ΝΑΠΟΛΙ

Ντε Λαουρέντις: "Τώρα το Champions League, αν οι διαιτητές και η UEFA δεν μας σταματήσουν"

Ντε Λαουρέντις: "Τώρα το Champions League, αν οι διαιτητές και η UEFA δεν μας σταματήσουν"
@2012 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος άνοιξε την όρεξη στον Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, με τον πρόεδρο της Νάπολι να θέτει ως νέο στόχο το Champions League αλλά και να θυμάται το πώς πήρε τους παρτενοπέι δίνοντας μόλις 37 εκατομμύρια ευρώ.

Η Νάπολι πήρε τον βαθμό που χρειαζόταν στην "Ντάτσια Αρένα" (1-1 με την Ουντινέζε) και κατέκτησε μαθηματικά τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ιταλίας πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε της φετινής Serie A, με το τρίτο σκουντέτο της ομάδας και πρώτο μετά από 33 χρόνια ανομβρίας να κάνει τον Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις να βάλει πιο ψηλά τον πήχη.

"Περιμέναμε αυτή τη στιγμή για 33 χρόνια, όταν είχα αναλάβει την Νάπολι είχα πει πως στα επόμενα 10 χρόνια θα την οδηγήσω ξανά στην κορυφή και τα κατάφερα νωρίτερα.

Τώρα αρχίζει μία νέα εποχή, ελπίζουμε να κατακτήσουμε τον τίτλο και τα επόμενα χρόνια αλλά τώρα έχουμε υποχρέωση να πάρουμε και το Champions League.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Θα προσπαθήσουμε αν δεν μας σταματήσουν οι διαιτητές όπως έκαναν φέτος. Πιστεύω ότι ήμασταν πιο δυνατοί φέτος και αποκλειστήκαμε επειδή και στα δύο παιχνίδια με την Μίλαν η διαιτησία δεν στάθηκε στο ύψος της.

Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο, έτσι είναι η UEFA. Θα προσπαθήσουμε και τα επόμενα χρόνια για το τρόπαιο", τόνισε με συνέντευξή του στο αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο "CBS", με τον Ιταλό κινηματογραφικό παραγωγό να γυρίζει το χρόνο πίσω και να θυμάται το πώς βρέθηκε από τις ΗΠΑ στον ιταλικό νότο.

"Ήμουν στο Λος Άντζελες, γύριζα μία ταινία με την Γκουίνεθ Πάλτροου, τον Τζουντ Λο και την Αντζελίνα Τζολί και αποφάσισα να πάω για διακοπές στο Κάπρι για 15 ημέρες.

Ανακάλυψα πως η Νάπολι ήταν σε κατάσταση χρεοκοπίας και πως θα γινόταν δημοπρασία, έτσι προσέφερα 37 εκατομμύρια ευρώ μόνο για το όνομα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Όταν ρώτησα που είναι οι παίκτες μου είπαν "κύριε Ντε Λαουρέντις δεν υπάρχουν παίκτες", όταν ρώτησα που ήταν οι εγκαταστάσεις μου είπαν "κύριε Ντε Λαουρέντις δεν υπάρχουν πια οι εγκαταστάσεις", οπότε τους ρώτησα για ποιο πράγμα πλήρωσα 37 εκατομμύρια ευρώ;

Μόνο για το όνομα; Ευχαριστώ... Οπότε βρέθηκα να γυρίζω ταινίες του Χόλιγουντ στην νότια Ιταλία, όπου σε κάθε χωριουδάκι, με έφτυναν στο κεφάλι.

Ήταν όμως μία μεγάλη εμπειρία, καλύτερη από οποιαδήποτε ταινία. Εάν είναι τα καλύτερα 37 εκατομμύρια ευρώ που έχω ξοδέψει; Ναι".

TAGS ΝΑΠΟΛΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ