PREMIER LEAGUE

Νιούκαστλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1: Πρώτη απώλεια για τους διαβόλους επί Ράνγκνικ

Ο Σεν Μαξιμέν με αντίπαλο τον Χάρι Μαγκουάιρ σε ματς της Premier League μεταξύ της Νιούκαστλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ | 27 Δεκεμβρίου 2021
Ο Σεν Μαξιμέν με αντίπαλο τον Χάρι Μαγκουάιρ σε ματς της Premier League μεταξύ της Νιούκαστλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ | 27 Δεκεμβρίου 2021 @2021 JON SUPER/AP IMAGES

Η Νιούκαστλ πάλεψε ως ίση προς ίση απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το φινάλε βρήκε τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1 στο Σεντ Τζέιμς Παρκ, αποτέλεσμα που σήμανε την πρώτη απώλεια βαθμών για τους κόκκινους διαβόλους επί Ραλφ Ράνγκνικ.

Χωρίς νικήτρια έληξε η τελευταία χρονικά αναμέτρηση της 19ης αγωνιστικής της Premier League που έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας (27/12) στο Σεντ Τζέιμς Παρκ, με την Νιούκαστλ να αναδεικνύεται ισόπαλη 1-1 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ύστερα από τα γκολ των Σεν Μαξιμέν (7') για τις καρακάξες και Καβάνι (71') για τους κόκκινους διαβόλους.

Το αποτέλεσμα δεν επιτρέπει σε κάποια από τις δύο ομάδες να είναι ευχαριστημένη, αφού οι μεν γηπεδούχοι έμειναν στην 19η θέση και στο -2 από τη γραμμή της σωτηρίας και οι δε φιλοξενούμενοι απέχουν 7 βαθμούς από την 4η Άρσεναλ (με δύο ματς λιγότερα σε σύγκριση με τους κανονιέρηδες), ωστόσο οι παίκτες του Έντι Χάουι μπορούν να αισθάνονται καλά με το γεγονός πως πάλεψαν στα ίσα απέναντι σε μία ομάδα με σαφώς υψηλότερους στόχους και μάλιστα είχαν καλύτερες ευκαιρίες για τη νίκη.

Το ματς

Δεν χρειάστηκαν παρά λίγα λεπτά για να πάρουν φωτιά οι εξέδρες του Σεντ Τζέιμς Παρκ, με την Νιούκαστλ να ανοίγει το σκορ απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην πρώτη ευκαιρία της στο παιχνίδι. Ο Λόνγκσταφ έκλεψε τη μπάλα από τον Βαράν που δεν έκανε καλό κοντρόλ και τροφοδότησε τον Σεν Μαξιμέν, με τον Γάλλο βιρτουόζο φορ να ελίσσεται στη μεγάλη περιοχή και με άπιαστο δεξί σουτ να στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του εμβρόντητου Ντε Χέα (1-0).

Αυτό ήταν το τέταρτο γκολ στη φετινή Premier League για τον άσο των καρακάξων (τα έχει σημειώσει όλα εντός έδρας) ενώ στον αντίποδα ήταν το πρώτο που δέχτηκαν οι κόκκινοι διάβολοι με τον Ραλφ Ράνγκνικ στον πάγκο τους, μετά τα δύο κολλητά 1-0 απέναντι σε Κρίσταλ Πάλας και Νόριτς.

Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στους παίκτες του Έντι Χάουι που στη συνέχεια του πρώτου μέρους έπαιξαν με μεγάλο πάθος και αστείρευτη ενέργεια και σε συνδυασμό με την άριστη τακτική τους προσέγγιση δεν επέτρεψαν στους -υποτονικούς και προβληματικούς στη δημιουργία- φιλοξενούμενους να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Ντουμπράβκα.

Αντίθετα, εκείνοι είχαν δύο φιλόδοξα σουτ εκτός περιοχής, με το το σουτ του Ζοέλιντον στο 12' να φεύγει έξω από το αριστερό δοκάρι και τον Ντε Χέα να αποκρούει εντυπωσιακά με γροθιές το δυνατό σουτ του Σέλβι στο 23 λεπτό.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Ράνγκνικ θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και έριξε στο ματς τους Καβάνι και Σάντσο αντί των Φρεντ και Γκρίνγουντ και στο 55' ο Καβάνι είχε την πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του στο παιχνίδι (το σουτ του μέσα από την περιοχή έφυγε λίγο άουτ), με τον Ντε Χέα να έχει πάντως κρατήσει όρθια την Γιουνάιτεντ λίγο νωρίτερα όταν και απέκρουσε το εξ επαφής πλασέ του Σεν Μαξιμέν.

Από εκεί και πέρα, το ματς απέκτησε έναν αρκετά γρήγορο ρυθμό και το πάθος ξεχείλιζε στις προσπάθειες των παικτών και των δύο ομάδων, για να έρθει όμως το 71ο λεπτό όπου ο Καβάνι έφερε το ματς σε ισορροπία, όταν μετά από γύρισμα του Νταλότ από τα δεξιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Ντουμπράβκα με διπλή προσπάθεια (1-1).

Αυτό ήταν μάλιστα το 6ο γκολ του Ουρουγουανού σε 17 εμφανίσεις του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχοντας μπει αλλαγή, με μόλις τέσσερις ποδοσφαιριστές να έχουν σκοράρει περισσότερα γκολ στην ιστορία του κλαμπ προερχόμενοι από τον πάγκο: Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ (17), Χαβιέρ Ερνάντες (14), Μάρκους Ράσφορντ (9) και Αντονί Μαρσιάλ (8).

Λίγα λεπτά αργότερα λίγο έλειψε ο Matador να υπογράψει την ανατροπή, με το πλασέ του να αποκρούεται ωστόσο πάνω στη γραμμή από τους αντίπαλους αμυντικούς, για να έρθει στο 88ο λεπτό να αγγίξει το δεύτερο γκολ η ομάδα του Έντι Χάουι.

Αρχικά ο Μέρφι έστειλε τη μπάλα με διαγώνιο σουτ να χτυπήσει στη ρίζα του αριστερού δοκαριού της εστίας της Γιουνάιτεντ ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Ντε Χέα απογειώθηκε στη δεξιά του γωνία για να αποκρούσει σωτήρια το εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ του Αλμιρόν.

Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση στο ματς, με τις δύο ομάδες να μη βρίσκουν το πολυπόθητο γκολ της νίκης στα έξι λεπτά των καθυστερήσεων και να παίρνουν αμφότερες από έναν βαθμό, που ήταν ο πρώτος κερδισμένος για τις καρακάξες μετά από τρεις διαδοχικές ήττες και ταυτόχρονα η πρώτη απώλεια για τους κόκκινους διαβόλους με τον Ραλφ Ράνγκνικ στον πάγκο τους.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Ντουμπράβκα, Κραφτ, Σαρ, Λασέλς, Μανκίγιο, Σέλβι, Λόνγκσταφ, Ζοέλιντον, Φρέιζερ (75' Αλμιρόν), Σεν-Μαξιμέν (83' Γκέιλ), Γουίλσον (45+6' Μέρφι)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Νταλότ, Βαράν, Μαγκουάιρ, Τέλες, ΜακΤόμινεϊ (78' Μάτιτς), Φρεντ (46' Σάντσο), Γκρίνγουντ (46' Καβάνι), Φερνάντες, Ράσφορντ, Ρονάλντο

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής:

Τα καλύτερα στιγμιότυπα:

Μάντσεστερ Σίτι - Λέστερ 6-3

Νόριτς - Άρσεναλ 0-5

Τότεναμ - Κρίσταλ Πάλας 3-0

Γουέστ Χαμ - Σαουθάμπτον 2-3

Άστον Βίλα - Τσέλσι 1-3

Η βαθμολογία της Premier League:

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής:

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ