ΓΑΛΛΙΑ

Μπορντό: Από τη Ligue 2 θα αρχίσει την προσπάθεια για την επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια

Πανηγυρικό στιγμιότυπο από ματς της Μπορντό κόντρα στην Μαρσέιγ | 15 Αυγούστου 2021
Πανηγυρικό στιγμιότυπο από ματς της Μπορντό κόντρα στην Μαρσέιγ | 15 Αυγούστου 2021 @2021 DANIEL COLE/AP IMAGES

Ο εφιάλτης του υποβιβασμού της τρίτης κατηγορίας, λόγω οικονομικών ατασθαλιών απομακρύνθηκε οριστικά για την Μπορντό, με τη γαλλική ομοσπονδία να αποφασίζει να τη διατηρήσει στην 2η κατηγορία, λίγα 24ωρα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Η περυσινή σεζόν αποδείχτηκε κάτι παραπάνω από οδυνηρή για την ποδοσφαιρική οικογένεια της Μπορντό, με τους οπαδούς των εξάκις πρωταθλητών Γαλλίας να βλέπουν την ομάδα τους να υποβιβάζεται αγωνιστικά στην Ligue 2 και να κινδυνεύει με εξοστρακισμό και από αυτό το πρωτάθλημα, με τις οικονομικές ατασθαλίες της διοίκησης να απειλούν να τη στείλουν σε ακόμα χαμηλότερη κατηγορία.

Συγκεκριμένα στην τρίτη κατηγορία των επαγγελματικών πρωταθλημάτων της χώρας, με το συγκεκριμένο σενάριο να κρέμεται ως δαμόκλεια σπάθη πάνω από τα κεφάλια των ανθρώπων της ομάδας και να αποφεύγεται το "ατύχημα" έστω την τελευταία στιγμή.

Και αυτό γιατί παρά τα χρέη 40 εκατομμυρίων ευρώ που κουβαλάει ως βαρίδιο η Μπορντό, πήρε βαθιά ανάσα την Τετάρτη (27/7), με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γαλλίας (FFF) να ανακοινώνει πως ο ιστορικός σύλλογος θα συμμετέχει κανονικά στο πρωτάθλημα της Ligue 2.

"Σήμερα, η εκτελεστική επιτροπή της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FFF) πραγματοποίησε ειδική συνεδρίαση για να εγκρίνει τις συστάσεις της Εθνικής Ολυμπιακής και Αθλητικής Επιτροπής (CNOSF) που εκδόθηκαν στις 25 Ιουλίου, επιβεβαιώνοντας έτσι οριστικά ότι η Μπορντό θα μπορεί να παίξει στη Ligue 2 αυτή τη σεζόν.

Η γαλλική ομοσπονδία έχει πλέον αναγνωρίσει επισήμως την τρέχουσα και μελλοντική οικονομική ευρωστία του συλλόγου μας και το γεγονός ότι είμαστε περισσότερο από επαρκώς προετοιμασμένοι να παίξουμε στη Ligue 2 αυτή τη σεζόν, σε πλήρη συμμόρφωση με τους σχετικούς αθλητικούς κανονισμούς", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Μπορντό.

Το εντυπωσιακό είναι πως η απόφαση αυτή πάρθηκε μόλις τρεις ημέρες πριν από την πρεμιέρα της Ligue 2, με τους Γιρονδίνους να εκδίδουν ανακοίνωση και να ενημερώνουν το κοινό τους πως θα υποδεχτούν το ερχόμενο Σάββατο στις 19:00 (τοπική ώρα) την Βαλενσιέν, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LIGUE 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ