LIGUE 1

Η Μπορντό άλλαξε ιδιοκτήτη και επανέφερε το παλιό σήμα

Ο Χατέμ Μπεν Αρφά της Μπορντό πανηγυρίζει με τον Τόμα Μπάσιτς γκολ που σημείωσε κόντρα στη Ρεν για τη Ligue 1 2020-2021 στο "Ροαζόν Παρκ", Ρεν | Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020
Ο Χατέμ Μπεν Αρφά της Μπορντό πανηγυρίζει με τον Τόμα Μπάσιτς γκολ που σημείωσε κόντρα στη Ρεν για τη Ligue 1 2020-2021 στο "Ροαζόν Παρκ", Ρεν | Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 © 2020 DAVID VINCENT/ASSOCIATED PRESS

Η Μπορντό άλλαξε ιδιοκτήτη και η πρώτη κίνηση του Ζεράρ Λόπεζ ήταν να ανακοινώσει την επιστροφή στο παλιό, ιστορικό σήμερα του συλλόγου.

Η Μπορντό βρίσκει φως στο τούνελ που είχε περιέλθει έπειτα από τη διακοπή χρηματοδότησης από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες, την εταιρία King Street. Εδώ και καιρό είχε επέλθει συμφωνία για την πώληση των μετοχών στον Ζεράρ Λοπέζ και την Παρασκευή ολοκληρώθηκε το deal.

Ο Λουξεμβούργιος παράγοντας αποτελεί το νέο ιδιοκτήτη του συλλόγου και η πρώτη κίνησή του σκόρπισε κύματα ενθουσιασμού στις τάξεις των φιλάθλων. Η Μπορντό αποκτά νέο σήμα ή καλύτερα το παλιό! Προ μηνών, η προηγούμενη ιδιοκτησία αποφάσισε να κάνει rebranding στην ομάδα και υιοθέτησε ένα πιο σύγχρονο σχέδιο για σήμα, το οποίο δεν αγαπήθηκε από τους φιλάθλους. "Δεν επιστρέφουμε στο παλιό σήμα, αλλά στο σήμα της Μπορντό", δήλωσε κατά την παρουσίασή του ο Λοπέζ.

Η Μπορντό είχε υποβιβαστεί αρχικά στη Ligue 2, όπως αποφάσισε ο DNCG, οργανισμός που είναι υπεύθυνος για την παρακολούθηση και την εποπτεία των οικονομικών των ποδοσφαιρικών συλλόγων επαγγελματικών ενώσεων στη Γαλλία. Η διαφαινόμενη ανάληψη των ηνίων από τον Λοπέζ, όμως, οδήγησε σε άρση της απόφασης από τον DNCG και οι "γιρονδίνοι" θα αγωνιστούν κανονικά στη Ligue 1, παρά τα δυσβάσταχτα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίσουν.

Ακόμα και για τον Λοπέζ, πάντως, υπάρχει έντονη ανησυχία στις τάξεις των φιλάθλων. Πρόκειται για τον πρώην ιδιοκτήτη της Λιλ, που πούλησε τις μετοχές του τον Δεκέμβριο του 2020 λόγω χρεών ύψους 120.000.000, παρότι ο σύλλογος κατέκτησε το πρωτάθλημα στο τέλος της σεζόν. Επιπλέον, ενεπλάκη σε μία σκοτεινή αγοραπωλησία στη Formula 1, αφού το 2009 έγινε ιδιοκτήτης της Lotus, η οποία παρά την ισχυρή διαφημιστική υποστήριξη από κολοσσούς όπως η Microsoft, η Coca Cola και η Unilever, πωλήθηκε το 2015 στη Renault για μία λίρα.

TAGS LIGUE 1 ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ