ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ

Nεϊμάρ: "Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι αλλά ο ρατσισμός δεν είναι αποδεκτός"

PSG's Neymar reacts during the Champions League final soccer match between Paris Saint-Germain and Bayern Munich at the Luz stadium in Lisbon, Portugal, Sunday, Aug. 23, 2020. (AP Photo/Manu Fernandez, Pool)
PSG's Neymar reacts during the Champions League final soccer match between Paris Saint-Germain and Bayern Munich at the Luz stadium in Lisbon, Portugal, Sunday, Aug. 23, 2020. (AP Photo/Manu Fernandez, Pool) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ, POOL

Ο Νεϊμάρ αναφέρθηκε στο σοβαρό επεισόδιο που είχε με τον Άλβαρο Γκονθάλεθ στο Παρί Σεν Ζερμέν - Μαρσέιγ και προκάλεσε την αποβολή του, κάνοντας ειδική αναφορά στο θέμα του ρατσισμού που θα πρέπει να εκλείψει από το ποδόσφαιρο.

Η Παρί Σεν Ζερμέν έχασε με 1-0 από την Μαρσέιγ στο κλασικό ντέρμπι του γαλλικού πρωταθλήματος ωστόσο το αγωνιστικό κομμάτι πέρασε σε δεύτερη μοίρα καθώς το φινάλε βρήκε τον διαιτητή να έχει βγάλει 12 κίτρινες κάρτες και 5 κόκκινες, με τους παίκτες του Τόμας Τούχελ και του Αντρέ Βίλας-Μπόας να ξεφεύγουν.

Εκείνοι δε που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή ήταν οι Νεϊμάρ και Άλβαρο Γκονθάλεθ με τον άγριο καυγά που είχαν, με τον "Νέι" να χτυπάει στο κεφάλι τον αντίπαλό του κατηγορώντας τον πως του επιτέθηκε ρατσιστικά.

Σχεδόν 24 ώρες μετά το ματς και με την κόντρα των δύο ομάδων να παραμένει σε υψηλό επίπεδο, ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του για όσα συνέβησαν, μέσω ανάρτησής του στο Instagram όπου μίλησε χωρίς φόβο και με πολύ πάθος:

"Χθες το βράδυ ξέφυγα. Τιμωρήθηκα με κόκκινη κάρτα επειδή ήθελα να χτυπήσω κάποιον που με προσέβαλε. Σκέφτηκα ότι δεν μπορώ να αποχωρήσω δίχως να κάνω κάτι, διότι συνειδητοποίησα ότι οι υπεύθυνοι δεν θα έκαναν τίποτα. Δεν παρατήρησαν ή το αγνόησαν. Μέσα στο παιχνίδι ήθελα να απαντήσω όπως πάντα. Παίζοντας ποδόσφαιρο. Τα δεδομένα δείχνουν πως δεν τα κατάφερα. Ξέφυγα.

Στο άθλημά μας, οι επιθέσεις, οι προσβολές, οι βρισιές είναι μέρος του παιχνδιδιού, του ανταγωνισμού. Δεν μπορείς να είσαι συμπονετικός. Καταλαβαίνω αυτόν τον τύπο εν μέρει (σ.σ. τον Άλβαρο Γκονθάλες). Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι.

Αλλά ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία είναι μη αποδεκτά. Είμαι μαύρος, γιος μαύρου, εγγονός και δισέγγονος μαύρου επίσης. Είμαι υπερήφανος και δεν βλέπω τον εαυτό μου διαφορετικό από κανέναν. Χθες ήθελα αυτοί που έχουν τη δικαιοδοσία στο ματς (διαιτητοί, επόπτες) να πάρουν θέση αμερόληπτα και να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει πια χώρος για προκατειλλημένη συμπεριφορά.

Βλέποντας όλο το θόρυβο που σημειώθηκε, θλίβομαι από τα αισθήματα μίσους που μπορούμε να προκαλέσουμε πάνω στην ένταση της στιγμής. Θα έπρεπε να το αγνοήσω; Δεν το ξέρω ακόμη. Σήμερα, με καθαρό μυαλό, λέω ναι. Αλλά στη διάρκεια του αγώνα εγώ και οι συμπαίκτες μου ζητήσαμε από τους διαιτητές βοήθεια και μας αγνόησαν. Αυτό είναι το θέμα!

Δέχομαι την τιμωρία μου επειδή θα έπρεπε να είχα ακολουθήσει το μονοπάτι του καθαρού ποδοσφαίρου. Εύχομαι επίσης να τιμωρηθεί και αυτός που με προσέβαλε. Ο ρατσισμός υπάρχει αλλά οφείλουμε να τον σταματήσουμε. Φτάνει! Ο τύπος ήταν ανόητος. Και εγώ επίσης φέρθηκα ανότητα που έμπλεξα σε αυτό...

Θα ξανασυναντηθούμε και θα το κάνουμε με τον δικό μου τρόπο. Παίζοντας ποδόσφαιρο... Ειρήνη. Ξέρεις τι είπες, ξέρω τι έκανα. Περισσότερη αγάπη στον κόσμο", έγραψε μεταξύ άλλων ο σούπερ σταρ της Παρί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Νεϊμάρ: "Ο Γκονζάλες με είπε μαϊμού που...νας γιο"
Παρί Σεν Ζερμέν: Ο Νεϊμάρ κινδυνεύει ακόμα και με 7 αγωνιστικές αποκλεισμό
Παρί: Πήρε το μέρος του Νεϊμάρ με ανακοίνωση κατά του ρατσισμού
TAGS ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ