LA LIGA

Ουέσκα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: Απόδραση με ήρωα τον Βαράν

Οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης πανηγυρίζουν το γκολ του Βαράν κόντρα στην Ουέσκα για την La Liga
Οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης πανηγυρίζουν το γκολ του Βαράν κόντρα στην Ουέσκα για την La Liga Ⓒ 2021 ALVARO BARRIENTOS/ASSOCIATED PRESS

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 48' απέναντι στην Ουέσκα του Σιόβα, η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε την ανατροπή με δύο γκολ του Βαράν και έφυγε με το τρίποντο από την Αραγωνία για την 22η αγωνιστική της La Liga (VIDEOS).

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ακόμα ζωντανή στη μάχη του τίτλου. Μία εβδομάδα μετά το εντός έδρας κάζο από την Λεβάντε (ήττα με 2-1), η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στην έδρα της ουραγού Ουέσκα με το γκολ του Γκαλάν στο 48, όμως ο Ραφαέλ Βαράν πήρε στις πλάτες του την πρωταθλήτρια Ισπανίας των πολλών απουσιών (17 παίκτες στην αποστολή) και με δύο γκολ στο 54' και στο 84' της χάρισε το τρίποντο.

Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός βρήκε μάλιστα δίχτυα για πρώτη φορά μετά από 44 επίσημα παιχνίδια του με τη φανέλα των Μαδριλένων σε όλες τις διοργανώσεις, με την αμέσως προηγούμενη φορά που είχε χριστεί σκόρερ να ήταν στην αναμέτρηση του Copa del Rey απέναντι στην Σαραγόσα, στις 29 Ιανουαρίου 2020.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Ουέσκα ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του "Αλκοράθ" και στα πρώτα λεπτά κατάφερε να ανησυχήσει δύο φορές την Ρεάλ: στο 3' με τον Οκαζάκι όταν τσίμπησε τη μπάλα στο πρώτο δοκάρι μετά από γύρισμα του Μιρ, προλαβαίνοντας τον Βαράν, και την έστειλε άουτ, και στο 4' με τον Μιρ, με το δυνατό αριστερό σουτ του μέσα από την περιοχή να στέλνει τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Από το 10ο λεπτό και έπειτα η Ρεάλ άρχισε να αυξάνει συνεχώς το ποσοστό της όσον αφορά στην κατοχή της μπάλας (έκλεισε το ημίχρονο με 71%), όμως παρά το γεγονός πως είχε τον έλεγχο δεν μπόρεσε ποτέ έχει ένα διάστημα ισχυρής πίεσης που να βάλει την ομάδα του Δημήτρη Σιόβα στα καρέ της.

Η ουραγός κοίταξε κυρίως να προασπίσει την εστία της, χωρίς να έχει διάθεση να πάρει ρίσκα βγαίνοντας μπροστά, και κατάφερε να περιορίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τους παίκτες του Ζιντάν, με εξαιρετική αλληλοκάλυψη και σωστό οργανωτικό πλάνο.

Μονομαχία μεταξύ Κρόος και Ρίκο σε αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με την Ουέσκα για την La Liga
Μονομαχία μεταξύ Κρόος και Ρίκο σε αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με την Ουέσκα για την La Liga Ⓒ 2021 ALVARO BARRIENTOS/ASSOCIATED PRESS

Οι παίκτες του Ζινεντίν Ζιντάν δεν είχαν ούτε ταχύτητα ούτε κίνηση στο παιχνίδι τους και έτσι αδυνατούσαν να προκαλέσουν ρήγματα και να φτιάξουν καθαρές ευκαιρίες, με μοναδική καλή στιγμή στο πρώτο 45λεπτο για τους μερένγκες να είναι το δεξί σουτ του Μπενζεμά στο 34 λίγο έξω από το ημικύκλιο, που υποχρέωσε τον Άλβαρο να πέσει στην αριστερή γωνία του και να αποκρούσει.

Τα στατιστικά του πρώτου ημιχρόνου ήταν ενδεικτικά της απουσίας απειλής για τους δύο τερματοφύλακες, με την Ουέσκα να έχει 6 σουτ αλλά κανένα εντός εστίας και την Ρεάλ να έχει 5 αλλά μόνο αυτό του Μπενζεμά να αναγκάζει τον Άλβαρο σε επέμβαση.

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο έτσι και στο δεύτερο η Ουέσκα μπήκε με φόρα και ορμή για να αιφνιδιάσει την αντίπαλό της, όμως αυτή τη φορά όχι μόνο δημιούργησε μεγάλες φάσεις αλλά βρήκε και δίχτυα.

Οι Ρίκο και Μιρ δεν μπόρεσαν στο 46' και 50' αντίστοιχα να παραβιάσουν την εστία του Κουρτουά, με τις προσπάθειές τους να σταματούν στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βέλγου κίπερ, όμως ενδιάμεσα ήρθε ο Χάβι Γκαλάν να γράψει το 1-0 με ένα άπιαστο σουτ που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Κουρτουά έχοντας και σύμμαχο το αριστερό δοκάρι.

Δεν πρόλαβαν ωστόσο οι γηπεδούχοι να χαρούν το προβάδισμά τους, με την Ρεάλ να εμφανίζει άριστα αντανακλαστικά και να φτάνει το 1-1 στο 54' από στημένη φάση. Η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπενζεμά και ένας όμιλος παικτών διεκδίκησε τη μπάλα στον αέρα, όμως ο πανύψηλος Βαράν ήταν ο μεγάλος νικητής στην εναέρια μάχη και με κεφαλιά έφερε το ματς ξανά σε ισορροπία (1-1).

Το γκολ αυτό έβαλε φωτιά στο ματς και για την επόμενη μισή ώρα οι μεγάλες φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη, με τους δύο γκολκίπερ να έχουν τρομερή δουλειά και ιδίως ο Άλβαρο, με τον κίπερ της Ουέσκα να πραγματοποιεί σωρεία επεμβάσεων με κορυφαίες αυτές στα σουτ του Μπενζεμά στο 68ο και στο 77ο λεπτό.


Ωστόσο η Ρεάλ πίεζε ασφυκτικά όσο περνούσε η ώρα και η Ουέσκα υποχωρούσε συνεχώς, με την ανατροπή να έρχεται αναπόφευκτα. Ήταν το 84 λεπτό με τον Κρόος να εκτελεί φάουλ από τα δεξιά, τον Καζεμίρο να παίρνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, τον Άλβαρο να αποκρούει ασθενώς και τον Βαράν να παίρνει το ριμπάουν για να τη στείλει στα δίχτυα με προβολή γράφοντας το τελικό 2-1 για τους μερένγκες.

ΟΥΕΣΚΑ: Άλβαρο, Μαφέο, Σιόβας, Πουλίδο, Γκαστόν Σίλβα (86' Φερέιρο), Γκαλάν, Ρίκο (86' Χουάν Κάρλος), Ντουμπιά (73' Οντιβέρος), Σεοάν, Οκαζάκι (62' Εσκρίτσε), Μιρ

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Οντριοθόλα (68' Μαρσέλο), Βαράν, Νάτσο, Μεντί (78' Μάρβιν), Μόντριτς, Καζεμίρο, Κρόος, Ασένσιο, Μπενζεμά, Βινίσιους (79' Μαριάνο Ντίας)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 22ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου

Αλαβές-Βαγιαδολίδ 1-0 (66' Χοσέλου)

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου

Λεβάντε - Γρανάδα 2-2 (30' 67' Μοράλες / 43' Κένεντι, 90+3' Σολδάδο)

Ουέσκα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 (48' Γκαλάν / 54' 84' Βαράν)

Έλτσε - Βιγιαρεάλ (19:30)

Σεβίλλη - Χετάφε (22:00)

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου

Ρεάλ Σοθιεδάδ - Κάντιθ (15:00)

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Βαλένθια (17:15)

Οσασούνα - Έιμπαρ (19:30)

Μπέτις - Μπαρτσελόνα (22:00)

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου

Ατλέτικο Μαδρίτης - Θέλτα (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία της La Liga και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: ⓒ 2021 Alvaro Barrientos/Associated Press

TAGS LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ