SERIE A

Ντέρμπι γοήτρου στο "Ολίμπικο"

Ντέρμπι γοήτρου στο "Ολίμπικο"
ΡΟΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ

Το ντέρμπι της πρωτεύουσας "κλέβει" τις εντυπώσεις στην 34η αγωνιστική, αλλά το ενδιαφέρον είναι στην "ουρά" του βαθμολογικού πίνακα

Τορίνο - Μίλαν

Η Τορίνο είναι αυτή που χρειάζεται περισσότερο τους βαθμούς, καθώς έχει διαφορά μόλις δυο βαθμών απο την ζώνη του υποβιβασμού. Η λογική , πάντως, λέει ότι αν η ομάδα του Ντε Μπιάζι πάρει 7 βαθμούς στα εναπομείναντα παιχνίδια στην έδρα της, κόντρα σε Μίλαν, Άσκολι και Λιβόρνο, τότε θα παραμείνει στην κατηγορία.

Οι "ροσονέρι" εξασφάλισαν ουσιαστικά την έξοδο τους στο Champions League, καθώς αποσπάστηκαν έξι βαθμούς απο την Έμπολι και επτά απο την Παλέρμο. Πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως ο Κάρλο Αντσελότι θα ξεκουράσει πολλούς βασικούς, για να τους έχει "φρέσκους" στην κρίσιμη ρεβάνς της Τετάρτης με την Μάντσεστερ στον "Σαν Σίρο".

Φιορεντίνα - Κιέβο
Η Φιορεντίνα πέρασε νικηφόρα απο το "Ολίμπικο" κερδίζοντας την Λάτσιο και πλέον πολύ δύσκολα θα χάσει το εισιτήριο για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Τα πράγματα για την ομάδα του Τσέζαρε Πραντέλι θα ήταν πολύ διαφορετικά, αν δεν υπήρχε η ποινή αφαίρεσης των 15 βαθμών, αφού σε αυτή την περίπτωση θα βρισκόταν σίγουρα μέσα στην πρώτη τετράδα.

Η Κιέβο νίκησε, όπως αναμενόταν, τη Λιβόρνο με 2-1 στο "Μπεντεγκόντι", ανέβηκε και πάλι πάνω απο την γραμμή του υποβιβασμού, όμως το πρόγραμμα της απο εδώ και πέρα είναι "φωτιά", καθώς τίθεται αντιμέτωπη με ομάδες που παλεύουν για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Άσκολι - Ρετζίνα

Μονόπλευρο το βαθμολογικό ενδιαφέρον σε αυτή την αναμέτρηση, με την Ρετζίνα και "καίγεται" για βαθμούς, καθώς υποχώρησε κάτω απο την γραμμή του υποβιβασμού μετά την ισοπαλία που παραχώρησε στην Ουντινέζε. Θετικό για την ομάδα του Βάλτερ Ματσάρι είναι το γεγονός ότι, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, είναι πολύ πιθανό οι τέσσερις απο τις πέντε ομάδες που θα αντιμετωπίσει μέχρι το τέλος της σεζόν να είναι αδιάφορες (εκτός της Άσκολι, οι Σαμπντόρια, Έμπολι και Μίλαν).

Στην Άσκολι το έχουν πάρει απόφαση πως δεν πρόκειται να αποφύγουν τον υποβιβασμό, καθώς ακόμη και αν πετύχουν έξι νίκες μέχρι το τέλος, πιθανότατα οι 38 πόντοι δεν θα είναι αρκετοί για την παραμονή.

Λιβόρνο - Παλέρμο
Το παιχνίδι "μυρίζει" ισοπαλία απο μακριά. Η Λιβόρνο βρίσκεται ήδη στους 36 βαθμούς και λογικά χρειάζεται ακόμη τέσσερις για να είναι σίγουρη για την παραμονή της στην κατηγορία. Με δεδομένο ότι, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, η μοναδική απο τις ομάδες που πρόκειται ν' αντιμετωπίσει στην συνέχεια που θα έχει κίνητρο θα είναι η Τορίνο, η ομάδα της Τοσκάνης θα παραμείνει και φέτος στην Serie A.

Στην Παλέρμο ο πρόεδρος Τζαμπαρίνι απέλυσε τον Φραντσέσκο Γκουϊντολίν μετά τη νέα ήττα απο την Πάρμα και έτσι στον πάγκο των Σικελών μέχρι το τέλος της σεζόν θα κάθονται οι Ρέντσο Γκόμπο (μέχρι πρότινος βοηθός του Γκουϊντολίν) και Ροζάριο Περγκολίτσι (τεχνικός στην ομάδα Νέων).

Μεσίνα - Αταλάντα
Κίνηση απελπισίας ήταν για τον πρόεδρο της Μεσίνα, Πιέτρο Φράντσα, η απόλυση (για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια σεζόν) του Μπρούνο Τζορντάνο και η πρόσληψη του Μπρούνο Μπόλκι στην θέση του. Η ομάδα της Σικελίας, αναζητεί, όχι ένα, αλλά πολλά θαύματα, για να παραμείνει στην κατηγορία, καθώς πρέπει, όχι μόνο να κάνει πέντε νίκες μέχρι το τέλος (Αταλάντα, Ίντερ, Φιορεντίνα, Πάρμα, Ρόμα), αλλά και να μην φτάσουν τουλάχιστον δυο ομάδες τους 39 βαθμούς.

Η Αταλάντα θα επιχειρήσει να εξαντλήσει τις πιθανότητες για έξοδο στην Ευρώπη, αν και αυτό φαίνεται δύσκολο, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι θα αγωνιστεί στο "Σαν Φιλίπο" χωρίς το βασικό επιθετικό δίδυμο, Ντόνι - Ζαμπάνια.

Ουντινέζε - Κατάνια
Η Ουντινέζε έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη στο "Φρίουλι", καθώς, όπως εξελίσσεται το πρωτάθλημα, δεν είναι καθόλου απίθανο να προλάβει την Παλέρμο, που υποδέχεται στο φινάλε και να της "κλέψει" το εισιτήριο για την Ευρώπη.

Στην Κατάνια, που μετρά τρεις ισοπαλίες και εννιά ήττες στα τελευταία 12 παιχνίδια, θα προσυπέγραφαν χωρίς δεύτερη σκέψη το ενδεχόμενο ισοπαλίας στο Ούντινε, όμως, ματς-κλειδί για την ομάδα του Πασκουάλε Μαρίνο είναι το εξ αναβολής με την ουραγό, Άσκολι, που θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη.

Πάρμα - Κάλιαρι
Σπουδαίο παιχνίδι και για τις δυο ομάδες. Αν η φορμαρισμένη Πάρμα που προέρχεται απο δυο σημαντικές νίκες απέναντι σε Φιορεντίνα και Παλέρμο και 10 βαθμούς στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της, εκμεταλλευτεί την έδρα κόντρα σε Κάλιαρι, Μεσίνα και Έμπολι, θα έχει 41 βαθμούς και θα παραμείνει σίγουρα στην κατηγορία.

Οι φιλοξενούμενοι όμως, δεν πρόκειται να παραδοθούν εύκολα στο "Ένιο Ταρντίνι", καθώς έχουν πιο δύσκολο πρόγραμμα στην συνέχεια του πρωταθλήματος (Ουντινέζε, Ρόμα, Φιορεντίνα, Άσκολι) και αν ηττηθούν, δεν αποκλείεται να μπλέξουν σε σοβαρές περιπέτειες. Η παράδοση πάντως, είναι συντριπτικά υπέρ των "παρμέντσι" (9-2-0).

Ρόμα - Λάτσιο
Ντέρμπι γοήτρου στο "Ολίμπικο", με την Ρόμα να θέλει να πάρει τη νίκη και την ρεβάνς για την συντριβή με 3-0 στον πρώτο γύρο, απο την "αιώνια" αντίπαλο Λάτσιο. Παράλληλα, με νίκη η ομάδα του Σπαλέτι εξασφαλίζει και μαθηματικά την δεύτερη θέση και την απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Πρόβλημα για τους τυπικά γηπεδούχους ο τραυματισμός του Φραντσέσκο Τότι που δίνει μάχη για να προλάβει το παιχνίδι.

Οι "λατσιάλι" έχουν κατεβάσει ταχύτητα τις τελευταίες αγωνιστικές, καθώς δύσκολα θα χάσουν την θέση τους στην πρώτη τετράδα, όμως σ' αυτό το ματς αναμένεται να παρουσιαστούν μεταμορφωμένοι προς το καλύτερο.

Σιένα - Σαμπντόρια

Μονόδρομος η νίκη για τη Σιένα στη συγκεκριμένη αναμέτρηση στο "Αρτέμιο Φράνκι" προκειμένου να πλησιάσει ακόμη περισσότερο την παραμονή στην Serie A. Αν η ομάδα του Μάριο Μπερέτα, που βρίσκεται τέσσερις βαθμούς πάνω απο την επικίνδυνη ζώνη, εκμεταλλευτεί την έδρα της, κόντρα στην Σαμπντόρια και την Έμπολι, θα φτάσει τους 41 βαθμούς και δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα.

Η Σαμπντόρια βρίσκεται πέντε πόντους πίσω απο την Φιορεντίνα και επτά πίσω απο την Παλέρμο και επειδή στην Γένοβα γνωρίζουν να κάνουν υπολογισμούς, ξέρουν ότι οι πιθανότητες της ομάδας τους για έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ είναι ελάχιστες. Γι' αυτό δεν πρόκειται να κάνουν την ζημιά στην ομάδα της Τοσκάνης.

Ίντερ - Έμπολι
Η Ίντερ θα γιορτάσει την κατάκτηση του 15ου τίτλου και φυσικά θα ήθελε αυτή η φιέστα να συνδυαστεί και με νίκη κόντρα στην Έμπολι. Πάντως, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι είναι αναγκασμένος να παρατάξει την ομάδα του χωρίς τα τρία βασικά επιθετικά όπλα της, καθώς οι Κρέσπο και Ιμπραΐμοβιτς είναι τραυματίες και ο Αντριάνο τιμωρημένος. Οι τρεις μαζί έχουν σημειώσει τα 30 απο τα 68 γκολ των "νερατζούρι".

Οι φιλοξενούμενοι έχουν σταθεροποιηθεί στην πέμπτη θέση και πλέον πολύ δύσκολα θα χάσουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Απο εδώ και πέρα θα παίξουν ρόλο ρυθμιστή στην μάχη για την παραμονή, καθώς αντιμετωπίζουν κατά σειρά τις Κατάνια, Σιένα, Ρετζίνα και Πάρμα.












































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ