ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ντε Τσέρμπι: "Αν γίνει το πρωτάθλημα θα μείνω στη Σαχτάρ, αλλιώς θα ξεκινήσω μία κανονική ζωή"

Ο προπονητής της Σαχτάρ Ντόνετσκ, Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι
Ο προπονητής της Σαχτάρ Ντόνετσκ, Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι @ 2021 LUCA BRUNO / AP IMAGES

Ο προπονητής της Σαχτάρ Ντόνετσκ, Ρομπέρτο ντε Τσέρμπι, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της ουκρανικής ομάδας αν δεν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, λόγω του πολέμου στη χώρα.

Η τεταμένη κατάσταση στην ουκρανική επικράτεια λόγω του πολέμου με τη Ρωσία δεν έχει επιτρέψει στις ομάδες να επιστρέψουν στη δράση, παρά μόνο για φιλικούς αγώνες εκτός Ουκρανίας, όπως έδωσε πρόσφατα η Σαχτάρ με τον Ολυμπιακό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Τα δεδομένα έγιναν πολύ δύσκολα, καθώς οι ομάδες απείχαν αρκετά και πρέπει να δώσουν πολλά παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα.

Μάλιστα, η ουκρανική Premier League που συνεδρίασε στις 26 Απριλίου πρότεινε τον τερματισμό του πρωταθλήματος, με τη βαθμολογία να μείνει ως έχει μετά τις 24 Φεβρουαρίου.

Στην περίπτωση που συμβεί αυτό ο προπονητής της Σαχτάρ, Ρομπέρτο ντε Τσέρμπι, δήλωσε πως θα φύγει από την ομάδα.

"Μπορεί να έφτασε η τελευταία μου μέρα ως προπονητής της Σαχτάρ. Μίλησα με όλους, από τους παίκτες μέχρι τη διοίκηση του συλλόγου. Αν γινόταν το πρωτάθλημα, θα ήθελα να μείνω εδώ, αλλά αν συμβεί το αντίθετο, θα ήθελα να ξεκινήσω μια κανονική ζωή και να επιστρέψω στη δουλειά", ανέφερε χαρακτηριστικά οι πρώην τεχνικός της Σασουόλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ