ΝΑΠΟΛΙ

Ντε Λαουρέντις: "Μεγάλωσε η λίστα των υποψήφιων προπονητών, από τους 22 πήγαμε στους 40"

Napoli president Aurelio De Laurentis leaves the 'Lega calcio' headquarter after a meeting , in Milan, Italy, Monday, May 7, 2012. Juventus completed the recovery from its darkest period following the 2006 matchfixing scandal as it claimed its first Serie A title in nine years Sunday. (AP Photo/Luca Bruno)
Napoli president Aurelio De Laurentis leaves the 'Lega calcio' headquarter after a meeting , in Milan, Italy, Monday, May 7, 2012. Juventus completed the recovery from its darkest period following the 2006 matchfixing scandal as it claimed its first Serie A title in nine years Sunday. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Το όνομα του διαδόχου του Λουτσιάνο Σπαλέτι στον πάγκο της Νάπολι μοιάζει με γρίφο για δυνατούς λύτες, με τον Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις να παραδέχεται πως η λίστα των υποψηφίων προπονητών που έχει στα χέρια του μεγαλώνει κάθε ημέρα πιο πολύ.

Η Νάπολι είναι μέχρι στιγμής η πιο επιτυχημένη ιταλική ομάδα τη φετινή σεζόν έχοντας κατακτήσει την Serie A μετά από 33 χρόνια (η Κυπελλούχος Ίντερ έχει τη δυνατότητα να την ξεπεράσει αν κατακτήσει το Champions League κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι) και ένας από τους βασικούς λόγους που την έφεραν στην κορυφή ήταν ο Λουτσιάνο Σπαλέτι.

Ωστόσο, ο πολύπειρος τεχνικός δεν θα την καθοδηγήσει για τρίτη διαδοχική σεζόν αφού αποφάσισε να αποσυρθεί από τους πάγκους για έναν χρόνο (έπαιξαν ρόλο και οι αρκετές διαφωνίες που είχε με τη διοίκηση των παρτενοπέι), γεγονός που έχει αναγκάσει τον Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις να βγει στην... γύρα και να ψάχνει τον αντάξιο διάδοχό του.

Επιλογή που μόνο εύκολη δεν είναι, με τον ισχυρό άνδρα της ομάδας του ιταλικού Νότου να κάνει λόγο την Δευτέρα (05/06) για λίστα υποψηφίων που περιλαμβάνει 20 ονόματα και δύο ημέρες μετά να... διπλασιάζει τον αριθμό, κάνοντας λόγο για 40 υποψηφίους.

"Αρχίζοντας από σήμερα, δεσμεύομαι να ελέγξω μία λίστα με πιθανούς προπονητές, η οποία έχει αυξηθεί και από εκεί που είχε 22 ονόματα, τώρα έχει 40. Πρέπει να αρχίσω να τσεκάρω ποιοι είναι διαθέσιμοι που θα μπορούν να παίζουν το 4-3-3 και με μία γραμμή άμυνας που θα παίζει ψηλά.

Αυτό είναι ένα ερώτημα που απαιτεί χρόνο, έπειτα θα πρέπει να κατανοήσουμε το χαρακτήρα τους και το αν μπορούν να προσαρμοστούν στην παρτενοπέα κουλτούρα", τόνισε χαρακτηριστικά ο Ντε Λαουρέντις, για να αναφερθεί κατόπιν στον προπονητή της Φιορεντίνα, Βιτσέντσο Ιταλιάνο, που φέρεται να είναι μέσα στην λίστα της Νάπολι:

"Είναι πολύ καλός προπονητής αλλά έχει υποχρεώσεις με την Φιορεντίνα. Δεν είναι σωστό να τσαντίσω φίλους. Αν είναι αυτός που θέλει να σπάσει το συμβόλαιό του με την Φιορεντίνα, θα τον λάβω υπόψη μου.

Όμως δεν τον έχω μέσα στη λίστα με τους 40 υποψήφιους προπονητές. Έχει ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο με την Φιορεντίνα, ίσως δύο ή τρία. Επίσης δεν πληρώνω για να σπάσω ρήτρες".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΝΑΠΟΛΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ