OPINIONS

Εσύ φταις Καρμπάγιο για τον τραυματισμό του Νεϊμάρ

FORTALEZA, BRAZIL - JULY 04: Referee Carlos Velasco Carballo speaks to Maicon of Brazil and Teofilo Gutierrez of Colombia during the 2014 FIFA World Cup Brazil Quarter Final match between Brazil and Colombia at Castelao on July 4, 2014 in Fortaleza, Brazil.  (Photo by Jamie McDonald/Getty Images)
FORTALEZA, BRAZIL - JULY 04: Referee Carlos Velasco Carballo speaks to Maicon of Brazil and Teofilo Gutierrez of Colombia during the 2014 FIFA World Cup Brazil Quarter Final match between Brazil and Colombia at Castelao on July 4, 2014 in Fortaleza, Brazil. (Photo by Jamie McDonald/Getty Images) GETTY IMAGES

Ένα έθνος- και όχι μόνο- ρίχνει το ανάθεμα στον Καμίλο Σούνιγα για τον τραυματισμό του Νεϊμάρ. Ο Θοδωρής Κουνάδης όμως βρίσκει ένοχο τον Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο. Και απορεί αν είναι ο ίδιος διαιτητής με τον αγώνα Πολωνία-Ελλάδα το 2012.

Ποδοσφαιριστές που θα παίζουν σκληρά, κοντά στα όρια του βρώμικου και αντιαθλητικού παιχνιδιού θα υπάρχουν πάντα. Το αν θα ξεπεράσουν αυτά τα όρια με κίνδυνο να τραυματίσουν αντιπάλους δεν είναι δικιά τους ευθύνη. Υπάρχει ένας τύπος με μια σφυρίχτρα στο στόμα που κουβαλάει μαζί του κάποιες χρωματιστές κάρτες. Αυτός έχει το μαχαίρι, αυτός το καρπούζι (ή όποιο φρούτο θέλετε) για να το μοιράσει δίκαια. Προστατεύοντας πάνω απ' όλα την υγεία των αθλητών και κατ' επέκταση το ίδιο το άθλημα. Κύριε Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο, αποτύχατε.

Εσύ φταις Καρμπάγιο για τον τραυματισμό του Νεϊμάρ

Μαντέψτε. Και αυτό το μαρκάρισμα δεν συγκίνησε τον Καρμπάγιο.

Εσύ φταις Καρμπάγιο για τον τραυματισμό του Νεϊμάρ

Όταν λοιπόν ο Σούνιγα προσγειώνει τις σχαριές στα γόνατα του Χουλκ χωρίς να βλέπει καμία κάρτα, πώς να μην παίρνει θάρρος για να πάει με το γόνατο πάνω στην πλάτη του Νεϊμάρ; Και φυσικά δεν ήταν μόνο ο Κολομβιανός μπακ που ένιωθε υπεράνω νόμου.

Ο κακομοίρης ο Χάμες έφαγε ξύλο. Πολύ ξύλο. Ειδικά από τον Φερναντίνιο. Αποτέλεσμα; Να δει αυτός κίτρινη κάρτα για το μαρκάρισμα στο φάουλ το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Νταβίντ Λουίζ. Σωστή, απόλυτα σωστή η κάρτα. Αλλά με το δίκιο του ο Χάμες έδειχνε στον Ισπανό ρέφερι τα δάκτυλά του: "Μ' έχουν τσακίσει, 5-6 φορές και δεν έδωσες μία κάρτα. Και δίνεις σε μένα στο πρώτο μαρκάρισμα;".

Εσύ φταις Καρμπάγιο για τον τραυματισμό του Νεϊμάρ

Οικονομική διαιτησία τη χαρακτήρισε ο Αλέξης Σπυρόπουλος στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου για το γεγονός ότι έβγαλε ένα ημίχρονο χωρίς να δώσει μια κίτρινη. Εγκληματική θα πω εγώ. Ένα παιχνίδι "αίμα και άμμος", μία αναμέτρηση η οποία θα μπορούσε να είχε κάρτες από το πρώτο λεπτό. Και όμως. Οι 22 παίκτες πήγαν ατιμώρητοι στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Μα να δείξει κάρτες από την αρχή; Να μείνει καμιά ομάδα με 10 παίκτες στο 20' και να χαλάσει το παιχνίδι; ΝΑΙ. ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. Από το να βλέπω τον πιο ταλαντούχο ποδοσφαιριστή της Βραζιλίας να αποχωρεί σακατεμένος, να μείνει με 10 η Κολομβία. Από το να βλέπω τον πιο ταλαντούχο ποδοσφαιριστή της Κολομβίας να κινδυνεύει να αποχωρήσει σακατεμένος, να μείνει με 10 η Βραζιλία.

Εσύ φταις Καρμπάγιο για τον τραυματισμό του Νεϊμάρ

για επικίνδυνο, σκληρό ή βίαιο μαρκάρισμα. Συγκεκριμένα:

  • Στο 64' στον Τιάγκο Σίλβα που προσπάθησε να κλέψει την μπάλα από τον τερματοφύλακα. Πρώτη κίτρινη στον αγώνα, τηρώντας το γράμμα του νόμου. Σωστή μεν, αλλά με βάση το τι είχαμε δει ως εκείνη την ώρα έμοιαζε "αστεία".
  • Στο 67' στον Χάμες γιατί σταμάτησε επικίνδυνη επίθεση της Βραζιλίας. Σωστή κάρτα, αλλά με το δίκιο του- όπως τα είπαμε πιο πάνω- χτυπιόταν ο μικρός.
  • Στο 69' στον Γιέπες για διαμαρτυρία.
  • Στο 78' στον Ζούλιο Σέζαρ για το πέναλτι στο οποίο έκοψε τον αντίπαλο σε (πιο) προφανή θέση για γκολ (πεθαίνεις).

Το τελευταίο σου δίνει το δικαίωμα να ισχυριστείς ότι ο Ισπανός αλλοίωσε το αποτέλεσμα, καθώς δεν απέβαλε τον τερματοφύλακα. Το λιγότερο κακό που έκανε. Γιατί με την απόφασή του να αφήνει ατιμώρητα τα τσεκούρια, αλλοίωσε τη φύση του αθλήματος σε όλο τον αγώνα.

ΥΓ: Για την ιστορία. Ο Καρμπάγιο είχε δείξει δύο κίτρινες στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο πριν καν τελειώσει το ημίχρονο στην πρεμιέρα του Euro 2012 με την Πολωνία.

WARSAW, POLAND - JUNE 08: Referee Carlos Velasco Carballo shows Sokratis Papastathopoulos (R) of Greece a red card during the UEFA EURO 2012 group A match between Poland and Greece at The National Stadium on June 8, 2012 in Warsaw, Poland.  (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)
WARSAW, POLAND - JUNE 08: Referee Carlos Velasco Carballo shows Sokratis Papastathopoulos (R) of Greece a red card during the UEFA EURO 2012 group A match between Poland and Greece at The National Stadium on June 8, 2012 in Warsaw, Poland. (Photo by Shaun Botterill/Getty Images) GETTY IMAGES

Βλέπεις τις δύο κίτρινες που έδειξε στον Σωκράτη και απορείς αν είναι ο ίδιος διαιτητής με τον αγώνα στη Φορταλέζα. Ενώ στην επανάληψη απέβαλε σωστά τον τερματοφύλακα Στσένσι για το πέναλτι στον Σαλπιγγίδη. Αυτό που δεν έκανε με τον Ζούλιο Σέζαρ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ