PREMIER LEAGUE

Νόριτς - Λίβερπουλ 0-1: Ο Μανέ την εκτόξευσε στο +25!

Liverpool's Sadio Mane, left, celebrates with teammates after scoring his side's opening goal during the English Premier League soccer match between Norwich City and Liverpool at Carrow Road Stadium in Norwich, England, Saturday, Feb. 15, 2020. (AP Photo/Frank Augstein)
Liverpool's Sadio Mane, left, celebrates with teammates after scoring his side's opening goal during the English Premier League soccer match between Norwich City and Liverpool at Carrow Road Stadium in Norwich, England, Saturday, Feb. 15, 2020. (AP Photo/Frank Augstein) AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Η Λίβερπουλ συνεχίζει τον καλπασμό της προς τον τίτλο της πρωταθλήτριας καθώς νίκησε 1-0 εκτός έδρας την Νόριτς με γκολ του Μανέ στο 78' και έχει πλέον απόσταση 25 βαθμών από την Σίτι (VIDEOS).

Ένα ακόμα βήμα ώστε να φτάσει όσο γίνεται πιο γρήγορα στη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου της Premier League, πρώτου της μετά από 30 χρόνια και 19ου συνολικά στην ιστορία της, έκανε το βράδυ του Σαββάτου (15/2) η Λίβερπουλ.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, αν και δεν εντυπωσίασε στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, έκαμψε με 1-0 της αντίσταση της ουραγού Νόριτς στο "Κάροου Ρόουντ" με το χρυσό γκολ του Σαντιό Μανέ στο 78' και αποσπάστηκε 25 βαθμούς από την 2η του βαθμολογικού πίνακα, Μάντσεστερ Σίτι.

Αυτή ήταν η 25η νίκη στις πρώτες 26 αγωνιστικές για τους "κόκκινους" (έχουν και μία ισοπαλία), που επέκτειναν το αήττητο σερί τους στο πρωτάθλημα στα 43 ματς (38 νίκες - 5 ισοπαλίες), με τη συγκομιδή των 76 βαθμών μετά από 26 ματς να συνιστά αριθμό-ρεκόρ στην ιστορία των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων της Γηραιάς Ηπείρου.

Επιπλέον, η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ έφτασε τις 17 διαδοχικές νίκες στην Premier League ισοφαρίζοντας το ρεκόρ που είχε από τον Μάρτιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2019 ενώ απέχει μία μόλις νίκη από το απόλυτο ρεκόρ που κατέχει η Μάντσεστερ Σίτι στο πρωτάθλημα με 18 σερί νίκες, από τον Αύγουστο ως τον Δεκέμβριο του 2017.

Mατς άγευστο, άχρωμο και αρκετά ανιαρό παρακολούθησε το κοινό στο "Κάροου Ρόουντ" στο πρώτο ημίχρονο, με την Λίβερπουλ να έχει μεν τον έλεγχο μέσω της κατοχής της μπάλας αλλά να αποτυγχάνει να δημιουργήσει έστω μία καθαρή ευκαιρία για γκολ (περιορίστηκε σε κάποια μακρινά σουτ που δεν απείλησαν τον Κρουλ), εμφανίζοντας διάθεση να μην πατήσει το πόδι στο γκάζι αλλά να παίξει σε χαμηλή ένταση. Η μοναδική μεγάλη φάση σε αυτό το διάστημα άνηκε στην Νόριτς, που είχε όμως την ατυχία να βρει απέναντί της τον Άλισον που κατέβασε ρολά στο 35'.

Μετά από βαθιά μπαλιά ο Ρουπ βγήκε στην πλάτη της κόκκινης άμυνας και βρέθηκε τετ α τετ με τον Βραζιλιάνο κίπερ, όμως θέλησε να "σπάσει" τη μπάλα λίγο πιο αριστερά στον Πούκι και ο κορυφαίος κίπερ στον κόσμο για το 2019 έσωσε την ομάδα του με πλονζόν με το οποίο έδιωξε τη μπάλα!

Η πρώτη καλή στιγμή για την πρωτοπόρο της Premier League στο ματς καταγράφτηκε στο 58', με τον Κρουλ να διώχνει σε κόρνερ με τις γροθιές το σουτ του Κεϊτά εκτός περιοχής, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ολλανδός κίπερ έκανε τρομερή διπλή επέμβαση: πρώτα απέκρουσε το δυνατό σουτ του Σαλάχ μέσα από την περιοχή, ενώ στη συνέχεια σταμάτησε το σουτ του Κεϊτά από το ύψος της μικρής περιοχής που πήρε το ριμπάουντ.

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο η Νόριτς κατάφερε να καρδιοχτυπήσει μία φορά την Λίβερπουλ, με τον Τετέι να αιφνιδιάζει τον Άλισον στο 72' κάνοντας σουτ από πλάγια θέση από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά τη μπάλα να σταματάει στο αριστερό δοκάρι της εστίας των κόκκινων.

Στο 78' ήταν η ώρα του Σαντιό Μανέ, που 18 λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς ως αλλαγή, βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και λύτρωσε την ομάδα του (0-1). Ο Χέντερσον τον βρήκε στη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων με βαθιά μπαλιά και ο Σεγεγαλέζος κατέβασε ωραία τη μπάλα με το αριστερό και την έστειλε στην κλειστή δεξιά γωνία του Κρουλ πετυχαίνοντας έτσι το 100ο γκολ στην καριέρα του στην Premier League (75 με την Λίβερπουλ και 25 με την Σαουθάμπτον).

Στο 86' ο Φιρμίνο απέτυχε να κάνει το 2-0 για τους κόκκινους στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι με σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή και στο 89' ο Άλισον μπλόκαρε σταθερά το δυνατό σουτ του Πούκι λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, για να μείνει έτσι το 1-0 μέχρι το φινάλε και να επιτρέψει στην Λίβερπουλ να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της κορυφής στο Νησί.

ΝΟΡΙΤΣ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 0-1 (HIGHLIGHTS):

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 26ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου

Έβερτον - Κρίσταλ Πάλας 3-1 (18' Μπερνάρντ, 58' Ρισάρλιζον, 88' Κάλβερτ-Λιούιν / 51' Μπεντεκέ)

Μπράιτον - Γουότφορντ 1-1 (78' αυτ. Μαριάπα / 19' Ντουκουρέ)

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Μπόρνμουθ 2-1 (45+2' Σαρπ, 84' Μουσέ / 13' Γουίλσον)

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου

Γουλβς - Λέστερ 0-0

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου

Σαουθάμπτον - Μπέρνλι 1-2 (18' Ινγκς / 2' Γουέστγουντ, 60' Βίντρα)

Νόριτς - Λίβερπουλ 0-1 (78' Μανέ)

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου

Άστον Βίλα - Τότεναμ (16:00)

Άρσεναλ - Νιούκαστλ (18:30)

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου

Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00)

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου

Μάντσεστερ Σίτι - Γουέστ Χαμ (21:30)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ