ΓΑΛΛΙΑ

Παρί Σεν Ζερμέν - Μαρσέιγ 0-1: Νέο χαστούκι για την ομάδα του Τούχελ

Παρί Σεν Ζερμέν - Μαρσέιγ 0-1: Νέο χαστούκι για την ομάδα του Τούχελ
AP PHOTO/MICHEL EULER

Σε ένα επεισοδιακό ντέρμπι που είχε 5 κόκκινες (για συμπλοκές στις καθυστερήσεις) και 12 κίτρινες κάρτες, η Μαρσέιγ νίκησε 1-0 την Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρίσι και υποχρέωσε την πρωταθλήτρια Γαλλίας σε δεύτερη ήττα στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές.

Οι αρκετές απουσίες που είχε στην πρεμιέρα έπαιξαν σημαντικο ρόλο ώστε να έρθει η ήττα για την Παρί Σεν Ζερμέν με 1-0 στην έδρα της νεοφώτιστης Λανς και το κακό για την ομάδα του Τόμας Τούχελ είναι πως ούτε τη 2η αγωνιστική της Ligue 1 μπόρεσε να αποφύγει το στραπάτσο.

Αυτό μάλιστα ήταν πιο ηχηρό και οδυνηρό αφού ήρθε απέναντι στην αιώνια εχθρό της Μαρσέιγ, ο οποία επιβλήθηκε 1-0 εκτός έδρας των Παριζιάνων με χρυσό σκόρερ τον Τοβέν και πανηγύρισε την πρώτη της επιτυχία απέναντι στους πρωτευουσιάνους από το 2011 και την πρώτη της στο "Parc de Princes" από το 2010!

Το γκολ για την ομάδα του Αντρέ Βίλας-Μπόας ήρθε στο 31ο λεπτό όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Παγέτ λίγα μέτρα πιο κάτω από τη σέντρα ο Τοβέν πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με σουτ στην κίνηση εκτέλεσε τον Ρίκο στην κλειστή αριστερή γωνία του.

Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ του απέναντι στην Παρί στη μεγάλη κατηγορία της Γαλλίας και πρώτο του στο Parc des Princes, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έχει συμμετοχή στα τέσσερα τελευταία τέρματα της Μαρσέιγ στην Ligue 1 με απολογισμό 2 γκολ και ισάριθμες ασίστ.

Ασύλληπτο πάντως ήταν το σκηνικό που στήθηκε στις καθυστερήσεις του ντέρμπι, καθώς έγινε γενικευμένη σύρραξη μέσα στον αγωνιστικό χώρο και ο διαιτητής έβγαλε πέντε κόκκινες κάρτες (3 για παίκτες της Παρί, τους Κουρζαβά, Παρέδες και Νεϊμάρ και 2 για παίκτες της Μαρσέιγ, τους Μπενεντέτο και Αμαβί) που ήρθαν να δέσουν το γλυκό σε ένα από τα πλέον επεισοδιακά ντέρμπι των τελευταίων ετών, καθώς μέχρι το 90' είχαν βγει άλλες 12 κίτρινες, 5 για τους γηπεδούχους και 7 για τους φιλοξενούμενους.

PSG's Neymar, second right, after a clash during the French League One soccer match between Paris Saint-Germain and Marseille at the Parc des Princes in Paris, France, Sunday, Sept.13, 2020. (AP Photo/Michel Euler)
PSG's Neymar, second right, after a clash during the French League One soccer match between Paris Saint-Germain and Marseille at the Parc des Princes in Paris, France, Sunday, Sept.13, 2020. (AP Photo/Michel Euler) AP

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Ρίκο, Φλορέντσι (84' Νταγκμπά), Κέρερ, Κιμπεμπέ, Μπερνάτ (84' Κουρζαουά), Ερέρα (61' Ντράξλερ), Γκεγιέ, Βεράτι (71' Παρέδες), Σαράμπια, Ντι Μαρία, Νεϊμάρ

ΜΑΡΣΕΙΓ: Μανταντά, Σακάι, Καλέτα-Καρ, Γκονσάλες, Αμάβι, Ρονζιέρ, Καμαρά, Γκεγιέ (58' Μπενενέτο), Τοβέν (77' Ζερμέν), Παγέτ (77' Ράντονιτς), Λόπεζ (68' Στρόοτμαν)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 2ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου

Μπορντό - Λιόν 0-0

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου

Μονπελιέ - Νις 3-1 (18' Λαμπόρντ, 50' 64' Κονγκρέ / 69' Ντάντε)

Σεντ Ετιέν - Στρασμπούρ 2-0 (57' πεν. Μπουανγκά, 82' Καμαρά)

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου

Λιλ - Μετς 1-0 (88' Αραούζο)

Ανζέρ - Ρεμς 1-0 (55' Μπαοκέν)

Ντιζόν - Μπρεστ 0-2 (42' Περό, 90+5' Καρντόνα)

Λοριάν - Λανς 2-3 (14' Γκρμπιτς, 90' πεν. Γουισά / 31' πεν. Κακουτά, 34' Μεντίνα, 63' Γκαναγκό)

Νιμ - Ρεν 2-4 (36' Κούμπας, 55' Φερχάτ / 12' 39' Γκιρασί, 72' Αγκέρ, 90+7' Μπουριγκό)

Μονακό - Ναντ 2-1 (5' Ντιόπ, 65' Γκεμπέλς / 61' Μπλας)

Παρί Σεν Ζερμέν - Μαρσέιγ 0-1 (31' Τοβέν)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παρί Σεν Ζερμέν: Ο Εμπαπέ ενημέρωσε πως θέλει να φύγει το τέλος της σεζόν
TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ