ΕΠΟ

Νικολαΐδης: "Ευαίσθητο και κρίσιμο το κομμάτι της ψυχικής υγείας στους αθλητές, εν ενεργεία και μη"

Ο Ντέμης Νικολαΐδης στο συνέδριο της ΕΠΟ
Ο Ντέμης Νικολαΐδης στο συνέδριο της ΕΠΟ PRINT SCREEN

Οι Ντέμης Νικολαΐδης και Ηλίας Κυριακίδης συζήτησαν για την επίδραση του ποδοσφαίρου στην ψυχική υγεία των παικτών με τον παλαίμαχο σέντερ φορ της ΑΕΚ και της Εθνικής Ελλάδας να μιλάει για το πόσο σημαντική είναι για κάθε αθλητική η ψυχική του υγεία.

Στη δεύτερη μέρα του 1ου Περιφερειακού Συνεδρίου Αναπτυξιακού Ποδοσφαίρου "Το μέλλον παίζεται στο δικό μας γήπεδο" της ΕΠΟ μέσα από μια καθηλωτική ομιλία, ο Πρωταθλητής Ευρώπης 2004 και πρεσβευτής του προγράμματος της ΕΠΟ ποδόσφαιρο και ψυχική υγεία, Ντέμης Νικολαίδης, ο Αθλητικός Διευθυντής της Ακαδημίας της ΑΕΚ και πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής συζήητησαν για την επίδραση του ποδοσφαίρου στην ψυχική υγεία των παικτών.

Ενώ αναλύθηκαν, επιστημονικά και βιωματικά τα ποικίλα οφέλη που προσφέρει το άθλημα ως μέσο ψυχικής ενδυνάμωσης και ευεξίας στον κάθε αθλητή.

Σε μια συζήτηση που κράτησε σχεδόν μια ώρα υπήρξαν πολλές σπουδαίες ατάκες από τους δύο καλεσμένους, μεταξύ των οποίων η παραδοχή του πρώην διεθνή επιθετικού για την παρουσία του στο Euro 2004 για το οποίο είπε πως όλα έγιναν όπως έπρεπε και αν ο ίδιος έπαιζε πιθανότατα να μην κατακτούσε η Ελλάδα το Ευρωπαϊκό στην Πορτογαλία.

Στο 41'.10'' του VIDEO ο Ντέμης Νικολαΐδης αναφέρει:

"Όλα έγιναν όπως έπρεπε στο EURO, όλα τα παιδιά που έπαιξαν έδωσαν τα πάντα και παρά τον τραυματισμό μου το χάρηκα στον υπέρτατο βαθμό.

Είναι ευαίσθητο και κρίσιμο κομμάτι της ψυχικής υγείας στους αθλητές τόσο εν ενεργεία όσο και μετά το τέλος της καριέρας του. Πλέον υπάρχουν ψυχολόγοι στις ομάδες και το κομμάτι αυτό δουλεύετε περισσότερο.

Όλοι μας χρειαζόμαστε ψυχοθεραπεία για να μάθουμε καλύτερα τον εαυτό μας και να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε καλύτερα τις αποτυχίες μας".

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ