NATIONS LEAGUE

Nations League: Όρθια κόντρα σε Γερμανία η Ισπανία, σπουδαία διπλά για Ουγγαρία και Ουαλία

Spain's Jesus Navas, left, duels for the ball with Germany's Antonio Rudiger during their UEFA Nations League soccer match at the Mercedes-Benz Arena stadium in Stuttgart, Germany, Thursday, Sept. 3, 2020. (AP Photo/Matthias Schrader)
Spain's Jesus Navas, left, duels for the ball with Germany's Antonio Rudiger during their UEFA Nations League soccer match at the Mercedes-Benz Arena stadium in Stuttgart, Germany, Thursday, Sept. 3, 2020. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Η Γερμανία προηγήθηκε στο 51' με τον Βέρνερ αλλά η Ισπανία τής πήρε τη μπουκιά μέσα από το στόμα καθώς ισοφάρισε 1-1 στο 96' με τον Γκαγιά, στο μεγάλο ντέρμπι της πρεμιέρας του Nations League. Ουκρανία και Ρωσία έκαμψαν τις Ελβετία και Σερβία αντίστοιχα.

Το μεγάλο ευρωπαϊκό ντέρμπι που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στην "Mercedes-Benz Arena" είχε πολλές φάσεις, εξαιρετικό ρυθμό, ένταση αλλά δεν έβγαλε νικητή. Η Γερμανία του Γιόακιμ Λεβ προηγήθηκε στο 51' με τον Βέρνερ και κρατούσε τη νίκη στα χέρια της μέχρι τις καθυστερήσεις, όμως στο φινάλε η Ισπανία ανέτρεψε την πανάρχαια ποδοσφαιρική θεωρία που θέλει στο τέλος να πανηγυρίζουν οι... Γερμανοί και ξέρανε τους γηπεδούχους στο 90+6', με τον Γκαγιά να γράφει το 1-1 και να χαρίζει έναν πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του Λουίς Ενρίκε.

Ουσιαστικά, το γκολ του μπακ της Βαλένθια απέδωσε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, αφού στον αγωνιστικό χώρο υπήρχε ισορροπία, με τις δύο εθνικές ομάδες να έχει η κάθε μία τις δικές της καλές στιγμές και τα δικά της καλά διαστήματα. Στο πρώτο 20λεπτο, τα πάντσερ μπήκαν δυνατά και στο πρώτο 20λεπτο χρειάστηκε ο Ντε Χέα να κάνει τρεις άκρως θετικές επεμβάσεις για να κρατήσει το μηδέν, ενώ από εκεί και πέρα η φούρια ρόχα πήρε τα ηνία αλλά δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα παρότι έγινε απειλητική.

Ώσπου φτάσαμε στο 51', με την παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2014 να πετυχαίνει ένα γκολ που ήταν αποθέωση της ομαδικής προσπάθειας: μπαλιά με... διαβήτη από τον Γκιουντογκάν που βρήκε σε θέση αριστερά τον προωθημένο Γκόζενς και γύρισμα του παίκτη της Αταλάντα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Βέρνερ να αποδεικνύει γιατί είναι κλασικός σέντερ φορ, κάνοντας υποδειγματικό κοντρόλ και εκτελώντας με συρτό σουτ τον Ντε Χέα.

Στη συνέχεια, η Ισπανία πήρε σταδιακά τα ηνία και δημιούργησε κινδύνους για την εστία του Τραπ (όπως το εξαιρετικό σουτ του Τιάγκο Αλκάνταρα που έφυγε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Τραπ) και στο 92' είδε γκολ του Φάτι να ακυρώνεται σωστά για επιθετικό φάουλ του Ράμος, για να έρθει όμως η δικαίωση των Ιβήρων στο έκτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Φεράν Τόρες έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ροντρίγκο πήρε την κεφαλιά και ο Γκαγιά βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, για να την σπρώξει στα δίχτυα του Τραπ και να διαμορφώσει το τελικό 1-1 στο σπουδαίο ευρωπαϊκό ντέρμπι για τον 4ο όμιλο της League A του Nations League.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως με αυτό το γκολ η Ισπανία συμπλήρωσε 41 σερί ματς όπου βρίσκει πάντα δίχτυα, με την τελευταία φορά που δεν σκόραρε να είναι στη ήττα με 2-0 από την Ιταλία στο Euro 2016!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Τραπ, Κέρερ, Σούλε, Τζαν, Γκόζενς, Ρίντιγκερ, Κρόος, Ντράξλερ, Σανέ (63' Γκίντερ), Γκιουντογκάν (74' Σερντάρ), Βέρνερ (90+1' Κοχ)

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ντε Χέα, Καρβαχάλ, Ράμος, Πάου Τόρες, Γκαγιά, Τιάγκο Αλκάνταρα, Μπουσκέτς (57' Μερίνο), Φαμπιάν Ρουίθ (80' Όσκαρ Ροντρίγκεθ), Χεσούς Νάβας (46' Φάτι), Φεράν Τόρες, Ροντρίγκο

ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΡΩΣΙΑ-ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΟΥΑΛΙΑ & ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Την ίδια ώρα που η Γερμανία έμενε στο 1-1 με την Ισπανία και δεν κατάφερε να πανηγυρίσει την παρθενική νίκη της στο Nations League, η Ουκρανία έπαιρνε τη νίκη με 2-1 στην Ελβετία χάρη σε δύο πανέμορφα τέρματα από τους Γιαρμολένκο και Ζιντσένκο και ανέβαινε στην κορυφή του 4ου ομίλου στην League A.

Στον 3ο όμιλο της League B, η Ρωσία έκαμψε με 3-1 την αντίσταση της Σερβίας με δύο γκολ του Τζούμπα και η Ουγγαρία έφυγε με το τρίποντο από την Τουρκία με χρυσό σκόρερ τον Σζομποσλάι ενώ στον 4ο όμιλο η Ουαλία πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Φινλανδίας και ανέβηκε στην κορυφή, εκμεταλλευόμενη την ισοπαλία (1-1) μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ιρλανδίας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

League A - 4ος όμιλος

Γερμανία - Ισπανία 1-1 (51' Βέρνερ / 90+6 Γκαγιά)

Ουκρανία - Ελβετία 2-1 (14' Γιαρμολένκο, 68' Ζιντσένσκο / 41' Σεφέροβιτς)

League B - 3ος όμιλος

Ρωσία - Σερβία 3-1 (48' πεν. 81' Τζούμπα, 69' Καραβάεφ / 78' Μίτροβιτς)

Τουρκία - Ουγγαρία 0-1 (80' Σζομποσλάι)

League B - 4ος όμιλος

Βουλγαρία - Ιρλανδία 1-1 (56' Κράεφ / 90+3' Ντάφι)

Φινλανδία - Ουαλία 0-1 (80' Μουρ)

League C - 3ος όμιλος

Μολδαβία - Κόσοβο 1-1 (20' Νικολαέσκου / 71' Κόλολι)

Σλοβενία - Ελλάδα 0-0

League D - 1ος όμιλος

Λετονία - Ανδόρα 0-0

Νησιά Φαρόε - Μάλτα 3-2 (25'ΚλάεμιντΌλσεν,87'Λάβα Όλσεν, 90' Χέντρικσον/ 37' Ντεγκαμπριέλε, 73' Άγκιους)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Σλοβενία - Ελλάδα 0-0: Μόνο κέρδος η συνέχιση του αήττητου σερί
TAGS NATIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ