NATIONS LEAGUE

Nations League: Ιστορικοί διασυρμοί για Ιταλία και Αγγλία

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Γερμανίας με την Ιταλία στο Nations League | 14 Ιουνίου 2022
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Γερμανίας με την Ιταλία στο Nations League | 14 Ιουνίου 2022 @2022 MARTIN MEISSNER/AP IMAGES

Η Αγγλία ηττήθηκε 4-0 από την Ουγγαρία και η Ιταλία έχασε 5-2 από την Γερμανία. Πρόκειται για δύο ιστορικές ήττες για τις δύο χώρες, σύμφωνα με τα στατιστικά της OPTA.

Η Ουγγαρία έκανε τη μεγάλη έκπληξη και επικράτησε 4-0 της Αγγλίας στην τέταρτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου της League A του Nations League. Το κάζο για τα τρία λιοντάρια ήταν ιστορικό.

Σύμφωνα με την OPTA, η Αγγλία δέχθηκε τουλάχιστον τέσσερα γκολ σε εντός έδρας παιχνίδια για πρώτη φορά από το 1928, όταν είχε χάσει 5-1 από τη Σκωτία. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της που δέχεται τουλάχιστον τέσσερα τέρματα εντός έδρας, χωρίς να καταφέρει να σκοράρει.

Παράλληλα, η Ουγγαρία γίνεται η πρώτη ομάδα που σκοράρει τέσσερα γκολ σε εκτός έδρας απέναντι στους Άγγλους από το 1953, όταν πάλι οι Ούγγροι είχαν νικήσει τα τρία λιοντάρια με 6-3 στο Γουέμπλεϊ.

Όσον αφορά στην Ιταλία, είναι η πρώτη φορά από το 1957 που δέχεται τουλάχιστον πέντε γκολ σε ένα παιχνίδι. Τότε είχε ηττηθεί 6-1 από την Γιουγκοσλαβία. Η νίκη των Γερμανών με 5-2 είναι η μεγαλύτερη σε έκταση μετά την ένωση και η μεγαλύτερη στο Nations League.

TAGS NATIONS LEAGUE ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ