ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Νιούκαστλ-Ολυμπιακός 1-1 (4-4 στα πέναλτι)

Νιούκαστλ-Ολυμπιακός 1-1 (4-4 στα πέναλτι)
INTIME SPORTS

Ολυμπιακός και Νιούκαστλ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 στην Πορτογαλία Λίγα πράγματα οι Πειραιώτες στο πρώτο ημίχρονο, ανέβηκαν στο δεύτερο με Αμπντούν και Μήτρογλου να ξεχωρίζουν. Ισοπαλία και στα πέναλτι με 4-4. Videos

Παρουσιάζοντας δύο πρόσωπα ένα κακό στο πρώτο ημίχρονο και ένα αρκετά βελτιωμένο στο δεύτερο, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 κόντρα στην Νιούκαστλ στο τρίτο του φιλικό επί Πορτογαλικού εδάφους.

Ο Ολυμπιακός θέλει ακόμη δουλειά, καθώς μόνο στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε κάποια καλά στοιχεία με τους Αμπντούν και Μήτρογλου να ξεχωρίζουν. Όσον αφορά την διαδικασία των πέναλτι έληξε και αυτή ισόπαλη με 4-4!

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο δεν έδειξε πολλά πράγματα. Μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν είχε ουσία. Κάποια μακρινά σουτ δεν ανησύχησαν τον τερματοφύλακα των Άγγλων, ενώ η άμυνα αδράνησε στο γκολ του Τέιλορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του Ολυμπιακού παρά τις πολλές αλλαγές του Ζαρντίμ βελτιώθηκε. Ο Ολυμπιακός ήταν πιο επικίνδυνος στα καρέ τις Νιούκαστλ και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με ωραίο γκολ του Μήτρογλου από την πολύ καλή ενέργεια του Αμπντούν. Στην διαδικασία των πέναλτι οι δύο ομάδες έχασαν από ένα και έτσι αναδείχθηκαν ισόπαλες με 4-4.

Σε γενικές γραμμές ο Ζαρντίμ από τα τρία φιλικά παιχνίδια στην Πορτογαλία έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα και πλέον με τους παίκτες που θα δουλέψει θα ξεκινήσει το δέσιμο της ομάδας.

Γήπεδο: Αλγκάρβε

Νιούκαστλ: Κρουλ, Σαντόν, Γουίλιανσον, Περτς, Τέιλορ, Μπιγκιριμάνα, Γκόσλινγκ (36' Μεντί Αμπέιτ), Ομπερτάν, Βούκιτς, Αμεόμπι, Αμαλφιτανό.

Ολυμπιακός: Κάρολ, Παπάζογλου (46' Μανωλάς), Φέισα (46' Μανιάτης), Τζεμπούρ (46' Μήτρογλου, 87' Καραγκούνης), Φετφατζίδης (46' Τάτος), Σιόβας, Ντιελνά (46' Χολέμπας), Λυκογιάννης (46' Βλαχοδήμος), Σουμπίνιο (46' Μοδέστο), Ντιόγκο (46' Αμπντούν), Τοροσίδης (68' Πάντελιτς).

Κόκκινη κάρτα: Μοδέστο (74', Ολυμπιακός)

Σκόρερ: Τέιλορ (25', Νιούκαστλ)-Μήτρογλου (79', Ολυμπιακός)

Τα αρχικά πλάνα του Ζαρντίμ

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ ξεκίνησε την αναμέτρηση με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ο Κάρολ, με τον Τοροσίδη στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Ντιελνά στο αριστερό. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Σιόβας και Παπάζογλου.

Ο Φέισα ήταν λίγο πίσω από τους Ντιόγκο και Σουμπίνιο. Στο δεξί άκρο της επίθεσης ο Λυκογιάννης, στο αριστερό ο Φετφατζίδης και μοναδικός προωθημένος ο Τζεμπούρ.

Λίγα πράγματα στο πρώτο

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο δεν έδειξε πολλά πράγματα. Μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν είχε ουσία.

Η πρώτη καλή φάση ήταν στο 9' όταν ο Αμεόμπι έκανε την κεφαλιά και ο Κάρολ έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ, ενώ στο 16' μετά από σέντρα του Αμεόμπι, ο Βούκιτς έκανε το πλασέ με τον Κάρολ να μπλοκάρει.

Ο Ολυμπιακός έκανε αισθητή την παρουσία του στο 21', όταν ο Ντιόγκο έκανε το δυνατό σουτ με τον Κρουλ να μπλοκάρει την μπάλα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (25'), η Νιούκαστλ έφτασε στο γκολ έστω και με την βοήθεια της τύχης. Από τις κόντρες που έγιναν μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, η μπάλα κατέληξε στον Τέιλορ ο οποίος με σουτ και αφού η μπάλα κόντραρε στον Παπάζογλου την έστειλε στα δίχτυα του Κάρολ.

Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός δοκίμασε να αντιδράσει και είχε τρεις ευκαιρίες αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Στο 32' από το μακρινό απευθείας φάουλ του Σουμπίνιο, έδιωξε δύσκολα με τα πόδια ο Κρουλ, ενώ στο επόμενο λεπτό (33') μπλόκαρε του σουτ του Τζεμπούρ. Στο 39' από το σουτ του Φέισα η μπάλα έφυγε άουτ.

Πολλές αλλαγές στο δεύτερο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έκανε πάλι πολλές αλλαγές. Ο Κάρολ ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Τοροσίδης στα δεξιά, ο Χολέμπας στα αριστερά και ο Μανωλάς με τον Σιόβα στο κέντρο της άμυνας.

Ο Μανιάτης με τον Μοδέστο στα χαφ έχοντας μπροστά τους τον Τάτο. Ο Βλαχοδήμος αριστερά, ο Αμπντούν στα δεξιά και ο Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του Ολυμπιακού παρά τις πολλές αλλαγές που έκανε ο Ζαρντίμ βελτιώθηκε. Στο 47', ο Μήτρογλου έκανε το σουτ με τον Κρουλ να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια, ενώ το ίδιο έκανε και στο 61' στο σουτ του Αμπντούν.

Δύο λεπτά αργότερα (63'), ο Κρουλ είπε "όχι" και στο σουτ του Χολέμπας. Στο 74' ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες, όταν ο Μοδέστο είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα και αποβλήθηκε.

Οι "ερυθρόλευκοι" παρότι με δέκα, ανέβασαν την απόδοσή τους και στο 77' ο Βλαχοδήμος έκανε το γύρισμα με τον Μήτρογλου να μην προλαβαίνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Αυτό όμως το κατάφερε δύο λεπτά αργότερα (79'). Ο Αμπντούν έκανε εκπληκτική ενέργεια από αριστερά μπήκε στην περιοχή έστρωσε την μπάλα στον Μήτρογλου και αυτός με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1.

Η Νιούκαστλ είχε μια καλή διπλή προσπάθεια με τον Μπα, όταν στο πρώτο σουτ απέκρουσε ο Κάρολ και στο δεύτερο η μπάλα βρίσκει το δοκάρι και φεύγει άουτ.

Έτσι το ματς ολοκληρώθηκε ισόπαλο με 1-1 και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι.

Τα πέναλτι

Όπως και το ματς με την Μπράγκα, έτσι και αυτό με την Νιούκαστλ πήγε στα πέναλτι για τον Ολυμπιακό και είχε το ίδιο αποτέλεσμα. Ισόπαλο με 4-4, καθώς οι δύο ομάδες έχασαν από ένα πέναλτι.

0-1: Αμπντούν

Παπίς Σισέ (άουτ)

0-2: Μανιάτης

1-2: Βούκιτς

1-3: Πάντελιτς

2-3: Αμαλφιτανό

2-4: Χολέμπας

3-4: Περτς

Τάτος (απέκρουσε ο Κρουλ)

4-4: Αμπέιτ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ