CHAMPIONS LEAGUE

Νέφτσι - Ολυμπιακός 0-1: Πρόκριση με υπογραφή Βαλμπουενά και Μασούρα

Ο Ματιέ Βαλμπουενά του Ολυμπιακού σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Νέφτσι για το 2ο προκριματικό γύρο του Champions League 2021-2022 στην "Μπάκτσελ Αρένα", Μπακού | Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021
Ο Ματιέ Βαλμπουενά του Ολυμπιακού σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Νέφτσι για το 2ο προκριματικό γύρο του Champions League 2021-2022 στην "Μπάκτσελ Αρένα", Μπακού | Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021 EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός νίκησε με σβηστές "μηχανές" και πολλές απουσίες στο Αζερμπαϊτζάν τη Νέφτσι με 1-0 και συνεχίζει στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Ολυμπιακός διπλασίασε τις νίκες του απέναντι στη Νέφτσι και με το 1-0 στο Μπακού προχώρησε στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Γιώργος Μασούρας σημείωσε το γκολ της νίκης στο 15ο λεπτό, από εκπληκτική ασίστ του Ματιέ Βαλμπουενά, έπειτα από ασίστ του σπουδαίου... εξτρέμ Παπ Αμπού Σισέ.

Οι "ερυθρόλευκοι" υποδέχονται τη Λουντογκόρετς την Τρίτη 3 Αυγούστου στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και την Τρίτη 10 του μήνα θα διεξαχθεί η ρεβάνς στη Βουλγαρία.

Ο Πέδρο Μαρτίνς αναγκάστηκε να κάνει ορισμένες αλχημείες στην ενδεκάδα που παρέταξε, λόγω των 8 απουσιών που κλήθηκε να διαχειριστεί. Οι Έγκμουντουρ Κρίστινσον, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Θανάσης Ανδρούτσος, Γιαν Εμβιλά, Μοχάμεντ Ντρέγκερ, Μαντί Καμαρά, Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ και Αγκιμπού Καμαρά τέθηκαν νοκ άουτ, ο Γιουσούφ ελ Αραμπί μόλις ανάρρωσε από κορονοϊό και δεν προτιμήθηκε για την ενδεκάδα, ενώ ο Τόμας Βατσλίκ δεν έχει φτάσει ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης, λόγω Euro. Αυτό σήμαινε πως ο Παπ Αμπού Σισέ αγωνίστηκε ως αριστερό μπακ και συχνά ανέβαινε ως εξτρέμ, με τον Ματιέ Βαλμπουενά να του κάνει χώρο, συγκλίνοντας προς το κέντρο.

Ο Σισέ ήταν πρωταγωνιστής στη φάση του 15ο λεπτού, όταν έκλεψε έξω από την περιοχή των Αζέρων, βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, νικήθηκε δύο φορές από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, όμως η μπάλα έφτασε στον Βαλμπουενά που με υπέροχη σκαφτή πάσα βρήκε τον Γιώργο Μασούρα για το 1-0. Η πίεση ψηλά των "ερυθρολεύκων" καρποφόρησε, απέναντι σε μία ομάδα που είχε δυσκολίες στη συνεργασία. Ο πολύ ισχυρός άνεμος και ο κακός αγωνιστικός χώρος εμπόδιζαν και τις δύο ομάδες να παίξουν στρωτό ποδόσφαιρο με μεταβιβάσεις, ωστόσο έπειτα από το γκολ των Πειραιωτών, αυτό προβλημάτιζε κυρίως τους γηπεδούχους.

Η Νέφτσι επιχείρησε να απειλήσει κυρίως με σουτ εκτός περιοχής. Οι κάθετες εντός δεν έβρισκαν στόχο κι έτσι η εστία του Κώστα Τζολάκη παρέμεινε ανέπαφη σχετικά εύκολα. Στην επίθεση, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να επιτεθούν κυρίως από τα άκρα, όμως δεν υπήρχε οργανωτής στο παιχνίδι κι έτσι δεν βγήκαν οι κατάλληλες πάσες στον Μασούρα.

Στο 2ο μέρος οι φιλοξενούμενοι έδωσαν μέτρα στη Νέφτσι, η οποία δεν τα αξιοποίησε. Αντιθέτως, άφησε χώρο στα μετόπισθεν, όπως ήλπιζε ο Ολυμπιακός για να τα εκμεταλλευτεί. Το πρόβλημα ήταν οι παίκτες που είχε στη διάθεσή του ο πρωταθλητής Ελλάδας, που δεν ήταν οι κατάλληλοι για κάτι τέτοιο. Ο Σισέ έκανε ορισμένες επελάσεις από αριστερά, όμως δεν υπήρχε απειλή από οργανωμένη επίθεση.

Αυτή ήρθε από στημένες φάσεις, με την άμυνα των γηπεδούχων να πιάνεται διαρκώς απροετοίμαστη. Στο 59' ο Χασάν είχε την καλύτερη στιγμή των φιλοξενουμένων, όταν με κοντινή προβολή ανάγκασε τον Αγκίλ Μεμέντοφ να κάνει μία ενστικτώδη επέμβαση σε κόρνερ.

Όσο κυλούσε ο χρόνος, η Νέφτσι προσπάθησε να κλείσει τον Ολυμπιακό στα καρέ του, αλλά απέτυχε. Οι αλλαγές έγιναν μαζεμένες στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα και αυτό εμπόρισε τους γηπεδούχους να βρουν ρυθμό, με συνέπεια οι Πειραιώτες να πάρουν ανάσες. Αν κάποια ομάδα θα έβρισκε επόμενο γκολ, αυτή έμοιαζε να είναι η ελληνική, που άλλαζε καλύτερα και με λιγότερο άγχος την μπάλα στο τέλος. Δεν τα κατάφερε, όμως κρατώντας το 1-0, πήρε την πρόκριση.

ΝΕΦΤΣΙ: Μεμέντοφ, Μπουλούντοφ (31' Αμπάσοφ, 82' Μουραντμπαϊλί), Εμπότζ, Στάνκοβιτς, Μπασκ, Καν, Χαραμίζ, Μαχμούντοφ, Μπουγκρίν (82' Νατσάφοφ), Λαβάλ (82' Αλιζαντά), Μέσα Κόλι (65' Ζουλφουγκαρλί)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Λαλά, Σεμέδο, Μάρκοβιτς, Ο. Μπα, Σισέ, Βαλμπουενά (76' Ρατζέλοβιτς), Σουρλής (82' Βρουσάι), Κούντε, Μασούρας, Χασάν (86' Ελ Αραμπί)

Η εκπομπή για την πρόκριση του Ολυμπιακού με τον Ηλία Καλλονά και τον Αλέξανδρο Ξενικάκη

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ