ΣΤΗΜΕΝΑ

Νέες διώξεις από τον Φάκο

Νέες διώξεις από τον Φάκο

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος θα ασκήσει νέες διώξεις την Τρίτη (11/10) σε πέντε ομάδες της Football League και Football League 2. Επίσης καταθέτει έφεση υπέρ της Παναχαϊκής. 39.000 συνομιλίες δεν έχουν απομαγνητοφωνηθεί

Νέες διώξεις αναμένονται από τον Ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ, Ανδρέα Φάκο την Τρίτη (11/10), όπως δήλωσε ο ίδιος στην τηλεοπτική εκπομπή "Δίκη."

Όπως ανέφερε ο κ. Φάκος το πρωί της Τρίτης θα ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις σε 5 ομάδες της Football League και Football League 2.

" Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις και αύριο θα εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση. Εμπλέκονται ομάδες της Football League και Football League 2. Τα στοιχεία των πέντε νέων αυτών υποθέσεων θα σταλούν και στην αρμόδια Πειθαρχική Επιτροπή", είπε αρχικά ο κ. Φάκος και πρόσθεσε:

" Μέχρι στιγμής έχουν ασκηθεί αρκετές διώξεις. Δεν πρέπει να προτρέχουμε και να κάνουμε δίκες εξπρές. Όταν το πνεύμα δεν είναι καθαρό δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.

Όταν έχουμε τεκμηριωμένα στοιχεία δεν θα χαριστούν ούτε οι εισαγγελείς ούτε οι επιτροπές σε κανέναν. Κάντε λίγο υπομονή. Μέχρι τώρα δεν πρέπει να έχουμε κανένα παράπονο καθώς έχουν εξεταστεί πάνω από 30 υποθέσεις".

Όσον αφορά στην εξέλιξη της υπόθεσης των "ύποπτων" αγώνων, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας είπε: " Δεν έχουν έρθει τα στοιχεία που έχουμε ζητήσει από τις 8 χώρες. Ο κ. Κασίμης προσπάθησε να επισπεύσει τη διαδικασία στο τελευταίο του ταξίδι στο εξωτερικό.

Ήρθαν απαντήσεις από την Κύπρο σχετικά με το άνοιγμα λογαριασμών, ενώ έχω ζητήσει από τη ΣΔΟΕ επιπλέον στοιχεία. Έχω ερευνήσει τις ομιλίες της ΕΥΠ που ήρθαν με το πόρισμα, ενώ ήρθε και δεύτερο πακέτο από το τμήμα εκβιασμών".

Έφεση υπέρ της Παναχαϊκής

Επίσης ο κ. Φάκος αποκάλυψε πως θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της Παναχαϊκής: " Θα ασκήσω έφεση για την καταδικαστική απόφαση της Παναχαϊκής. Είναι πρωτάκουστο το ότι εκλήθη η ΠΑΕ από την πειθαρχική επιτροπή χωρίς να ασκήσω εγώ πειθαρχική δίωξη. Δεν δικαιούται η πειθαρχική επιτροπή να ενεργήσει από μόνης της.

Υπάρχει απόλυτη ακυρότητα της απόφασης. Επίσης έγινε χρήση απαγορευμένου αποδεικτικού μέσου. Εδώ έχουμε πολλαπλή ακυρότητα. Δεν μπαίνω στην ουσία του σκεπτικού της απόφασης. Η απόφαση είναι άκυρη για τους νομικούς λόγους που σας ανέφερα".

39.000 ακόμη συνομιλίες

Παράλληλα, στην εκπομπή αποκαλύφθηκε πως υπάρχουν ακόμη 39.000 συνομιλίες στον ανακριτή από την ΕΥΠ, οι οποίες όμως δεν μπορούν να απομαγνητοφωνηθούν, λόγω του όγκου τους.

" Εκπλήσσομαι. Νόμιζα ότι δεν υπήρχε άλλο υλικό. Πρέπει να απομαγνητοφωνηθεί το συντομότερο δυνατό. Να βρουν προσωπικό και να το κάνουν. Δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε αλλιώς. Πρέπει άμεσα να βρεθεί μια λύση", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φάκος.

Για τον Ηρακλή και το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ο κ. Φάκος ανέφερε: " Ήταν εξόφθαλμα εξωπραγματική η απόφαση του Διαιτητικού για τον Ηρακλή. Δεν μπορεί να λέει ότι υπάρχει τρίτος βαθμός και ότι υπάρχει αναίρεση απόφασης της επιτροπή εφέσεων. Είναι εκτός πραγματικότητας αυτή η απόφαση.

Δεν έδωσα καμία γραμμή στο δικαστήριο. Έκανα μια νομική κρίση, δεν μπήκα στην ουσία. Έχω και το δικαίωμα και την υποχρέωση. Να ξέρετε ότι η ίδια ομάδα (σ.σ. Ηρακλής) μου έπλεξε το εγκώμιο όταν άσκησα πειθαρχική δίωξη στον Αστέρα Τρίπολης".

Για τον Αστέρα Τρίπολης και τη συνομιλία Μπέου-Μπάκου που δεν ήταν στο κατηγορητήριο είπε: " Η συνομιλία του Δημήτρη Μπάκου με τον Μπέο έχει αξιοποιηθεί και έχει αξιολογηθεί με την απόφαση της πρωτοβάθμιας. Στο κατηγορητήριο βάζω τις συνομιλίες που θεμελιώνουν την πράξη. Δεν βάζω αυτές που αφορούν προπαρασκευαστικές πράξεις ή εκφράζουν προδιάθεση".

Για τον ΟΦΗ: " Ο ΟΦΗ να μην έχει παράπονο. Υπήρχαν τεκμηριωμένοι και σαφείς λόγοι που ασκήθηκε η έφεση. Μάλιστα, τώρα μπορεί να έχει δύο αθωωτικές αποφάσεις που θα είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της αθωότητας του. Για τις άλλες αθωωτικές αποφάσεις θα γίνουν αύριο κάποιες εφέσεις, όπως θα γίνει και για την καταδικαστική της Παναχαϊκής".

Επίσης, όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή, ο 9ος τακτικός ανακριτής, Γιώργος Κασίμης, θα καλέσει ως μάρτυρα τον τέως πρόεδρο της ΚΕΔ, Βασίλη Τεροβίτσα, για τις συνομιλίες σχετικά με τους ορισμούς διαιτητών.

TAGS ΣΤΗΜΕΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ