ΑΓΓΛΙΑ

Έβερτον - Κρίσταλ Πάλας 3-1: Πετάει με Αντσελότι και Κάλβερτ-Λιούιν

Everton's Dominic Calvert-Lewin celebrates scoring his side's first goal of the game against Crystal Palace, during their English Premier League soccer match at Goodison Park in Liverpool, England, Sunday, Oct. 21, 2018. (Tim Goode/PA via AP)
Everton's Dominic Calvert-Lewin celebrates scoring his side's first goal of the game against Crystal Palace, during their English Premier League soccer match at Goodison Park in Liverpool, England, Sunday, Oct. 21, 2018. (Tim Goode/PA via AP) TIM GOODE/PA VIA AP

Η Έβερτον επιβλήθηκε 3-1 της Κρίσταλ Πάλας στο πρώτο χρονικό ματς της 26ης αγωνιστικής της Premier League και πλησίασε ακόμα περισσότερο τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη (VIDEOS).

Η ανοδική πορεία της Έβερτον από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ο Κάρλο Αντσελότι (έχει μαζέψει 14 πόντους από την ημέρα που έκατσε για πρώτη φορά στον πάγκο της ο Ιταλός, μόνο η Λίβερπουλ έχει περισσότερους στο ίδιο διάστημα από τις ομάδες της Premier League) συνεχίζεται.

Οι μπλε του Μέρσεϊσαϊντ επικράτησαν 3-1 της Κρίσταλ Πάλας στο "Γκούντισον Παρκ" κάνοντας δύο τις σερί νίκες τους και αυξάνοντας σε πέντε ματς το αήττητο σερί τους, με το τρίποντο μάλιστα αυτό να τους φέρνει πολύ κοντά στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη τη νέα σεζόν.

Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε στο 18' ο Μπερνάρντ με άπιαστο μονοκόμματο σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή μετά από σέντρα του Γουόλκοτ από τα δεξιά, για να έρθει η ισοφάριση στο 51' με συρτό δεξί σουτ μέσα από την περιοχή του Μπεντεκέ, που πανηγύρισε το πρώτο του γκολ στην Premier League μετά τον Απρίλιο του 2019 και συνολικά 17 ματς αφλογιστίας.

Το 1-1 δεν έμεινε όμως για πολύ, με την Έβερτον να ξαναπαίρνει το προβάδισμα χάρη σε ταχύτατη αντεπίθεση στο 58', με τον Ρισάρλιζον να τελειώνει υποδειγματικά τη φάση με άψογο διαγώνιο συρτό.

Λίγο πριν το φινάλε (88'), η Έβερτον κλείδωσε το ματς: εκτέλεση κόρνερ του Ντιν από τα αριστερά, ο Ρισάρλιζον πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, με τον Κάλβερτ-Λιούιν να καιροφυλακτεί και να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα με προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή.

Σημειώνεται πως ο Κάλβερτ-Λιούιν έφτασε τα 11 γκολ στη φετινή Premier League (6 εκ των οποίων με τον Αντσελότι στον πάγκο), με την Κρίσταλ Πάλας από την πλευρά της να παρατάσσεται με την γηραιότερη ενδεκάδα της ιστορίας της στην Premier League, με μέσο όρο ηλικίας 30 ετών και 101 ημερών.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 26ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου

Έβερτον - Κρίσταλ Πάλας 3-1 (18' Μπερνάρντ, 58' Ρισάρλιζον, 88' Κάλβερτ-Λιούιν / 51' Μπεντεκέ)

Μπράιτον - Γουότφορντ (19:30)

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Μπόρνμουθ (16:00)

Μάντσεστερ Σίτι - Γουέστ Χαμ (18:30)

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου

Γουλβς - Λέστερ

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου

Σαουθάμπτον - Μπέρνλι (14:30)

Νόριτς - Λίβερπουλ (19:30)

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου

Άστον Βίλα - Τότεναμ (16:00)

Άρσεναλ - Νιούκαστλ (18:30)

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου

Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Λίβερπουλ: Έκλεισε την έρευνα για το σκάνδαλο κατασκοπίας η FA
Premier League: Οι ομάδες ζητούν περιθώριο 10 εκατοστών στο VAR σε περιπτώσεις οφσάιντ
TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ