ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Νέρι αλάνι, γύρνα στο λιμάνι..."

"Νέρι αλάνι, γύρνα στο λιμάνι..."
Καστίγιο

Την επιστροφή του Νέρι Καστίγιο στο λιμάνι, εξετάζει ο OΣΦΠ. Ταξίδι στην Αθήνα ο Μεξικανός

Δύο μέρες πριν από την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου και ο Ολυμπιακός φαίνεται πως είναι έτοιμος να κάνει την τελευταία του κίνηση με ένα παλιό γνώριμο. Οι "ερυθρόλευκοι" φέρονται να εξετάζουν πολύ σοβαρά την επιστροφή του Νέρι Καστίγιο.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Σωκράτης Κόκκαλης βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, αλλά η μετακίνηση δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο. Συγκεκριμένα, οι Ουκρανοί φέρεται να ζητούν περίπου 2 εκ. ευρώ για δανεισμό ενός έτους.

Από τη μεριά του ο Μεξικανός μεσοεπιθετικός, είναι πάρα πολύ ανήσυχος, μετά και το ναυάγιο με το δανεισμό του στην Μπέτις και ο Ολυμπιακός, φαντάζει σαν όνειρο. Ο ίδιος φέρεται να θέλει σαν τρελός την επιστροφή του στο "λιμάνι" και μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο παίκτης βρίσκεται στην Ελλάδα από το μεσημέρι της Κυριακής για να πιέσει και ο ίδιος την όλη κατάσταση.

Το μόνο σίγουρο είναι πως σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη κίνηση όλες οι πλευρές θα βγουν κερδισμένες. Οι Ουκρανοί θα βάλουν στα ταμεία τους ένα καλό ποσό για το δανεισμό του παίκτη, ο Ολυμπιακός θα ενισχυθεί σημαντικά στις πτέρυγες και σίγουρα η επιθετική του γραμμή θα είναι από τις ισχυρότερες των τελευταίων χρόνων.

Τέλος και πιο σημαντικό, η απογοήτευση του κόσμου από τον αποκλεισμό του Τσάμπιονς Λιγκ, μπορεί να αλλάξει με την πιθανή επιστροφή του Νέρι, καθώς δεν είναι κρυφό στον Πειραιά, πως ο Μεξικανός αποτελεί την μεγάλη... καψούρα των οπαδών της ομάδας. Άλλωστε το επιβεβαίωσαν και στον αγώνα με τον Αστέρα, φωνάζοντας: "Νέρι αλάνι, γύρνα στο λιμάνι..."

Βαλβέρδε: "Τώρα... κατάλαβα τον Ολυμπιακό"


Η νίκη του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, χαροποίησε ιδιαίτερα τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός στάθηκε πλην της απόδοσης της ομάδας του (στο β΄ημίχρονο) στον κόσμο του Ολυμπιακού και μάλιστα στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης κατάλαβε γιατί είναι πρωταθλήτρια ομάδα ο Ολυμπιακός.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:


"Κατ' αρχάς, έχω γνωρίσει ποδοσφαιρικά κοινά όπως αυτά της Εσπανιόλ και της Αθλέτικ Μπιλμπάο, αλλά τον κόσμο του Ολυμπιακού δεν τον ήξερα μέχρι πρόσφατα και για εκείνους που έρχονται από το εξωτερικό ακούνε πολλά για τον κόσμο αυτό.

Πριν από λίγες μέρες ζήσαμε έναν αποκλεισμό από το Champions League, όμως σήμερα μας στήριξαν από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο. Τώρα καταλαβαίνω γιατί ο Ολυμπιακός είναι ομάδα πρωταθλήτρια.

Ο καλύτερος τρόπος για να νικάς είναι να παίζεις καλά. Στόχος μας είναι πάντα η νίκη και για να γίνει αυτό πρέπει να παίζεις καλά σε άμυνα και επίθεση. Στο πρώτο μέρος είχαμε κάποιες ευκαιρίες για γκολ, αλλά μας έλειπε ο ρυθμός που τον βρήκαμε στην επανάληψη. Πρέπει λοιπόν να μπαίνουμε πιο αποφασιστικά. Στο δεύτερο ημίχρονο, είχαμε ευκαιρίες, παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο και δώσαμε χαρά στον κόσμο μας. Ελπίζω η νίκη αυτή να μας δώσει αυτοπεποίθηση.

Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα, αλλιώς όποτε θυμάμαι τους αγώνες όπως με την Ανόρθωση θα χτυπάω το κεφάλι μου! Τον Ντιόγκο ήθελα να τον δω από την αρχή γιατί είναι ένας παίκτης που παίζει για το γκολ. Πρέπει βέβαια να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση και να μάθει καλύτερα τον τρόπο του παιχνιδιού μας.

Δεν ξέρω αν θα γίνει άλλη μεταγραφή, εγώ είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες που έχουμε. Ο Οσκαρ δεν έπαιξε σήμερα, θα παίξει μια άλλη φορά, δεν σημαίνει τίποτα ο αποκλεισμός του από την αποστολή. Υπάρχει μια πιθανότητα να φύγει ο Ραούλ Μπράβο".










Προς την έξοδο ο Μπράβο

Άδοξα τελειώνει μια μεταγραφή που θεωρήθηκε σπουδαία την περσινή σεζόν και δεν είναι άλλη από τον Ραούλ Μπράβο. Ο Ισπανός αριστερός μπακ, σύμφωνα και με την πρώτη εικόνα που έδωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε για την χρησιμοποίηση του ρόστερ αλλά και μετά τη συνέντευξη Τύπου, μοιάζει να είναι εκτός πλάνων, κάτι που και ο ίδιος έχει αντιληφθεί.

Την Παρασκευή, λοιπόν, ο Ισπανός μπακ συναντήθηκε με τον Γιάννη Χρυσικόπουλο, στον οποίο παραπονέθηκε για τον παραγκωνισμό του, με τον εκπρόσωπο της διοίκησης του Ολυμπιακού, να του δίνει το ελεύθερο, αν φέρει πρόταση να φύγει.

Στο λιμάνι, είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν τον Ισπανό ακόμα και ως δανεικό καλύπτοντας μάλιστα, και ένα μικρό μέρος του του πρώτου χρόνου του συμβολαίου του, το οποίο του απέφερε περίπου 1,4 εκ. ευρώ.

Mε ανατροπή και το δεξί στην πρεμιέρα

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος, μπήκαν στην επανάληψη αποφασισμένοι για την νίκη και με εμφάνιση που αρμόζει στον πρωταθλητή πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης, ικανοποιώντας παράλληλα τον κόσμο που βρέθηκε στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Με τρια γκολ, πολλές χαμένες ευκαιρίες, εντυπωσιακές ατομικές ενέργειες, θεαματικό αλλά και ουσιαστικό ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε στο νέο πρωτάθλημα, όπως είχε τελειώσει στο περασμένο... από την πρώτη θέση.

Ιδανικό ντεμπούτο για τον Ντιόγκο που ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις, δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα στους προσωπικούς του αντιπάλους, είχε αρκετές καλές ατομικές ενέργειες και απέδειξε πως δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως οι ερυθρόλευκοι σπατάλησαν 10 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσουν.






























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ