LA LIGA

Μπέτις - Μπαρτσελόνα 2-3: Ο Μέσι κρατούσε τα κλειδιά της νίκης

Ο Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Μπέτις σε αγώνα της La Liga
Ο Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Μπέτις σε αγώνα της La Liga Ⓒ 2021 MIGUEL MORENATTI/ASSOCIATED PRESS

Με τον Λιονέλ Μέσι να μπαίνει αλλαγή στο 57' και να μεταμορφώνει την Μπαρτσελόνα και τον Τρινκάο να πετυχαίνει φοβερό γκολ στο 87', οι μπλαουγράνα απέδρασαν με σπουδαίο τρίποντο (3-2) από την έδρα της Μπέτις (VIDEOS).

Ζωντανή στην καταδίωξη της πρωτοπόρου Ατλέτικο παραμένει η Μπαρτσελονα, η οποία επιβληθηκε 3-2 της Μπέτις στο "Μπενίτο Βιγιαμαρίν" για την 22η αγωνιστική και μείωσε στους επτά πόντους την απόσταση που τη χωρίζει από την κορυφή.

Οι μπλαουγκράνα βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 38' όμως όταν μπήκε ο Λιονέλ Μέσι στο 57' όλα άλλαξαν, καθώς στα επόμενα 30 λεπτά βρήκαν τρία γκολ (το ένα ο Αργεντινός) και έφτασαν σε μία σπουδαία επιτυχία, επεκτείνοντας σε 11 ματς το αήττητο σερί τους στην La Liga με απολογισμό 9 νίκες και 2 ισοπαλίες σε αυτό το διάστημα.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Σε πολύ χαμηλό τέμπο κυμάνθηκε η αναμέτρηση του "Μπενίτο Βιγιαμαρίν" στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, με τις Μπέτις και Μπαρτσελόνα να έχουν ελάχιστες επικίνδυνες επισκέψεις στις δύο εστίες.

Ουσιαστικά, μία μεγάλη φάση είχε η κάθε ομάδα σε 45 λεπτά, με την ειδοποιό διαφορά να είναι πως η Μπέτις βρήκε δίχτυα στη μοναδική της τελική προσπάθεια εντός εστίας από τις 3 συνολικά ενώ η Μπαρτσελόνα ήταν άστοχη (3 τελικές, όλες εκτός εστίας).

Συγκεκριμένα, ο Λανγκλέ έχασε τεράστια ευκαιρία στο 28' να σκοράρει, με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής μετά από υποδειγματική σέντρα του Άλμπα, με τους γηπεδούχους να τιμωρούν τους μπλαουγκράνα δέκα λεπτά αργότερα.

Σε ταχύτατη αντεπίθεσή τους στο 38', η μπάλα έφτασε στον Έμερσον (δανεικός στην Μπέτις από την Μπαρτσελόνα) που έκανε κούρσα από τα δεξιά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Μπόρχα Ιγκλέσιας να εκτελεί με αριστερό σουτ στην κίνηση τον Τερ Στέγκεν για το 1-0.

Στα πρώτα δέκα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή ευκαιρία για να σκοράρουν όμως οι Ρόμπλες και Τερ Στέγκεν αντέδρασαν θετικά, ώσπου ήρθε το 57ο λεπτό που άλλαξαν τα δεδομένα, με τον Κούμαν να αντιλαμβάνεται πως χωρίς τον Μέσι δεν είχε τύχη η ομάδα του και τον Αργεντινό να πιάνει δουλειά με το καλημέρα.

Για την ακρίβεια 136 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, όταν δέχτηκε ασίστ από τον Ντεμπελέ και με εξαιρετικό συρτό αριστερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Ρόμπλες, για να γράψει το 1-1 με το γκολ Νο 651 στην μπλαουγκράνα καριέρα του.

Η βελτίωση της "Μπάρτσα" ήταν κατακόρυφη από τη στιγμή που μπήκε στο ματς ο Μέσι και μετά τη μεγάλη χαμένη ευκαιριά του Ντεμπελέ στο 66' (απέκρουσε ο Ρόμπλες σε τετ α τετ με τον Γάλλο) ήρθε η ανατροπή στο 68'.

Ο εξάκις κάτοχος της Χρυσής Μπάλας έβγαλε μία ονειρεμένη κάθετη μπαλιά για τον Άλμπα που έκοψε την άμυνα της Μπέτις στα δύο, ο αριστερός μπακ έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής και μπορεί ο Γκριεζμάν να μην βρήκε τη μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα αλλά το έκανε άθελά του ο Βίκτορ Ρουίθ, με τη μπάλα να βρίσκει στα δικά του πόδια και να καταλήγει στο βάθος της εστίας (1-2).

Επτά λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης βρήκε την εξιλέωση που έψαχνε μέσα από στημένη φάση, με τον Φεκίρ να εκτελεί φάουλ από τα αριστερά και τον στόπερ της ομάδας του Μανουέλ Πελεγκρίνι να κερδίζει κατά κράτος στην εναέρια μονομαχία τον Μπουσκέτς, για να νικήσει με κεφαλιά τον Τερ Στέγκεν και να γράψει το 2-2.

Το ματς έμελε όμως να έχει και άλλες συγκινήσεις, με τον τελευταίο λόγο να ανήκει στους Καταλανούς και συγκεκριμένα στον Τρινκάο, ο οποίος στο 87' δοκίμασε ένα φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής και άφησε άγαλμα τον Ρόμπλες (η μπάλα βρήκε στη συμβολή των δοκών και κατέληξε στα δίχτυα) για να πανηγυρίσει το πρώτο του γκολ στην 27η συνολικά παρουσία του με την Μπαρτσελόνα και να υπογράψει το τελικό 3-2 για τους μπλαουγκράνα.

ΜΠΕΤΙΣ: Ρόμπλες, Έμερσον, Μαντί, Ρουίθ, Μορένο, Ακουόκου, Γουαρδάδο, Ρουιμπάλ (65' Ρόδρι), Χουάνμι (75' Τέγιο), Φεκίρ (82' Κανάλες), Ιγκλέσιας (82' Μόρον)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Μινγκέθα, Αραούχο (11' Ντε Γιονγκ), Λανγκλέ, Άλμπα, Μπουσκέτς (77' Ουμτιτί), Πιάνιτς (57' Τρινκάο), Πουτς (57' Μέσι), Γκριεζμάν, Μπρέθγουεϊτ (46' Πέδρι), Ντεμπελέ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 22ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου

Αλαβές-Βαγιαδολίδ 1-0 (66' Χοσέλου)

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου

Λεβάντε - Γρανάδα 2-2 (30' 67' Μοράλες / 43' Κένεντι, 90+3' Σολδάδο)

Ουέσκα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 (48' Γκαλάν / 54' 84' Βαράν)

Έλτσε - Βιγιαρεάλ 2-2 (49' Καρίγιο, 64' Μπόι / 16 35' Μορένο)

Σεβίλλη - Χετάφε 3-0 (67' Μουνίρ, 87' Πάπου Γκόμες, 89' Εν Νεσίρι)

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου

Ρεάλ Σοθιεδάδ - Κάντιθ 4-1 (26' πεν. 34' Ογιαρθάμπαλ, 54' 59' Ίσακ / 65' Χάιρο)

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Βαλένθια 1-1 (43' αυτ. Γκιγιαμόν / 65' Παουλίστα)

Οσασούνα - Έιμπαρ 2-1 (18' Καγέρι, 86' Μπούντιμιρ / 44' Κίκε)

Μπέτις - Μπαρτσελόνα 2-3 (38' Ιγκλέσιας, 75' Ρουίθ / 59' Μέσι, 68' αυτ. Ρουίθ, 87' Τρινκάο)

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου

Ατλέτικο Μαδρίτης - Θέλτα (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία της La Liga και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: ⓒ 2021 Miguel Morenatti/Associated Press

TAGS LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ