ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ

Nations League: Χωρίς Ιμόμπιλε - Μπελότι η Ιταλία, ο Μαντσίνι σκέφτεται να παίξει με "ψευτοεννιάρι" κόντρα στην Ισπανία

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι σε προπόνηση της εθνικής Ιταλιάς κόντρα στην Ισπανία πριν από τον ημιτελικό του Nations League | 5 Οκτωβρίου 2021
Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι σε προπόνηση της εθνικής Ιταλιάς κόντρα στην Ισπανία πριν από τον ημιτελικό του Nations League | 5 Οκτωβρίου 2021 @2021 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Η εθνική Ιταλίας τρέχει ένα αήττητο σερί 37 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις ωστόσο στον ημιτελικό του Nations League με την Ισπανία δεν θα έχει ούτε τον Ιμόμπιλε ούτε τον Μπελότι, με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι να καταφεύγει σε αλχημείες για την επίθεση.

Τρεις μόλις μήνες μετά από το ραντεβού τους στα ημιτελικά του Euro 2020 όπου χαμογέλασε η εθνική Ιταλίας και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό εις βάρος της Ισπανίας, για να γίνει στη συνέχεια πρωταθλήτρια Ευρώπης νικώντας και την Αγγλιά στα πέναλτι, οι δύο ομάδες είναι έτοιμες για μία νέα πολύδιαφημισμένη κόντρα.

Ξανά σε ημιτελικό, αυτό του Nations League (στην παρθενική έκδοση του θεσμού πήρε το τρόπαιο η Πορτογαλια), με την σκουάντρα ατζούρα του Μαντσίνι να συγκρούεται με τη φούρια ρόχα του Ενρίκε στο Σαν Σίρο (έχουν εξαντληθεί τα 37.000 εισιτήρια που βγήκαν και αναλογούν στο 50% της χωρητικότητας του γηπέδου) το βράδυ της Τετάρτης (06/10, 21:45, COSMOTE SPORT 1 HD και OPEN TV, LIVE SPORT24) και τους γηπεδούχους να ψάχνουν να λύσουν τον γρίφο της επίθεσης.

Αιτία η ταυτόχρονη απουσία των Τσίρο Ιμόμπιλε και Αντρέα Μπελότι, με τους επιθετικούς των Λάτσιο και Τορίνο να έχουν τεθεί νοκ-άουτ λόγω τραυματισμού και τον "Μάντσιο" να καλείται να διατηρήσει ανταγωνιστική την πρωταθλήτρια Ευρώπης έστω και χωρίς να έχει τα πιο βαριά όπλα στη διάθεσή του.

"Έχουμε λίγα προβλήματα, μας λείπουν οι δύο επιθετικοί που έπαιξαν στο Euro. Έχουμε τον Κεν και τον Ρασπαντόρι και πάρα πολλούς επιθετικογενείς παίκτες. Θα δούμε ποια θα είναι η καλύτερη λύση.

Θέλουμε πάντα να νικάμε, ξέρουμε ότι όλα θα εξαρτηθούν από εμάς", τόνισε με δηλώσεις του την Τρίτη (05/10) ο Μαντσίνι, για να προσθέσει:

"Δεν ξέρω αν ο Κιέζα μπορεί να παίξει ως στράικερ, πιθανότατα μέσα στο παιχνίδι μπορεί να το κάνει όπως έγινε και στο ματς της Γιουβέντους με την Τσέλσι. Έχουμε συγκεκριμένους ρόλους, ξέρουμε πού μπορεί να αποδώσει καλύτερα.

Έχουμε και τους Κεν και Ρασπαντόρι και υπάρχει και ο Ινσίνιε, όπως και οι Μπεράρντι και Μπερναρντέσκι".

Όσον αφορά στη σημασία του αγώνα με την Ισπανία, ανέφερε: "Το Nations League είναι μία σημαντική διοργάνωση. Έρχεται μετά από την τελική φάση του Euro και θα γίνουν δύο ματς μεταξύ των τεσσάρων καλύτερων ομάδων της Ευρώπης.

Έχει δίκιο ο Λουίς Ενρίκε πως αργά ή γρήγορα θα χάσουμε αλλά εμείς θα θέλουμε να προχωρήσουμε αήττητοι μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2022 όπου και θα γίνει το Μουντιάλ".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ NATIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ