NATIONS LEAGUE

Nations League: Η Βοσνία φρέναρε την Ιταλία, καθάρισε ο Μπέρχβαϊν για Ολλανδία

Italy's Stefano Sensi, left, is cheered by teammate Lorenzo Insigne after scoring during the UEFA Nations League soccer match between Italy and Bosnia Herzegovina, at the Artemio Franchi Stadium in Florence, Italy, Friday, Sept. 4, 2020. (Massimo Paolone/LaPresse via AP)
Italy's Stefano Sensi, left, is cheered by teammate Lorenzo Insigne after scoring during the UEFA Nations League soccer match between Italy and Bosnia Herzegovina, at the Artemio Franchi Stadium in Florence, Italy, Friday, Sept. 4, 2020. (Massimo Paolone/LaPresse via AP) MASSIMO PAOLONE/LAPRESSE VIA AP

Η Ιταλία έκανε άσχημη εκκίνηση στο Nations League καθώς έμεινε στο 1-1 με την Βοσνία, ενώ η Ολλανδία έκαμψε με 1-0 την αντίσταση της Πολωνίας με το πρώτο γκολ του Μπέρχβαϊν με τους οράνιε. Παρθενικό διεθνές γκολ του Χάαλαντ αλλά εντός έδρας ήττα για την Νορβηγία από την Αυστρία (VIDEOS).

Άκρως ενδιαφερουσες ήταν οι δύο αναμετρήσεις που έλαβαν χώρα το βράδυ της Παρασκευής για τον 1ο όμιλο της League A του Nations League, με την Βοσνία του Ντούσαν Μπάγεβιτς να κάνει την έκπληξη και να φεύγει με το βαθμό της ισοπαλίας στην εκτός έδρας αναμέτρησή της με την Ιταλία και την Ολλανδία να παίρνει το τρίποντο απέναντι στην Πολωνία (εκτός αποστολής ο Λεβαντόβσκι) με το χρυσό γκολ του Μπέρχβαϊν.

Στην "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα", η Ολλανδία ήταν καλύτερη και πιο επιθετική στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με την Πολωνία, και στο φινάλε του πρώτου μέρους είχε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί, με το σουτ του Ντε Γιονγκ μετά από εκπληκτική κάθετη πάσα του Ντεπάι να στέλνει τη μπάλα στο δεξί δοκαρι της εστίας του Στσέσνι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι οράνιε συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και στο 61' ήρθε η επιβράβευσή τους: ο Ντε Γιονγκ έβγαλε υπέροχη διαγώνια μπαλιά και ο Χάτεμπουρ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, με τον Μπέρχβαϊν να καιροφυλακτεί και να κάνει το 1-0 με πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή για το πρώτο διεθνές γκολ της καριέρας του.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Σίλεσεν, Χάτεμπουρ, Φέλτμαν, Φαν Ντάικ, Άκε, Ντε Ρόον, Βαϊνάλντουμ, Ντε Γιονγκ, Μπέρχβαϊν (74' Φαν ντε Μπέεκ), Ντεπάι, Πρόμες

ΠΟΛΩΝΙΑ: Στσέσνι, Κετζιόρα, Γκλικ, Μπέντναρεκ, Μπερεζίνσκι, Κλιτς, Κριχόβιακ, Σζιμάνσκι, Ζιελίνσκι (77' Μόντερ), Γιόζβιακ (71' Γκροσίτσκι), Πιάτεκ (63' Μίλικ)

Στο "Αρτέμιο Φράνκι" η Ιταλία συνέχισε την εντυπωσιακή παράδοση που την θέλει να μη χάνει ποτέ σε αυτό το γήπεδο (20 νίκες - 7 ισοπαλίες σε 27 ματς), ωστόσο το 1-1 απέναντι στην Βοσνία θεωρείται μεγαλη επιτυχία για την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, με δεδομένο πως επιτεύχθηκε εκτός έδρας και απέναντι σε ανώτερο αντίπαλο που μέτρησε μάλιστα 10 νίκες σε ισάριθμα ματς στα προκριματικά του Euro 2020.

O Έντιν Τζέκο, που έχει φάει με το κουτάλι τα ιταλικά γήπεδα από τη θητεία του στην Ρόμα τα τέσσερα τελευταία χρόνια, έβαλε μπροστά στο σκορ τους Βόσνιους στο 58, με την απάντηση για τους Ιταλούς να έρχεται στο 67', με σουτ του Σένσι μέσα από την περιοχή μετά από ασίστ του Ινσίνιε.

ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα, Φλορέντσι, Μπονούτσι, Ατσέρμπι, Μπιράγκι, Πελεγκρίνι (86' Κιν), Σένσι, Μπαρέλα, Κιέζα (71' Τζανιόλο), Μπελότι (73' Ιμόμπιλε), Ινσίνιε

ΒΟΣΝΙΑ: Σέχιτς, Τσίπετιτς, Σούνιτς, Σανίτσανιν, Κολάσινατς (84' Σίβιτς), Τσίμιροτ, Χατζιαχμέτοβιτς, Βίσκα (86' Μιλόσεβιτς), Τζέκο, Χότζιτς (77' Μπέσιτς)

Όσον αφορά στα ματς για την League B του Nations League, ξεχωρίζουν οι εκτός έδρας νίκες της Αυστρίας επί της Νορβηγίας με 2-1 (ο Έρλινγκ Χάαλαντ πανηγύρισε το παρθενικό του γκολ με την εθνική Ανδρών της Νορβηγίας αλλά δεν στάθηκε ικανό για να αποτρέψει την ήττα των Σκανδιναβών) και της Τσεχίας με 3-1 επί της Αυστρίας, ενώ ισόπαλα με σκορ 1-1 έληξαν τα παιχνίδια Ρουμανία - Βόρεια Ιρλανδία και Σκωτία - Ισραήλ (πανέμορφο το γκολ του Ζάχαβι για τους φιλοξενούμενους).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

League A - 1ος όμιλος

Ιταλία - Βοσνία 1-1 (67' Σένσι / 58' Τζέκο)

Ολλανδία - Πολωνία 1-0 (61' Μπέρχβαϊν)

League B - 1ος όμιλος

Νορβηγία - Αυστρία 1-2 (66' Χάαλαντ / 35'Γκρέγκοριτς, 54' πεν. Σάμπιτζερ)

Ρουμανία - Βόρεια Ιρλανδία 1-1 (26'Πούσκας / 86' Γουάιτ)

League B - 2ος όμιλος

Σκωτία - Ισραήλ 1-1 (45' πεν. Κρίστι / 73' Ζάχαβι)

Σλοβακία - Τσεχία 1-3 (88' Σκραντζ / 48' Κούφαλ, 53' πεν. Ντοκαλ, 86' Κρμέντσικ)

League C - 4ος όμιλος

Λιθουανία - Καζακστάν 0-2 (4' Ζανουντίνοφ, 86' Κουάτ)

Λευκορωσία - Αλβανία 0-2 (23'Τσικαλέσι, 78' Μπάρε)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS NATIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ