σημαντικές. Η Ντόρτμουντ θα στερηθεί τον Κελ (μέσος). Η Μπάγερν θα στερηθεί τους Καν (τερματοφύλακας), Σανιόλ (αμυντικός), Φαν Μπούιτεν (αμυντικός), Ντεμικέλις (αμυντικός, 10 συμ./1 γκολ), Ριμπερί (μέσος, 10 συμ./2 γκολ), Τόνι (επιθετικός, 9 συμ./8 γκολ). Οτλ (μέσος, 5 συμ./1 γκολ), ενώ επιστρέφει ο Λαμ (αμυντικός).

Ντούισμπουργκ - Αμβούργο

Το Αμβούργο διατηρεί την φόρμα του ακόμη και χωρίς τον τραυματία Φαν ντερ Φάαρτ, όπως έδειξε στο πρόσφατο ντέρμπι με την Στουτγάρδη. Ο Ολλανδός άσος και ηγέτης της ομάδας του Χουμπ Στέφενς επιστρέφει όπως φαίνεται.

Η επιστροφή του Φερνάντο και του Γκεοργκίεφ στην ενδεκάδα των γηπεδούχων αναμένεται να τους προσφέρει περισσότερες λύσεις στο 4-3-2-1 που θέλει να εφαρμόσει ο Ρούντι Μπόμερ απέναντι στο Αμβούργο.









































TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ