LIGUE 1

Νις - Ναντ 2-1: Άλμα για τη δεύτερη θέση με τέταρτη σερί νίκη

Οι παίκτες της Νις πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Ναντς σε ματς της Ligue 1 | 15 Ιανουαρίου 2022
Οι παίκτες της Νις πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Ναντς σε ματς της Ligue 1 | 15 Ιανουαρίου 2022 @2022 DANIEL COLE/AP IMAGES

Η Νις συνέχιζει την ανοδική της πορεία εντός των συνόρων, με την ομάδα της Νίκαιας να ρίχνει στο καναβάτσο με 2-1 την Ναντ και να εδραιώνεται στην 2η θέση της βαθμολογίας.

Αν και δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στην Ναντ στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 21ης αγωνιστικής της Ligue 1, η Νις πέτυχε τον σκοπό της το βράδυ της Παρασκευής (15/1) καθώς επικράτησε με σκορ 2-1 στην "Allianz Riviera" και έφτασε στους 39 βαθμούς, που την φέρνουν στην 2η θέση της βαθμολογίας και στο +3 από την Μαρσέιγ (με δύο ματς λιγότερα οι Φωκαείς).

Αυτή ήταν η τέταρτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Γκαλτιέ και πέμπτη συνολικά, με τα καναρίνια από την πλευρά τους να στέκονται αξιοπρεπώς και να διεκδικούν με σθένος τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας αλλά το φινάλε να τους βρίσκει να γνωρίζουν την πρώτη ήττα τους μετά από τέσσερα ματς.

Το σκορ στην αναμέτρηση άνοιξε στο 21ο λεπτό για την Νις με εύστοχο πέναλτι του Ντόλμπεργκ που έφτασε τα 6 γκολ στο πρωτάθλημα, όμως οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, με τον Ζιρότο να εκτελεί φάουλ στο 45' και τη μπάλα να καταλήγει στην δεξιά γωνία της εστίας του Μπενίτες που δεν μπόρεσε να τη συγκρατήσει.

Η στιγμή που έκανε τη διαφορά στο παιχνίδι καταγράφηκε στο 56ο λεπτό και είχε ως πρωταγωνιστή τον Κέφρεν Τουράμ, αφού συνδυάστηκε υποδειγματικά με τον Γκουιρί και βγήκε απέναντι στον Λαφόντ, για να τον νικήσει με πλασέ και να γράψει το 2-1.

Αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το φινάλε, με την Ναντ να πιέζει τους γηπεδούχους και να έχει μάλιστα δύο καλές στιγμές για την ισοφάριση στο 89' και στο 90+3' αλλά την άμυνα της Νις να αντέχει και το τέταρτο σερί τρίποντο για την ομάδα του γαλλικού Νότου σε επίπεδο πρωταθλήματος να αποτελεί γεγονός.

ΝΙΣ: Μπενίτες, Λοτόμπα, Τοντιμπό, Ντάντε, Αμαβί (72' Ντανίλιουκ), Μπουνταουί, Ροσάριο, Τουράμ, Κλάιφερτ (87' Γκεσάντ) Γκουιρί (75' Στενγκς), Ντόλμπεργκ (62' Ντελόρ)

ΝΑΝΤ: Λαφόντ, Κόρτσια (87' Εμπεμπά), Σιλά (68' Γκομπέλ), Ζιρότο, Φάμπιο, Μουτουσαμί (68' Ντε Σα), Μερλέν, Τσιριβέγια, Μπλας, Μπουκαρί (80' Ογκουστέν), Μουανί

Η βαθμολογία της Ligue 1:

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής:

TAGS LIGUE 1 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ