ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

Νιγηρία - Ουρουγουάη 1-2

Νιγηρία - Ουρουγουάη 1-2

Με γκολάρα του Ντιέγκο Φορλάν στην 100ή διεθνή συμμετοχή του, η Ουρουγουάη νίκησε 2-1 την Νιγηρία και πολύ δύσκολα δεν θα είναι στα ημιτελικά του 2013 FIFA Confederations Cup (video)

Η Ουρουγουάη νίκησε με 2-1 την Νιγηρία και έτσι πολύ δύσκολα δεν θα είναι στα ημιτελικά του 2013 FIFA Confederations Cup.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς ήταν ο Ντιέγκο Φορλάν, ο οποίος στην 100ή διεθνή του συμμετοχή πέτυχε το νικητήριο γκολ, αλλά είχε και την ασίστ στο πρώτο τέρμα της ομάδας του.

Ο Φορλάν μάλιστα έφτασε τα 34 γκολ με την εθνική Ουρουγουάης και είναι ξανά πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της χώρας του, καθώς στο πρώτο ματς της διοργάνωσης τον είχε φτάσει ο Λουίς Σουάρες στα 33.

Όσον αφορά στην πρόκριση, η Ουρουγουάη παίζει με την Ταιτή την τελευταία αγωνιστική εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα νικήσει και θα φτάσει τους 6 βαθμούς.

Η Νιγηρία παίζει με την Ισπανία και αν νικήσει θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία, στην οποία θα μετρήσουν τα τέρματα.

Αν δηλαδή η Ουρουγουάη μάθει πως η Νιγηρία πάει για το θαύμα κόντρα στην Furia Roja, θα αρχίσει να... φορτώνει γκολ την Ταϊτή.

Νιγηρία - Ουρουγουάη 1-2

Σκόρερς: 37' Όμπι Μίκελ / 19' Λουγκάνο, 51' Φορλάν

Γήπεδο: "Arena Fonte Nova", Σαλβαδόρ - Μπαΐα

Διαιτητής: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)

Ο κεντρικός αμυντικός της Μάλαγα, Ντιέγκο Λουγκάνο, προωθήθηκε για εκτέλεση κόρνερ και άνοιξε το σκορ στο 19' για την Ουρουγουάη.

Ο Ντιέγκο Φορλάν εκτέλεσε το κόρνερ και η μπάλα επέστρεψε σε αυτόν, έκανε την παράλληλη με την γραμμή τέρματος μπαλιά, ο Καβάνι δεν κατάφερε να πιάσει το "τακουνάκι", όμως από πίσω ήταν ο Λουγκάνο που με κοντινό πλασέ έδωσε έκανε το 1-0 για τους Νοτιοαμερικανούς.

Στο 37' ο Λουγκάνο δεν κατάφερε να σταματήσει τον Τζον Όμπι Μίκελ, ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1.

Ο μέσος της Τσέλσι πήρε την μπάλα από τον Ιντέγε Μπράουν, απέφυγε εξαιρετικά τον Λουγκάνο και με δυνατό σουτ νίκησε τον Μουσλέρα φέρνοντας το ματς στα ίσα.

Από την πάσα του Έντινσον Καβάνι, ο Ντιέγκο Φορλάν έδωσε ξανά προβάδισμα στη Ουρουγουάη στο 51', με καταπληκτικό σουτ στην κίνηση, στέλνοντας με το αριστερό την μπάλα στο "γάμα" του Ενιεάμα ( στην κλειστή γωνία).

ΝΙΓΗΡΙΑ: Ενιεάμα, Άμπροουζ, Ομποαμπόνα, Ομέρουο, Ετσιετζίλε, Ογκου (66' Σάντεϊ Μπα), Ογκούντε, Όμπι Μίκελ, Οντουαμάντι (45' Μπαμπατούντε), Μούσα, Ιντέγε Μπράουν (73' Ακπάλα).

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (3-5-2): Μουσλέρα, Γκοντίν, Λουγκάνο, Μαρτίνς Κάσερες, Αρέβαλο Ρίος, Άλβαρο Γκονσάλες, Μάξι Περέιρα, Κριστιάν Ροντρίγκες (88' Άλβαρο Περέιρα), Φορλάν, Λουίς Σουάρες (83' Κοάτες), Καβάνι.

Νιγηρία - Ουρουγουάη 1-2

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ