GREXIT

Ντελ Μπόσκε: "Έξω η πολιτική από το ποδόσφαιρο"

Ντελ Μπόσκε: "Έξω η πολιτική από το ποδόσφαιρο"

Ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, εκλέκτορας της Εθνικής Ισπανίας, μίλησε στο Sport24.gr για το Grexit του ελληνικού ποδοσφαίρου. "Μην ανακατεύετε την πολιτική με το ποδόσφαιρο", η θέση του

Η συνάντηση του Τζιάνι Ινφαντίνο με τον Σταύρο Κοντονή βρίσκεται στην πρώτη θέση της αθλητικής επικαιρότητας, σε ότι αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το Sport24.gr θέλησε να μάθει τί σκέφτονται για το όλο θέμα προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες που έχουν προ πολλού λύσει τέτοιου είδους προβλήματα. Έτσι λοιπόν επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον εκλέκτορα της Εθνικής Ισπανίας, Βιθέντε ντελ Μπόσκε και του θέσαμε μερικά ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στην ελληνική Πολιτεία και την ευρωπαϊκή και παγκόσμια Ομοσπονδία.

Ο Ντελ Μπόσκε, πρώην πρωταθλητής Κόσμου και νυν πρωταθλητής Ευρώπης με την Ισπανία, ήταν ξεκάθαρος από την αρχή στην συνομιλία μας.

" Μαζί μου θα έπρεπε να συζητάτε αθλητικά θέματα, για τα υπόλοιπα υπάρχουν οι αρμόδιοι τόσο στην Ομοσπονδία όσο και στην κυβέρνηση. Όμως υπάρχουν κάποια σημεία που νομίζω πως είναι ξεκάθαρα. Φαίνεται ότι στην Ελλάδα η πολιτική έχει ανακατευτεί με το ποδόσφαιρο ή γενικότερα με τον αθλητισμό, κάτι που δεν θα έπρεπε να συμβαίνει. Ο ρόλος της δικής μας Ομοσπονδίας είναι να φροντίζει ώστε το ποδόσφαιρο να λειτουργεί όσο το δυνατόν πιο καλά, πιο σωστά και με την ιδανικότερη σχέση ανάμεσα σε ομάδες-συλλόγους από τη μία και το φίλαθλο κοινό από την άλλη".

" Τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται, λύνονται με την συνεργασία ανάμεσα στην Ομοσπονδία και τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς, που και αυτοί όμως έχουν άμεση σχέση με το ποδόσφαιρο (ενώσεις συλλόγων, ποδοσφαιριστών κλπ). Όταν η πολιτική προσπαθεί να δώσει ή ακόμα και να επιβάλλει τη λύση, τότε τα πράγματα μπερδεύονται. Συζητήσεις ακόμα και σε ανώτατο επίπεδο μπορούν να γίνουν, η ανεξαρτησία όμως της Ομοσπονδίας, το αυτοδιοίκητο δηλαδή, είναι κάτι που αφορά μόνο την ίδια την Ομοσπονδία, την UEFA και την FIFA".

" Η λογική είναι απλή και χωράει μέσα σε λίγες λέξεις: το ποδόσφαιρο απευθύνεται στον απλό κόσμο, είναι φτιαγμένο για αυτόν, πρόκειται για μια λαϊκή διασκέδαση. Αν οι αρμόδιοι φορείς που το διοικούν, κάνουν σωστά τη δουλειά τους, τότε η λειτουργία του ποδοσφαίρου θα είναι σωστή. Αν πάλι, φτάνει στο σημείο, όπως μου λέτε ότι συμβαίνει στην Ελλάδα, να θέλει να καθορίσει αυτή τη λειτουργία το κράτος, τότε μπαίνουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια. Το αυτοδιοίκητο δεν θεσπίστηκε τυχαία και νομίζω πως όλοι πρέπει να το σέβονται. Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω με λεπτομέρειες το τί έχει γίνει στην Ελλάδα, όμως είμαι σίγουρος ότι με καλή θέληση και συνεργασία με τα ανώτερα όργανα, η Ομοσπονδία θα μπορέσει να διορθώσει όποια κακώς κείμενα υπάρχουν".

" Δεν νομίζω ότι έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο. Να επαναλάβω μόνο, ότι κατά τη γνώμη μου, κράτος και ομοσπονδίες θα μπορούσαν να συνεργάζονται, χωρίς όμως το πρώτο να αποφασίζει για την λειτουργία των δεύτερων. Ας αφήσουμε την πολιτική εκτός ποδοσφαίρου, έχοντας βέβαια εξασφαλίσει πρώτα, ότι όλοι όσοι ασχολούνται μαζί του, κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Τότε και το κράτος δεν θα έχει λόγο να ανακατεύεται".

TAGS GREXIT
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ