ΜΙΛΑΝ

Ντεμπούτο μπροστά σε 70.000 κόσμο ο Πάτο!

Ντεμπούτο μπροστά σε 70.000 κόσμο ο Πάτο!
Πάτο-Μίλαν

Οι φίλοι της Μίλαν έκαναν sold-out στα εισιτήρια με Νάπολι για να δουν από κοντά το πρώτο ματς του Πάτο με τη φανέλα των "ροσονέρι" και ο ίδιος δηλώνει ότι δεν έχει άγχος παρά την "πίεση" που δέχεται

Το βράδυ της Κυριακής ο 18χρονος Βραζιλιάνος άσος, ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα του ποδοσφαίρου στη Λατινική Αμερική, θα πατήσει το χορτάρι του "Σαν Σίρο" φορώντας φανέλα βασικού κόντρα στη Νάπολι, με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό σε αυτή την αναμέτρηση ότι θα τον παρακολουθούν 70.000 άτομα, με τους φίλους των "ροσονέρι" να έχουν κάνει ήδη sold-out θέλοντας να δουν από κοντά την "πρώτη" του Βραζιλιάνου.
Όσο για το αν το γεγονός ότι θα αγωνιστεί μπροστά σε τόσο πολύ κόσμο τον αγχώνει, ο Πάτο έσπευσε να δώσει αφοπλιστική απάντηση:

"Έχω πολλά χρόνια μπροστά μου για να επιβεβαίωσω ότι είμαι ταλέντο. Πρώτα από όλα θα επικεντρωθώ στο να πετύχω το πρώτο μου γκολ, και στη συνέχεια θα κοιτάξω για τα υπόλοιπα", τόνισε με δηλώσεις του ο Πάτο και συνέχισε:

"Θα δούμε αν το πρώτο μου τέρμα θα έρθει το Σαββατοκύριακο. Αυτή τη στιγμή είμαι πολύ ανακουφισμέος και χαρούμενος που είμαι παίκτης της Μίλαν, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τη Νάπολι.

Ο Ρονάλντο είναι δίπλα μου και με συμβουλεύει. Μου λέει πάντα να χαλαρώσω, να μην σκέφτομαι τον πολύ κόσμο που μιλάει για μένα και να αποδείξω ποιος είναι πραγματικά ο Πάτο".




"Κρύο αίμα και ισορροπημένος ο Πάτο"
Με τα καλύτερα λόγια για τον επονομαζόμενο "πάπια" μίλησε και ο τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης, Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος έχει πάρει την απόφαση να του παραχωρήσει φανέλα βασικού στο πρώτο ματς της Μίλαν για το 2008.

"Έλεγα πάντα ότι είναι πολύ καλός παίκτης και ότι θα το αποδείξει αυτό στον αγωνιστικό χώρο.

Με αυτό που λέω δεν θέλω να τον φορτώσω με πίεση, απλά λέω αυτό που νομίζω και επαναλαμβάνω ότι με τον χαρακτήρα που έχει θα αποδείξει σύντομα αυτά που λέγονται για αυτόν",

υποστήριξε στη συνέντευξη Τύπου αναφορικά με το ματς της 18ης αγωνιστικής με τους "παρτενοπέι" ο Αντσελότι και συμπλήρωσε:

"Ο Πάτο έχει κρύο αίμα και είναι ισορροπημένος, δεν θα έχει πρόβλημα άγχους. Δεν έχω βάλει ποτέ στο παρελθόν έναν τόσο νεαρό παίκτη στη βασική 11αδα, όμως είχαμε χρόνο να τον βοηθήσουμε να προσαρμοστεί και ξέρει τί κάνει.

Πιστεύουμε ότι ήταν σωστότερο να τον φέρουμε νωρίτερα (αποκτήθηκε το καλοκαίρι από την Ιντερνασιονάλ έναντι 15 εκ.ευρώ, όμως δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής μέχρι τις 3 Ιανουαρίου του 2008 καθώς συμπλήρωσε τα 18 χρόνια μόλις τον περασμένο Σεπτέμβρη), για να έχει χρόνο να μάθει τους συμπαίκτες του και να εγκλιματιστεί.

Με τα χαρακτηριστικά που έχει ως παίκτης μπορεί να ταιριάξει με όλους τους άλλους επιθετικούς μας, τον Τζιλαρντίνο, τον Ιντζάγκι ή τον τον Ρονάλντο".






Παρτενέρ του Πάτο το "φαινόμενο";
Όσο για το ποιος θα είναι ο παρτενέρ του στη γραμμή κρούσης, ο Αντσελότι αποκάλυψε ότι ίσως ο Ρονάλντο αγωνιστεί για 2η φορά τη φετινή σεζόν με τη φανέλα της Μίλαν.

"Ο Ρονάλντο δούλεψε σκληρά στο Ντουμπάι και μπορεί να παίξει για 45-60 λεπτά. Δεν ξέρω αν θα παίξει από το ξεκίνημα ή θα μπει στο δεύτερο ημίχρονο".



Πέρα από το γεγονός του ντεμπούτου του Πάτο, το ματς αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη Μίλαν, αφενός γιατί δεν έχει καταφέρει ακόμα να κερδίσει εντός έδρας (!) και αφετέρου γιατί έχει μείνει 25 πόντους πίσω από την Ίντερ και 11 πίσω από την 4η θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ (έχει και τρία παιχνίδια λιγότερα).

"Αυτά είναι τα πιο σημαντικά ματς για την ανάκαμψή μας στη Serie A, είναι σημαντικό να τα πάμε καλά με τη Νάπολι.

Δεν είναι αλήθεια ότι αισθανόμαστε νευρικοί όταν παίζουμε στο Σαν Σίρο, καθώς το θεωρούμε σπίτι μας και θέλουμε πολύ να επιστρέψουμε στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Ανυπομονούμε να δώσουμε τέλος σε αυτό το ανεξήγητο ταμπού".






"Θα δείξει αμέσως την αξία του"
Να σημειωθεί ότι το εγκώμιο του Πάτο εξήρε παραμονή του ματς με τη Νάπολι και ένας συμπαίκτης του, ο Μάρεκ Γιανκουλόφσκι, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τον βαθμό προσδοκίας των φιλάθλων προς το πρόσωπο του νεαρού Βραζιλιάνου.

"Ο Αλεσάντρε είναι μεγάλο ταλέντο και αυτό που εντυπωσιάζει πραγματικά είναι πως είναι μόνο 18 ετών. Στην προπόνηση έχει κάνει μερικά υπέροχα πράγματα.

Όλοι περιμένουν τώρα πολλά από αυτόν και νομίζω ότι από τη στιγμή που θα πάρει την ευκαιρία θα δείξει την αξία του στον αγωνιστικό χώρο",

σχολίασε ο Τσέχος αριστερός μπακ.




















TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ