ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ντέρμπι σε Βερολίνο και Βρέμη

Ντέρμπι σε Βερολίνο και Βρέμη
Μπαγερν

Η Μπάγερν αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Χέρτα και η Λεβερκούζεν ταξιδεύει στην Βρέμη για να κοντραριστεί με την Βέρντερ

Χέρτα-Μπάγερν
Καθοδική είναι η πορεία της Χέρτα Βερολίνου το τελευταίο διάστημα. Την προηγούμενη αγωνιστική πραγματοποίησε μια ακόμη αποτυχημένη εμφάνιση και γνώρισε την ήττα εκτός έδρας από την Νυρεμβέργη με 2-1. Αυτή ήταν μάλιστα η τρίτη συνεχόμενη αποτυχία για τους γηπεδούχους που έχουν ''κατρακυλήσει'' στην 11η θέση της βαθμολογίας. Ο προπονητής Λουσιέν Φαβρ τα έχει με τους τερματοφύλακες του, καθώς ο Ντρόμπνι ήταν εξαιρετικά ασταθής στο τελευταίο παιχνίδι.

Από την άλλη μεριά το κλίμα στα αποδυτήρια της Μπάγερν δεν πολύ καλύτερο. Η ισοπαλία εντός έδρας με τη Ντούισμπουργκ άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου με τον Καν να κάνει κριτική στους Ριμπερί και Τόνι και στη συνέχεια να αποκλείεται από την αποστολή με τη Χέρτα αλλά και να τιμωρείται με πρόστιμο 25.000 ευρώ!

Αγωνιστικά οι φιλοξενούμενοι το τελευταίο διάστημα δείχνουν να ''χωλαίνουν'' και η διακοπή μάλλον θα τους κάνει καλό. Όπως και να έχει πάντως παραμένουν στην κορυφή της Bundesliga.Οι γηπεδούχοι δεν υπολογίζουν τους τραυματίες μέσους Έμπερτ, Λούσιο και Πίστσεκ.

Οι Βαυαροί απο την άλλη, έχουν τιμωρημένο εξαιτίας πειθαρχικού παραπτώματος τον Καν. Αμφίβολοι οι Τόνι και Σανιόλ. Τιμωρημένος ο βασικός στόπερ Λούσιο, τραυματίας ο μέσος Αλτιντοπ.

Βέρντερ-Λεβερκούζεν
Απογοήτευση επικρατεί στο στρατόπεδο της Βέρντερ μετά την ήττα με 3-0 απο τον Ολυμπιακό στο ''Καραϊσκάκη'' που άφησε την ομάδα εκτός συνέχειας στο Champions League. Τουλάχιστον η ομάδα της Βρέμης θα συνεχίσει στην Ευρώπη μέσω της τρίτης θέσης του ομίλου που οδηγεί στους ''32'' του κυπέλλου UEFA. Πέραν όλων αυτών προέρχεται και από ήττα στο Αννόβερο, ενώ είναι αρκετά ταλαιπωρημένη από το ταξίδι της επιστροφής με τα προβλήματα αναχώρησης λόγω της απεργίας στην Αθήνα. Όλοι παραδέχονται ότι η προετοιμασία για τον αγώνα με την Μπάγερ δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.

Από την άλλη μεριά η Λεβερκούζεν προέρχεται από πέντε σερί νίκες στην Bundesliga, βρίσκεται σε πολύ καλό αγωνιστικό ρυθμό και πλέον είναι σε απόσταση βολής (στον ένα βαθμό) από την πρώτη τριάδα και συγκεκριμένα από το Αμβούργο. Με νίκη στη Βρέμη μπορεί να φτάσει ακόμη και στη δεύτερη θέση. Την περασμένη αγωνιστική επικράτησε εύκολα εντός έδρας της Χάνσα Ροστόκ με 3-0.

Τιμωρημένος με τρεις αγωνιστικές είναι ο Ούγκο Αλμέϊδα για τους γηπεδούχους. Εκτός και ο μέσος Φρινγκς. Οι ''ασπιρίνες'' δεν υπολογίζουν τους Σνάϊντερ (μέσος), Βιντάλ (αμυντικός μέσος), ενώ τραυματίστηκε ο επιθετικός, Παπαδόπουλος. Θετικό για τους φιλοξενούμενους η επιστροφή του βασικού επιθετικού, Κίσλινγκ.

Βόλφσμπουργκ-Ντόρτμουντ
Κάτι δεν πάει καλά στους ''λύκους''... Η Βόλφσμπουργκ προέρχεται από πέντε αγωνιστικές χωρίς νίκη, ενώ στο διάστημα αυτό έχει τέσσερις ήττες. Αν δεν βρει σύντομα τερματοφύλακα, δηλαδή αν δεν έρθει τον Ιανουάριο ο Γενς Λέμαν τότε θα συναντήσει αρκετά προβλήματα. Ο Φέλιξ Μάγκατ την προηγούμενη αγωνιστική είδε την ομάδα του να στέκεται καλά στη Στουτγάρδη, αλλά κουνούσε το κεφάλι με την απόδοση του πορτιέρο Λενς. Ο τεχνικός των ''λύκων'' έστειλε πέντε αναπληρωματικούς να προπονούνται μόνοι στο δάσος (!), καθώς θέλει να ''ελαφρύνει'' το ρόστερ.

Από την άλλη μεριά η Ντόρτμουντ δείχνει να παίρνει αγωνιστικά τα ''πάνω'' της καθώς προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες με τελευταία το θρίαμβο επί της Αρμίνια εντός έδρας με 6-1. Ωστόσο δεν έχει την απαιτούμενη αγωνιστική σταθερότητα και είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Η Ατλέτικο έχει δείξει ενδιαφέρον για τον αμυντικό μέσο Κελ, ενώ ο επιθετικός Φράι θα επιστρέψει τελικά μετά τις γιορτές.

Εκτός λόγω τιμωρίας ο βασικός φορ Γκραφίτε για τους γηπεδούχους. Τραυματίας είναι ο βασικός δεξιός μπακ Ντέγκεν για τους φιλοξενούμενους, ενώ εδώ και καιρό απουσιάζει ο Φράι.

Μπίλεφελντ-Στουτγάρδη

Εξελίξεις είχαμε στην Αρμίνια μεσοβδόμαδα. Ο Ερνστ Μίντεντορπ αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας ύστερα από τη συντριβή από την Ντόρτμουντ με 6-1, με την απόλυση του να ανακοινώνεται τη Δευτέρα. Αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική ήττα για τους γηπεδούχους που βρίσκονται μια ανάσα από τη ζώνη του υποβιβασμού. Πάντως ο απελθών τεχνικός τα έβαλε με τον τεχνικό διευθυντή Ζάφτινγκ και δήλωσε ότι σήμερα θα βρίσκεται στην εξέδρα των οργανωμένων οπαδών. Φαβορί για να τον αντικαταστήσει στο πάγκο είναι ο Φόλκερ Φίνκε, ενώ στο σημερινό παιχνίδι στο πάγκο θα κάτσει ο Ντέτλεφ Ντάιμαϊερ μέχρι πρότινος βοηθός του Μίντεντορπ.

Από την άλλη μεριά η Στουτγάρδη την περασμένη αγωνιστική χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοση της επικράτησε εντός έδρας της Βόλφσμπουργκ με 3-1 ενώ μεσοβδόμαδα έχασε με το ίδιο σκορ από την Μπαρτσελόνα στο ''Καμπ Νου''. Ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Champions League και τώρα μπορεί να επικεντρωθεί στο πρωτάθλημα προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Εκτός ο βασικός πορτιέρο Χάιν, ο βασικός στόπερ Λάνγκαμπ, ο βασικός στόπερ Μιγιάτοβιτς και ο αναπληρωματικός αμυντικός Μπόλμαν για τους γηπεδούχους. Αποθεραπεύτηκαν οι αναπληρωματικοί Χάλφαρ και Ράου. Εκτός οι δύο βασικοί φορ Κακάου και Γκόμες για τους φιλοξενούμενους. Νοκ-άουτ επίσης ο βασικός ακραίος μέσος Κεντίρα και ο βασικός μπακ Μπεκ.

Καρλσρούη-Αμβούργο
Μια από τις λίγες καλές εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα έκανε την προηγούμενη αγωνιστική η Καρλσρούη η οποία κατάφερε να φύγει από το Μπόχουμ με το βαθμό της ισοπαλίας (2-2). Το συγκρότημα του Εντμουντ Μπέκερ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα αμυντικά λάθη του αντιπάλου και πήρε το βαθμό μένοντας έτσι αρκετά ψηλά στη βαθμολογία. Παράλληλα στη διάρκεια της εβδομάδας έγινε έρευνα για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί της ομάδας και που είχαν σαν συνέπεια τον τραυματισμό του διαιτητή της αναμέτρησης.

Από την άλλη μεριά το Αμβούργο προέρχεται από εντός έδρας ισοπαλία με την Κότμπους. Οι φιλοξενούμενοι συνεχίζουν να αναφέρουν ως δικαιολογία τον κακό προγραμματισμό της Λίγκας. Μετά από αγώνα για το κύπελλο UEFA θέλουν να παίζουν Κυριακή, αλλά αυτό έχει συμβεί μόλις μια φορά στις τρεις περιπτώσεις. Κάθε φορά μάλιστα που αγωνίζεται Σάββατο μετά απο ευρωπαϊκό παιχνίδι χάνει βαθμούς. Αυτό συνέβη και την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στην Κότμπους.

Τραυματίες ο βασικός τερματοφύλακας Μίλερ, ο βασικός αριστερός χαφ Καρνέλ και ο δεξιός μπακ Ράϊνχαρντ για τους γηπεδούχους. Εξέτισε την τιμωρία του ο βασικός αμυντικός μέσος Γιάρολιμ, αποθεραπεύτηκε ο Ζιντάν (επιθετικός) για τους φιλοξενούμενους.

Σάλκε-Νυρεμβέργη
Πανηγυρικό είναι το κλίμα στους γηπεδούχους μετά τη νίκη επί της Ρόζενμποργκ με 3-1 και την πρόκριση στη φάση των ''16'' του Champions League μεσοβδόμαδα. Η ομάδα για ένα τουλάχιστον ημίχρονο ήταν καταιγιστική πετυχαίνοντας τρία τέρματα σε 36 λεπτά ενώ μεγάλο είναι και το οικονομικό κέρδος αφού θα μπουν αρκετά χρήματα στο ταμείο της. Δικαίωση και για τον Μίρκο Σλόμκα που κέρδισε πόντους στο πάγκο. Στο πρωτάθλημα πάντως οι γηπεδούχοι δεν τα πηγαίνουν και τόσο καλά και βρίσκονται στην 7η θέση. Την περασμένη αγωνιστική με τον Βέστερμαν να πετυχαίνει δύο τέρματα πήραν το βαθμό της ισοπαλίας από την Φρανκφούρτη.

Από την άλλη μεριά η Νυρεμβέργη την περασμένη αγωνιστική πέτυχε σημαντική νίκη κόντρα στην Χέρτα. Έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και πήρε το ζητούμενο χάρη στα γκολ των Χαριστέα και Μισίμοβιτς. Ήταν η δεύτερη επιτυχία στα τρία τελευταία παιχνίδια για την ομάδα του Χανς Μάϊερ που για πρώτη φορά μετά από καιρό δείχνει σημάδια αγωνιστικής ανάκαμψης και βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού. Μεσοβδόμαδα αποκαλύφθηκε ενδιαφέρον για τον Γιαν Κόλερ της Μονακό.

Επιστρέφουν στην αποστολή οι Κρστάϊτς και Ράκιτιτς για τους γηπεδούχους. Τιμωρημένος με πέντε αγωνιστικές ο βασικός μέσος Γκροσμέλερ. Τραυματίες ο αριστερός μπακ Πάντερ, ο μέσος Βαρέλα και ο στόπερ Αμπελ. Οι φιλοξενούμενοι δεν υπολογίζουν τους Πινόλα (μπακ), Βίτεκ (επιθετικός), Σπιράνοβιτς (αμυντικός) και Γιάκομπσεν (αμυντικός).

Χάνσα-Μπόχουμ
Κάτω απο την ζώνη του υποβιβασμού βρέθηκε η Χάνσα Ροστόκ, που ηττήθηκε την περασμένη αγωνιστική με 3-0 απο την Λεβερκούζεν. Τώρα η ομάδα του Φρανκ Πάγκελσντορφ υποδέχεται την Μπόχουμ την οποία ευελπιστεί να νικήσει ώστε να ''ξεχειμωνιάσει'' πάνω απο την επικίνδυνη ζώνη.

Οι φιλοξενούμενοι δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι εκτός έδρας (2 νίκες, 6 ήττες). Πριν απο δυο χρόνια πάντως είχαν νικήσει στο Ροστόκ την Χάνσα για την Β’ κατηγορία της Γερμανίας, ενώ το 2003/04 την είχαν νικήσει και στην Bundesliga. Χωρίς τους Κερν (επιθετικός) και Μπάϊνλιχ (μέσος) οι γηπεδούχοι. Η Μπόχουμ δεν θα έχει τους Μάλτριτζ (αμυντικός), Ιλίσεβιτς (μέσος), ενώ επιστρέφει ο Γιαχία (αμυντικός) και Σρέντερ (αμυντικός).

Ντούισμπουργκ-Φρανκφούρτη
Την χειρότερη έδρα της κατηγορίας επισκέπτεται η Φρανκφούρτη, που την περασμένη αγωνιστική έμεινε στο 2-2 με την Σάλκε. Η Ντούισμπουργκ έχει δυο νίκες στο γήπεδο της και ελπίζει να κλείσει την χρονιά με νίκη, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι έχουν χάσει μόνο δυο φορές φέτος μακριά απο την Φρανκφούρτη και έχουν έξι ισοπαλίες.

Απο το 1998/99 έχει να νικήσει η Ντούισμπουργκ την Φρανκφούρτη είτε στην Bundesliga, είτε στην Β' κατηγορία της Γερμανίας. Σε αυτό το διάστημα οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν δυο νίκες και πήραν άλλες δυο ισοπαλίες. Απο τη Ντούισμπουργκ θα λείψουν οι Τίφερτ (μέσος), Ιντρίσου (επιθετικός) και Ισιάκου (επιθετικός). Η Φρανκφούρτη δεν θα έχει τους Βασόσκι (αμυντικός), Στράϊτ (μέσος), Μέϊερ (μέσος), Πρόις (μέσος) και Ρους (αμυντικός).


















































TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ