ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σλοβενία - Ελλάδα 0-0: Μόνο κέρδος η συνέχιση του αήττητου σερί

Σλοβενία - Ελλάδα 0-0: Μόνο κέρδος η συνέχιση του αήττητου σερί
EUROKINISSI

Η Εθνική έμεινε στη λευκή ισοπαλία σε ένα μέτριο παιχνίδι εκτός έδρας με τη Σλοβενία, επέκτεινε το αήττητο σερί της στα τέσσερα ματς και πλέον κοιτάζει τον κυριακάτικο αγώνα στο Κόσοβο για την 2η αγωνιστική του Nations League.

Το μη χείρον βέλτιστον για την Εθνική μας ομάδα στο εναρκτήριό της παιχνίδι για τον τρίτο όμιλο της Γ' κατηγορίας του Nations League. Η γαλανόλευκη, σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, έμεινε στη λευκή ισοπαλία στη Λιουμπλιάνα με τη Σλοβενία, επέκτεινε το αήττητο σερί της στα τέσσερα ματς με τον Τζον Φαν Σιπ στον πάγκο και πλέον κοιτάζει τον κυριακάτικο αγώνα στο Κόσοβο, όπου θα στοχεύσει στο τρίποντο. Το θετικό είναι πως έβγαλε το πιο δύσκολο παιχνίδι χωρίς να ηττηθεί και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία για την κατάληψη της πρώτης θέσης στον όμιλο και την άνοδο στη Β' κατηγορία.

Τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από το Σλοβενία - Ελλάδα:

1. ΧΑΜΗΛΟ ΤΕΜΠΟ, ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο ημίχρονο στο " Stadion Stožice" είχε ελάχιστες καλές στιγμές μπροστά στις δυο εστίες και κινήθηκε σε χαμηλό τέμπο. Ουσιαστικά, δεν υπήρξε κλασική ευκαιρία, με την Εθνική μας ομάδα πάντως να είναι πιο απειλητική από την Σλοβενία, όμως δεν ευτύχησε να σκοράρει. Οι διεθνείς μας έκλεισαν καλά τους χώρους, δεν άφησαν τους γηπεδούχους να βρεθούν σε απόσταση βολης και προσπάθησαν να νικήσουν τον Μπάρκα μονάχα με μακρινά σουτ, τα οποία δεν ανησύχησαν τον γκολκίπερ της Σέλτικ.

Η Ελλάδα επιθετικά "φόρτωσε" κυρίως την δεξιά της πλευρά με Μπακάκη και Λημνιό. Είχε ένα φαλτσαριστό σουτ με τον Παυλίδη στο 6' που μπλόκαρε ο Όμπλακ, ενώ δέκα λεπτά μετά ο Μπλάζιτς παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ έπειτα από στραβοκλωτσιά. Καλή στιγμή για την Εθνική στο 26', με τον Λημνιό να κάνει εξαιρετική ντρίμπλα, να σεντράρει και τον Γιαννούλη να μην μπορεί να βρει τη μπάλα και να νικήσει τον εξουδετερωμένο Όμπλακ. Τρία λεπτά μετά, έπειτα από νέα καλή συνεργασία Μπακασέτα με Μπακάκη, η μπάλα βρεθηκε στον Παυλίδη στη μικρή περιοχή, αλλά το τακουνάκι του βρήκε σε ετοιμότητα τον πορτιέρε της Ατλέτικο, στην τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου 45λεπτου.

2. Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΣΛΟΒΕΝΟΥΣ

Το δεύτερο ημίχρονο είχε ακόμα πιο χαμηλό ρυθμό, οι δυο τερματοφύλακες περνούσαν μια ήσυχη βραδιά και οι μόνες στιγμές που χρειαζόταν να επέμβουν, ήταν σε μακρινά σουτ, τα οποία σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορούσαν να τους απειλήσουν. Οι ομάδες ήταν εμφανώς επηρεασμένες από την απραξία μηνών και δεν είχαν ρυθμό, ενώ όσο κυλούσε το παιχνίδι, ήθελαν να "κλειδώσουν" τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας. Βέβαια, αν και οι τελικές ήταν 6-14 για την Εθνική μας, που είχε και 60% κατοχή μπάλας, η καλύτερη στιγμή ανήκε στους γηπεδούχους. Ύστερα από σέντρα του Ζίβετς από τα δεξιά, ο Σπόραρ έκανε κοντινή προβολή, αλλά ευτυχώς η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του εξουδετερωμένου Μπάρκα.

3. ΕΠΗΡΕΑΣΕ Η ΑΠΡΑΞΙΑ ΜΗΝΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Η δεκάμηνη απραξία φάνηκε στις δυο ομάδες, που αδυνατούσαν να βρουν ρυθμό. Ειδικά η Εθνική μας, η οποία στα προηγούμενα ματς με τον Φαν Σιπ έπαιζε όμορφο ποδόσφαιρο, έκανε πολλές τελικές και έδειχνε σημάδια βελτίωσης, δεν κατάφερε να έχει ανάλογη εικόνα στη Σλοβενία. Βέβαια, αυτό είναι κάτι που το περίμενε ο Τζον Φαν Σιπ, ο οποίος είδε την γαλανόλευκη να φεύγει "αλώβητη". Μπορεί να μην έθελξε με την απόδοσή της, αλλά τουλάχιστον δεν έχασε. Κέρδος είναι και αυτό.

4. ΕΠΕΚΤΕΙΝΕ ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ ΣΕΡΙ ΤΗΣ Η ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ

Η Εθνική προερχόταν από τρεις σερί νίκες με τον Ολλανδό ομοσπονδιακό εκλέκτορα στον πάγκο και ήθελε να το επεκτείνει. Όπερ και εγένετο. Το 0-0 στη Λιουμπλιάνα διατήρησε το αήττητο σερί του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, το οποίο το βράδυ της Κυριακής (6/9, 21:45) αντιμετωπίζει εκτός έδρας το Κόσοβο και έχει τον πρώτο λόγο για το τρίποντο. Η πρωτιά είναι ο ξεκάθαρος στόχος και δεν πρέπει να χαθεί.

Γήπεδο: Stadion Stožice

Σλοβενία (Ματίας Κεκ): Όμπλακ, Μπάλκοβετς, Μεβλία, Μπλάζιτς, Στογιάνοβιτς, Μπόχαρ, Βέτριχ, Μπίγιολ (78' Κόουτερ), Ρεπ (52' Ζίβετς), Βούκσιτς (61' Ζάιτς), Σποράρ

Ελλάδα (Τζον Φαν Σιπ): Μπάρκας, Γιαννούλης, Σιόβας, Σβάρνας, Μπακάκης, Ζέκα, Κουρμπέλης, Μάνταλος (87' Μασούρας), Μπακασέτας, Λημνιός, Παυλίδης (76' Φούντας)

ΓΚΟΛ: -

Κίτρινες: 72' Μπλάζιτς, 77' Μπακάκης, 89' Ζάιτς

Διαιτητής:Μπόμπι Μάντεν (Σκωτία)

Βοηθοί: Γκρέιαμ Στιούαρτ (Σκωτία) - Ντέιβιντ Ρουμ (Σκωτία)

Τέταρτος: Ντόναλντ Ρόμπερτσον (Σκωτία)

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ