ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός - Σαχτάρ 1-0: Ο Τικίνιο έδωσε τη νίκη σε φιλικό αντιπολεμικών μηνυμάτων και ευκαιριών

Ολυμπιακός - Σαχτάρ 1-0: Ο Τικίνιο έδωσε τη νίκη σε φιλικό αντιπολεμικών μηνυμάτων και ευκαιριών
INTIME

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 της Σαχτάρ Ντόνετσκ σε φιλικό αγώνα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης με μήνυμα ειρήνης και τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία. Σκόρερ της αναμέτρησης ο Τικίνιο στο 22' σε ένα ματς που ο Μαρτίνς έδωσε πολλές ευκαιρίες.

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τη Σαχτάρ Ντόνετσκ σε φιλικό αγώνα στο Καραϊσκάκης κατά του πολέμου, με τα έσοδα να πηγαίνουν στους πρόσφυγες της Ουκρανίας. Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να πάρουν τη νίκη χάρη στο γκολ του Τικίνιο Σοάρες στο 22ο λεπτό.

Ο αγώνας αυτός πέρα από τα αντιπολεμικά μηνύματα που έστειλε έδωσε και την ευκαιρία στον Πέδρο Μαρτίνς να δοκιμάσει αρκετά πρόσωπα, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και ποδοσφαιριστές με λιγότερο χρόνο συμμετοχής. Οι ερυθρόλευκοι το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού είχαν καλή απόδοση και πλέον στρέφονται στο παιχνίδι της επόμενης Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (17/4, 21:30).

Προβάδισμα με Τικίνιο στο α' μέρος

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με αρκετές προσαρμογές στο βασικό σχήμα του. Ο Κρίστινσον ήταν κάτω από την εστία, τον Κούντε δίπλα από τον Μπουχαλάκη, και τους Φορτούνη, Βαλμπουενά και Μασούρα να πλαισιώνουν τον Τικίνιο. Καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο μπήκαν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι κρατούσαν την μπάλα.

Οι ερυθρόλευκοι σταδιακά ανέβαιναν στο γήπεδο. Στο 13' ο Βαλμπουενά, αφού πήρε την μπάλα από τον Ρέαμπτσουκ, κινήθηκε αριστερά, είδε τον Φορτούνη που έκανε την κίνηση εκτός περιοχής. Εκείνος σούταρε, όμως ήταν άστοχος. Οι παίκτες του Μαρτίνς είχαν την κατοχή.

Στο 22' ο Ολυμπιακός μπήκε μπροστά στο σκορ. Έπειτα από σέντρα από τα δεξιά του Φορτούνη, ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Τικίνιο πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε με το κεφάλι.

Οι ερυθρόλευκοι αναπτύχθηκαν αρχικά από τα αριστερά, με ωραία ενέργεια του Ρέαμπτσουκ.

Στο 28' ο Μπουχαλάκης χρειάστηκε να περάσει έξω ως αναγκαστική αλλαγή εξαιτίας ενοχλήσεων και ο Αγκιμπού τον αντικατέστησε. Οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν εκ νέου και δοκίμασαν ν' απειλήσουν, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, πέρα μια προσπάθεια του Μπουλέζα από καλό σημείο. Πριν απ' τη λήξη του πρώτου μέρους ο Φορτούνης είχε τη δική του απόπειρα, αλλά το καλύτερο που κέρδισε ήταν το κόρνερ.

Πολλές αλλαγές, αλλά ίδιο το σκορ στο β' μέρος

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός είχε αρκετές αλλαγές με τους Σισέ, Παπασταθόπουλο, Μπα, Λαλά, Μαντί, Καρβάλιο, Λόπες και Ονιεκούρου να περνούν στον αγωνιστικό χώρο. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο με τη Σαχτάρ να εξακολουθεί να δοκιμάζει τελικές εκτός περιοχής, που δεν ανησυχούσαν τον Κρίστινσον.

Στο 65ο λεπτό ο κίπερ της Σαχτάρ πέταξε την μπάλα πάνω στον Καρβάλιο, αλλά το λάθος δεν αξιοποιήθηκε. Τρία λεπτά αργότερα ο Ρόνι Λόπες έκανε ένα σουτ που πέρασε ελάχιστα άουτ, αφού έπαιξε πρώτα το 1-2 με τον Τικίνιο. Στο 71' οι ερυθρόλευκοι μπήκαν στην περιοχή με τον Σισέ από τα αριστερά, όμως το τελείωμα του Μαντί ήταν άστοχο.

Στο 73' ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά με μία σέντρα-σουτ του Λαλά, που λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα της Σαχτάρ. Στο 75' οι Ουκρανοί είχαν πολύ καλή στιγμή. Σε κόντρα επίθεση, ο Μούντρικ πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής, αλλά αστόχησε. Μέχρι το φινάλε οι ερυθρόλευκοι είχαν τον έλεγχο, αλλά και μία καλή στιγμή με κεφαλιά του Σισέ. Το 1-0 του Ολυμπιακού παρέμεινε έως το φινάλε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κρίστινσον, Μανωλάς, Αβραάμ, Βρουσάι, Ρέαμπτσουκ, Κούντε, Μπουχαλάκης (28' Αγκιμπού), Μασούρας, Βαλμπουενά, Φορτούνης, Τικίνιο.

Στο β' μέρος έπαιξαν οι: Κρίστινσον (90' Καραργύρης), Σισέ, Παπασταθόπουλος, Μπα, Λαλά, Αγκιμπού Καμαρά, Μαντί Καμαρά, Καρβάλιο, Λόπες, Ονιεκούρου, Τικίνιο.

ΣΑΧΤΑΡ: Τρούμπιν, Κονόπλια, Στεπανένκο, Μούντρικ, Μπόριατσουκ, Μπουλέζα, Μίσνοβ, Μπόνταρ, Τοπάλοβ, Μπονταρένκο, Ματβιένκο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ