NATIONS LEAGUE

Nations League: Η Ουγγαρία ταπείνωσε την Αγγλία και η Γερμανία την Ιταλία

Ο Ρόλαντ Σάλαϊ της Ουγγαρίας πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Αγγλία για τη League A του Nations League 2022-2023 στο "Μόλινιου", Γουλβερχάμπτον | Τρίτη 14 Ιουνίου 2022
Ο Ρόλαντ Σάλαϊ της Ουγγαρίας πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Αγγλία για τη League A του Nations League 2022-2023 στο "Μόλινιου", Γουλβερχάμπτον | Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 © 2022 JON SUPER/ASSOCIATED PRESS

Η Ουγγαρία διέλυσε με 4-0 την Αγγλία μέσα στο Νησί, σε μία ιστορική νίκη για τη League A του Nations League. Η Γερμανία έκανε το ίδιο με 5-1 επί της Ιταλίας και ακολουθεί τους Ούγγρους στη βαθμολογία του 3ου ομίλου. Η Ολλανδία έκαμψε την αντίσταση της Ουαλίας και παρέμεινε πρώτη, με το Βέλγιο να νικάει στην Πολωνία για τον 4ο όμιλο.

Η Ουγγαρία ταπείνωσε την Αγγλία και στο Νησί, αφού με τη δεύτερη νίκη της στον 3ο όμιλο της League A του Nations League, αυτήν τη φορά με το επιβλητικό 4-0, την κράτησε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, ενώ η ίδια σκαρφάλωσε στην κορυφή.

Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Ρόλαντ Σάλαϊ, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ κι έφτασε τα τέσσερα σερί επί βρετανικού εδάφους. Ο Ούγγρος σκόραρε στο 16' και στο 70' με τις μοναδικές τελικές των φιλοξενουμένων, όμως ούτε τα "τρία λιοντάρια" είχαν τελικές. Παρότι η κατοχή της μπάλας ήταν πάνω από 70% μόνιμα για τους γηπεδούχους, πήραν μηδέν στη δημιουργία και απέτυχαν να απειλήσουν την εστία του Ντένες Ντίμπους.

Ο θρίαμβος της Ουγγαρίας σφραγίστηκε με το γκολ του Ζολτ Νάγκι στο 80' και εκείνο του Ντάνιελ Γκάζνταγκ και η πανωλεθρία των Άγγλων με την αποβολή του Τζον Στόουνς ενδιάμεσα. Την ώρα που το κοινό στο "Μόλινιου" του Γουλβερχάμπτον αποδοκίμαζε τους γηπεδούχους, η Ουγγαρία επικρατούσε για πρώτη φορά από το εμβληματικό 6-3 του 1953 μέσα στην Αγγλία.

Η Γερμανία έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Ιταλία και με το 5-2 την προσπέρασε στο βαθμολογικό πίνακα και ακολουθεί κατά πόδας τους Ούγγρους.

Η ομάδα του Χάνσι Φλικ είχε το πόδι στο γκάζι από την αρχή του αγώνα και με τον γκολ του Γιόσουα Κίμιχ μόλις στο 10' βρήκε την ώθηση για να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Το πέναλτι που κέρδισε ο πολύ καλός για ακόμα ένα παιχνίδι Γιόνας Χόφμαν έστειλε τον Ιλκάι Γκιντογάν στη βούλα στις καθυστερήσεις του 1ου μέρους για το 2-0.

Η κατηφόρα στο "Μπορούσια Παρκ" του Μενχεγκλάντμπαχ συνεχίστηκε και στο 2ο μέρος, με τον Τόμας Μίλερ να κάνει το 3-0 και να γίνεται ο 6ος στη λίστα των σκόρερ στη "νάτσιοναλμανσαφτ" και τον Τίμο Βέρνερ να ξεσπάει και να βρίσκει δύο γκολ. Η Ιταλία δέχθηκε για πρώτη φορά τουλάχιστον πέντε γκολ από το 1957 και επιχείρησε να σώσει την κατάσταση στο τέλος με τον φορμαρισμένο 18χρονο επιθετικό Γουίλ Γκνοντό και τον Αλεσάντρο Μπαστόνι, οι οποίοι διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Η Ολλανδία δυσκολεύτηκε απέναντι στην Ουαλία λόγω της αστοχίας της, όμως ένα γκολ του Μέμφις Ντεπάι στις καθυστερήσεις απάντησε σε εκείνο του Γκάρεθ Μπέιλ και της έδωσε τη νίκη με 3-2 στο "Ντε Κάιπ" του Ρότερνταμ, που τη φέρνει ακόμα πιο κοντά στην πρωτιά του 4ου ομίλου.

Οι "οράνιε" είχαν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση και βρήκαν δύο γρήγορα γκολ με τους Νόα Λανχ και Κόντι Χάκπο. Ο Μπρέναν Τζόνσον μείωσε για τους Ουαλούς στο 26ο λεπτό, όμως οι παίκτες του Λουίς φαν Χάαλ εξακολούθησαν να έχουν το πάνω χέρι, παρότι παρατάχθηκαν με αναπληρωματικούς στις θέσεις της επίθεσης.

Οι αλλαγές στο 2ο μέρος έφεραν ισορροπία στον αγωνιστικό χώρο, όμως η αστοχία (και των δύο ομάδων πλέον) απέτρεψε το επόμενο γκολ μέχρι να έρθει η ώρα των καθυστερήσεων. Ο Ταϊρέλ Μαλάσια ανέτρεψε τον Κόνορ Ρόμπερτς στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων και ο Μπέιλ που πέρασε ως αλλαγή ισοφάρισε σε 2-2, όμως ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα έδωσε τη νίκη στη χώρα του, φτάνοντας τα 42 με το εθνόσημο και πιάνοντας τον Κλάας Γιαν Χούντελααρ στη 2η θέση των σκόρερ.

Το Βέλγιο έκανε το 2/2 κόντρα στην Πολωνία, επικρατώντας και στη Βαρσόβια, αλλά με μικρότερο σκορ σε σχέση με το 6-1 ττων Βρυξελλών. Το τελικό 1-0 γράφτηκε στα πρώτα λεπτά από τον Μισί Μπατσουαγί, με τους "κόκκινους διαβόλους" να είναι καλύτεροι και στη συνέχεια. Η παρουσία του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι στην ενδεκάδα δεν είχε αποτέλεσμα, από τη στιγμή που η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ είχε πάνω από 75% κατοχή μπάλας. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν περισσότερες πιθανότητες για το επόμενο γκολ, το οποίο τελικά δεν σημειώθηκε ποτέ.

Στον 1ο όμιλο της League B, η πρώτη απώλεια της Ουκρανίας έβαλε φωτιά στη μάχη της κορυφής. Η ομάδα του Αλεκσάντρ Πετράκοφ έμεινε στο 1-1 με την Ιρλανδία στο Λοτζ της Πολωνίας που χρησιμοποιεί ως έδρα λόγω του πολέμου με τη Ρωσία. Η Σκωτία εκμεταλλεύτηκε αυτήν την εξέλιξη και διαλύοντας με 4-1 την Αρμενία στο Ερεβάν (παρότι βρήκε πίσω στο σκορ), πλησίασε στο βαθμό τους πρωτοπόρους.

Σε μάχη για δύο πρώην γιουγκοσλαβικές χώρες εξελίσσεται αυτή στον 3ο όμιλο. Η Βοσνία έκανε ανατροπή στην ανατροπή και με δύο γκολ του Έντιν Τζέκο έφτασε στη νίκη με 3-2 επί της Φινλανδίας στη Ζένιτσα, παραμένοντας επικεφαλής. Το Μαυροβούνιο έκανε πάρτι στο Βουκουρέστι απέναντι στη Ρουμανία του υπ' ατμόν Έντουαρντ Ιορντανέσκου και με χατ τρικ του Στέφαν Μουγκόσα έφτασε σε νίκη 3-0.

Η Τουρκία έγινε η δεύτερη ομάδα του Nations League μετά την Ελλάδα που έκανε το 4/4. Για τον 1ο όμιλο του της League C, οι Τούρκοι είχαν εύκολο έργο απέναντι στη Λιθουανία και πήραν τη νίκη με 2-0 στη Σμύρνη, με τον Στέφαν Κουντς να μην προχωρά σε πολλές αλλαγές στο βασικό σχήμα. Το Λουξεμβούργο θα μπορούσε να βρίσκεται δύο βαθμούς μακριά από τους Τούρκους, αλλά έχασε προβάδισμα δύο γκολ (2-2) στο εντός έδρας παιχνίδι με τα Νησιά Φερόε.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο της League A

Η βαθμολογία στον 3ο όμιλο της League A

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο της League A

Η βαθμολογία στον 4ο όμιλο της League A

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο της League B

Η βαθμολογία στον 1ο όμιλο της League Β

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο της League B

Η βαθμολογία στον 3ο όμιλο της League Β

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο της League C

Η βαθμολογία στον 1ο όμιλο της League C

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο της League D

Η βαθμολογία στον 1ο όμιλο της League D

TAGS NATIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΚΩΤΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ