ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Νίλσον: "Είμαστε καλύτεροι..."

Νίλσον: "Είμαστε καλύτεροι..."
Παναθηναϊκός, προπόνηση, Λεωφόρο, Πεσέιρο, παίκτες

Ετοιμοι για τη νίκη δηλώνουν τεχνική ηγεσία και παίκτες ενόψει ΠΑΟΚ. Απάντηση του Φορέα

Πεσέιρο: "Να παίξουμε γρήγορα, να πρεσάρουμε..."

Για τα κενά στην άμυνα του "δικεφάλου του Βορρά", την ανάπτυξή του κυρίως από τα άκρα αλλά και τον τρόπο που αγωνίζονται στην "γραμμή κρούσης" με τον Σάλμον, μίλησε ο Ζοσέ Πεσέιρο στην παρουσίαση του "πράσινου" αντιπάλου με την ανάλυση μέσω των DVD.

" Η άμυνά τους έχει κενά που πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Το κεντρικό δίδυμο είναι αργό και πρέπει να τους πιέσουμε και να προσπαθήσουμε να βγάζουμε κάθετες πάσες. Ο Ηρακλής πήγε να τους κάνει τρεις φάσεις στο πρώτο ημίχρονο.

Θέλω να παίξουμε γρήγορα, να πρεσάρουμε και να βγάλουμε κάθετες πάσες, όπως στα καλά μας διαστήματα με Εργοτέλη και Αρτμέντια. Συχνά, επίσης, δημιουργείται κενό ανάμεσα στο κέντρο και την άμυνα, υπάρχει δηλαδή απόσταση στις δύο γραμμές"

είπε αρχικά ο Πορτογάλος και εν συνεχεία τους μίλησε για το κέντρο του ΠΑΟΚ:

" Οι πλάγιοι μπακ έχουν καλή συνεργασία με τους ακραίους χαφ και η ανάπτυξη του ΠΑΟΚ γίνεται κυρίως από τις πτέρυγες. Ο Κωνσταντινίδης έχει έναν πιο ελεύθερο ρόλο ως αριστερός χαφ, αλλά δεν δίνει πάντα βοήθειες υποστηρίζοντας τον μπακ.

Ο Λάκης από δεξιά θέλει προσοχή γιατί είναι διεισδυτικός, γρήγορος και επικίνδυνος να δημιουργήσει προβλήματα. Συνεργάζεται καλά με τον δεξιό μπακ και ο Ηρακλής είχε πρόβλημα γιατί δεν έβγαλε "βοήθειες" και συχνά υπήρχαν σε μικρό χώρο δύο παίκτες του ΠΑΟΚ με έναν αντίπαλο.

Οι αμυντικοί μέσοι, ο Μπαλάφας και ο Βαγγελής, τρέχουν αρκετά και καλύπτουν τους χώρους, αλλά υστερούν δημιουργικά. Σε αυτόν το ρόλο ήταν επικίνδυνος ο Βραζιλιάνος Μπαϊάνο, για τον οποίο ωστόσο οι πληροφορίες λένε ότι δεν θα αγωνιστεί



".

Για τον Σάλμον αλλά και τον τρόπο που αγωνίζονται στην επίθεση οι παίκτες του Σάντος, τόνισε: " Ο ΠΑΟΚ παίζει με έναν στράικερ στην κορυφή, τον Σάλμον, που είναι δυνατός επιθετικός, με καλή αίσθηση του χώρου. Δεν είναι γρήγορος, αλλά θέλει προσοχή στις στημένες φάσεις και να μην του δίνουμε χώρο για να σουτάρει".

"Κλειστά χαρτιά" ο Πορτογάλος, εκτός ο Φύσσας, μέσα ο Σέριτς



Στην σημερινή τελευταία προπόνηση των "πράσινων" ο Πορτογάλος τεχνικός δεν θέλησε να "ανοίξει" τα χαρτιά του σε ότι αφορά τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσει. Ο 47χρονος προπονητής έχει τα πλάνα του στο μυαλό του και δεν θέλησε να τα δείξει και εντός αγωνιστικών γραμμών, μιας και τα πρώτα λεπτά της προπόνησης ήταν ανοικτά για τους εκπροσώπους του Τύπου.

Οι "πράσινοι" άρχισαν με ζέσταμα, ταχύτητες και δίτερμα στο μισό γήπεδο. Με αρκετές χαλαρές άμυνες και πολλά γκολ το τελικό σκορ ήταν 5-4 υπέρ των "κιτρίνων" με σκόρερ τους: Σιμάο, Δημούτσο, Παπαδόπουλο, Μάντζιο και Βύντρα (για τους νικητές) και Ν’ Ντόι, Μάτος, Σαλπιγγίδης και Μόρις για τους χαμένους.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με σέντρες και τελειώματα. Ατομικά προπονήθηκαν οι Γκονζάλες, Νίνης και Τσίγκας, ενώ θεραπεία έκανε ο Ενακαρίρε.

Πάντως σε ότι έχει δείξει μέχρι τώρα ο κ. Πεσέιρο προσανατολίζεται να αρχίσει το ματς με τον "δικέφαλο του Βορρά" με τους Μάλαρτζ, Βύντρα, Μόρις, Σαριέγκι, Νίλσον, Μάτος, Τζιόλη, Ρομέρο, Καραγκούνη, Ν' Ντόι και Σαλπιγγίδη.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο Ζοσέ Πεσέιρο ανακοίνωσε την αποστολή για το αυριανό ματς. Εκτός αποστολής έμειναν οι Σιμάο, Καρνέζης, Δάρλας, Σιόντης, Φύσσας, Γκονζάλες, Νίνης, Τσίγκας, Λεοντίου και Ενακαρίρε.

Νίλσον: "Είμαστε καλύτεροι..."

O Μίκαελ Νίλσον από την πλευρά του τόνισε ότι ο αντίπαλος μπορεί να είναι μια καλή ομάδα αλλά ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει άλλη μια νίκη.

" Είναι σημαντικό παιχνίδι. Θέλουμε να συνεχίσουμε την καλή πορεία στο πρωτάθλημα με νίκη. Ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα, αλλά πιστεύω ότι είμαστε καλύτεροι. Αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, τότε θα κερδίσουμε" είπε αρχικά ο Σουηδός αμυντικός.

Για τις διαφορές που παρατηρεί στο "τριφύλλι" σε σχέση με την περσινή χρονιά, ο παίκτης των "πράσινων" τόνισε χαρκατηριστικά: " Πλέον παίζουμε με αυτοπεποίθηση και πάμε για τη νίκη, ενώ σε πολλά περσινά παιχνίδια φαινόταν σαν να φοβόμασταν να κερδίσουμε".

Για την ζώνη εφαρμόζει ο Πεσέιρο στην άμυνα ο Σουηδός έδειξε να μην έχει κανένα πρόβλημα, λέγοντας: " Δεν είναι για μένα πρόβλημα, γιατί με τον ίδιο τρόπο παίζουμε και στην Εθνική Σουηδίας, ωστόσο θέλει πολύ εξάσκηση.

Με τον Ολυμπιακό είχαμε κάποια προβλήματα, αλλά παιχνίδι με παιχνίδι θα γινόμαστε καλύτεροι

", είπε και έστειλε μήνυμα στους οπαδούς του συλλόγου:

" Θέλουμε το γήπεδο να είναι γεμάτο, θέλουμε ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο, να μας συμπαρασταθεί και να μας βοηθήσει να φτάσουμε στη νίκη".

Σαριέγκι: "Περιμένω αυτή τη στιγμή"


Παρόλο που δεν έχει αγωνιστεί πολύ με τον Μόρις παρτενέρ, ο Γιόσου Σαριέγκι, ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει στην βασική 11άδα για πρώτη φορά, ήταν αισιόδοξος για το ντεμπούτο του και δηλώνει ανυπόμονος:

" Είμαι έτοιμος να παίξω. Περιμένω αυτή τη στιγμή να έρθει εδώ και καιρό. Αν και με τον Μόρις έχω αγωνιστεί για 17 λεπτά στο ματς με τον Εργοτέλη, γνωρίζω το παιχνίδι του, όπως και των υπόλοιπων, αφού στις προπονήσεις αλλάζουμε συνέχεια τα πρόσωπα σε όλες τις θέσεις.

Θέλει πολύ εξάσκηση για να αποκτήσουν οι παίκτες αυτοπεποίθηση, αλλά αυτό θα φανεί αγώνα με τον αγώνα. Περιμένουμε τον κόσμο να μας ενισχύσει όπως και στο ματς με τον Ολυμπιακό για να φτάσουμε στη νίκη

" είπε ο Ισπανός αμυντικός και συμπλήρωσε για τον φετινό ανταγωνισμό:

" Ο ανταγωνισμός είναι καλός για την ομάδα, γιατί δεν αφήνει τους παίκτες να εφησυχάζουν. Πρέπει κάθε εβδομάδα να δουλεύουμε σκληρά, ενώ για την ομάδα είναι πολύ καλό να έχει εναλλακτικές λύσεις σε πολλές θέσεις. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, αλλά συνεχίζουμε να δουλεύουμε".

Ξεκίνησε και εγκατέλειψε ο Νίνης

Δεκαπέντε λεπτά άντεξε ο Σωτήρης Νίνης μέρος της προπόνησης και μετά λόγω ορισμένων ενοχλήσεων στους κοιλιακούς εγκατέλειψε. Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός των "πράσινων" θα μεταβεί όπως είχε γνωστό την Δευτέρα στην Γερμανία προκειμένου να υποβληθεί σε απαραίτητες εξετάσεις, έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν και τι χρειάζεται (επέμβαση ή όχι) για να επιστρέψει γρήγορα στους αγωνιστικούς χώρους.

"Πράσινοι" γιατροί σε κάθε θύρα

Σε μια νέα πρωτοποριακή κίνηση προχώρησε η "πράσινη" ΠΑΕ την οποία θα εφαρμόσει από το ματς του "δικέφαλου του Βορρά". Επειτα από συμφωνία μιας πρωτοβουλίας γιατρών φίλων του συλλόγου και της διοίκησης της ΠΑΕ, θα υπάρξει ιατρική περίθαλψη για κάθε ενδεχόμενο, καθώς σε κάθε θύρα θα υπάρχει ένας γιατρός, έτοιμος να βοηθήσει όποτε και αν χρειαστεί.

Αλεβίζος (εκπρόσωπος Φορέα): "Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με κανέναν"

Απάντηση στις δηλώσεις του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κ. Αθανασόπουλου, έδωσε στον SuperΣΠΟΡ FM 94,6, ο Γιάννης Αλεβίζος, εκπρόσωπος από τον Ενιαίο Φορέα "Θύρα 13", τα περί φόβου επεισοδίων σε ανύποπτο χρόνο.

Παράλληλα ο οπαδός του "τριφυλλιού" υποστήριξε ότι ο Φορέας θέλει και περιμένει να συναντηθεί με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, προκειμένου να βρεθεί λύση για την αγαπημένη τους ομάδα.

Για τους λόγους που δεν προμηθεύεται εισιτήρια:

" Δεν παίρνουμε εισιτήρια επειδή η ΠΑΕ προμηθεύει τους δικούς της συνδέσμους. Εμείς έχουμε το δικό μας σύστημα, τη δική μας φιλοσοφία σε αυτό. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με κανέναν. Απλώς δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε κάτι που δεν συμφωνούμε.

Όλοι αγαπάμε τον Παναθηναϊκό και θέλουμε να τον βοηθήσουμε. Εμείς δεν κερδίζουμε χρήματα απ’ τα εισιτήρια. Στον φιλανθρωπικό τουρνουά για τους πυροπαθείς πήγαμε. Εμείς αναρωτιόμαστε γιατί τότε ήταν κλειστές οι θύρες στο πέταλο. Γιατί; Οι αναγνωρισμένοι σύνδεσμοι που ήταν;"




Για τη χθεσινή δήλωση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Χρήστου Αθανασόπουλου, για τον φόβο επεισοδίων...

" Νομίζω ότι αυτοί θέλουν να γίνουν επεισόδια. Γιατί εμάς μας χαρακτηρίζουν περιθωριακούς. Ναι, είναι δεκτό ότι σε όλες τις ομάδες υπάρχουν λίγα άτομα που δημιουργούν προβλήματα. Εμείς, όμως, είμαστε κατά της βίας και τέτοιων φαινόμενων.

Εμείς κάναμε κάποιες κινήσεις το καλοκαίρι. Κάναμε ένα φιλικό τουρνουά που τα χρήματα πήγαν σε δύο οικογένειες που χρειαζόντουσαν χρήματα. Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό το είδαμε στο Γκύζη και εκεί δεν έγινε κανένα επεισόδιο. Χθες, στο αεροδρόμιο με τον Γιασικεβίτσιους δεν έγινε τίποτα.

Τους έχουμε αποδείξει ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Εμείς θέλουμε να βρεθούμε με τον ίδιο τον κ.Βαρδινογιάννη. Να συζητήσουμε μαζί του ορισμένα θέματα και να βρούμε λύση. Εμείς περιμένουμε



".

























































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ