ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουντ στο Sport24.gr: "Είχαμε τόσο καλή ομάδα, τόσο καλούς παίκτες στον Παναθηναϊκό, κρίμα..."

UEFA NATIONS LEAGUE / ÖÉÍËÁÍÄÉÁ - ÅËËÁÄÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
UEFA NATIONS LEAGUE / ÖÉÍËÁÍÄÉÁ - ÅËËÁÄÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Φινλανδός πρώην μέσος του Παναθηναϊκού και νυν της Χιχόν, Ρόμπιν Λουντ, χαρακτήρισε στο Sport24.gr ως "κρίμα" τη διάλυση του ρόστερ του "τριφυλλιού" της περασμένης σεζόν και υποστήριξε ότι θεωρεί δύσκολο ν' αγωνιστεί σε άλλη ελληνική ομάδα.

Η εθνική Φινλανδίας γνώρισε την ήττα (1-0) από την αντίστοιχη της Ελλάδας στο Nations League, αλλά κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλό της. Στην Αθήνα επέστρεψε κι ο Ρόμπιν Λουντ. Ο 25χρονος Φινλανδός διεθνής μέσος της Χιχόν πέρασε τρία χρόνια στην Ελλάδα (2015-2018) φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Μιλώντας στο Sport24.gr στη μεικτή ζώνη του ΟΑΚΑ υποστήριξε ότι είναι "δύσκολο" για τον ίδιον να παίξει σε άλλη ελληνική ομάδα, καθώς έχει φορέσει τη φανέλα των "πρασίνων" και προέβλεψε ότι ο πρώην συμπαίκτης του και νυν γκολκίπερ της Μπενφίκα, Οδυσσέας Βλαχοδήμος, σύντομα θα παίζει σε ένα από πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Premier League, La Liga, Bundesliga, Ligue 1, Serie A).

- Η Φινλανδία κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλό της. Φαντάζομαι δεν το περιμένατε όταν ξεκίνησε το Nations League...

"Είναι περίεργο συναίσθημα να πανηγυρίζεις μετά από μία ήττα. Στην τελική καταφέραμε και πήραμε αυτό που θέλαμε. Ξεκινήσαμε με αυτοπεποίθηση. Μετά τα δύο πρώτα ματς, είχαμε ισάριθμες νίκες. Κι εκεί πιστέψαμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι σπουδαίο".

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Λουντ EUROKINISSI SPORTS

- Πιστεύεις ότι η Ελλάδα ήταν τόσο κακή - ειδικά στο Τάμπερε - ή η Φινλανδία τόσο καλή;

"Απλά νομίζω ότι μερικοί παίκτες δεν έδειξαν αυτό που αληθινά μπορούν. Δεν έπαιζε μόνον η Ελλάδα, παίζαμε κι εμείς. Ξέραμε τι πρέπει να περιμένουμε κι έτσι ελαχιστοποιήσαμε τον κίνδυνο".

- Ήταν το πρώτο ματς της Εθνικής Ελλάδας με τον νέο ομοσπονδιακό τεχνικό. Διαπίστωσες κάποια διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο ματς;

"Πρώτα από όλα, υπήρχαν αλλαγές σε πρόσωπα. Νέα πρόσωπα σε σχέση με το Τάμπερε. Αλλά και η εικόνα ήταν διαφορετική. Σε αυτές τις περιπτώσεις το αποτέλεσμα βοηθά. Η νίκη θα βοηθήσει την Εθνική Ελλάδας".

- Συνάντησες και τον πρώτην συμπαίκτη σου στον Παναθηναϊκό, Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Αν κι έχει μόλις πέντε μήνες στην Μπενφίκα, το όνομά του ακούγεται ως υποψήφιο για τη Σάλκε, την Ντόρτμουντ, την Μπάγερν. Περίμενες τόση ραγδαία εξέλιξη;

"Δεν με εκπλήσσει. Με τον Οδυσσέα κάναμε πολλή παρέα στην Αθήνα. Πέρασα πολλές ώρες μαζί του. Ξέρω πώς σκέφτεται. Είναι εξαιρετικός γκολκίπερ και κατά τη γνώμη μου σύντομα θα παίζει σε ένα από τα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα".

UEFA NATIONS LEAGUE / ΕΛΛΑΔΑ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
UEFA NATIONS LEAGUE / ΕΛΛΑΔΑ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

- Θα μπορούσε και να είσαι μόνιμος κάτοικος Αθήνας, εάν δεν υπήρχαν τα μεγάλα προβλήματα του Παναθηναϊκού...

"Ναι, βέβαια. Αγάπησα αληθινά αυτήν την ομάδα. Αγάπησα και τους οπαδούς της. Ο Παναθηναϊκός θα μείνει στην καρδιά μου και από μακριά - όπου κι αν είμαι - πάντα θα θέλω να πηγαίνει καλά".

- Πως εξηγείς ότι αυτή η ομάδα δεν κατάφερε να διατηρήσει τον κορμό της και το ρόστερ να διαλυθεί;

"Δεν μπορώ να δώσω μια εξήγηση. Είχαμε τόσο καλή ομάδα, με καλούς παίκτες, κρίμα. Ελπίζω ο Παναθηναϊκός να ρυθμίσει τα προβλήματά του και να επανέλθει στις επιτυχίες".

- Γράφτηκε για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ. Είχες πρόταση;

"(γέλια) Δεν μπορώ να σου πω. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ο Παναθηναϊκός είναι στην καρδιά μου".

- Θα έπαιζες σε άλλη ελληνική ομάδα πλην του Παναθηναϊκού;

"Δεν ξέρω, μου είναι δύσκολο. Ο Παναθηναϊκός είναι στην καρδιά μου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ