CHAMPIONS LEAGUE

Μπερναμπέου Tour υπό βροχή

Μπερναμπέου Tour υπό βροχή
opadoibetrnanbe

Ο απεσταλμένος του SPORT 24 για την ένταση που δημιουργήθηκε στο Μπερναμπέου στην προπόνηση του Ολυμπιακού ανάμεσα σε οπαδούς-αστυνομία. Καλή ψυχολογία, σεβασμός από Ρεάλ

Χαμός στις κερκίδες



Αυτό βέβαια σε τίποτα δεν εμπόδισε τους 150 περίπου Έληνες φιλάθλους που βρέθηκαν στο δεύτερο διάζωμα του γηπέδου, να ξεδιπλώσουν τα πανό τους και να αποθεώσουν τους ερυθρόλευκους φωνάζοντας ασταμάτητα συνθήματα στα οποία κυριαρχούσε το «διπλό στο Μπερναμπέου, Θρύλε οέ, οέ». Η αλήθεια είναι πως οι αστυνομικοί και οι σεκιούριτι του σταδίου που είχαν συγκεντρωθεί εκεί για παν ενδεχόμενο, είχαν χαζέψει μπροστά στον ενθουσιασμό και τη βαβούρα που είχε δημιουργηθεί από τους φίλους του Ολυμπιακού, που δεν παρέλειπαν να πανηγυρίσουν κάθε θεαματική ενέργεια των ινδαλμάτων τους, ξεσηκώνοντας με τις φωνές τους τη θύρα 53 του επιβλητικού – ακόμα και όταν είναι άδειο – Μπερναμπέου.

Οι Έλληνες πάντως είχαν αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο Τσαμαρτίν και την ευρύτερη περιοχή της Καστεγιάνα από νωρίς το απόγευμα, όταν και άρχισαν να προσέρχονται σε μικρές ομάδες στην έδρα της Ρεάλ δίνοντας το δικό τους χρώμα με τα κόκκινα κασκόλ και τις ερυθρόλευκες σημαίες και φανέλες. Πολλοί από αυτούς θέλησαν να κάνουν το Tour Bernabeu, την ξενάγηση δηλαδή στους χώρους του σταδίου, ενώ οι περισσότεροι πέρασαν και από την μπουτίκ για τα απαραίτητα αναμνηστικά.

Ξεροκέφαλη αστυνομία


Μια στιγμιαία ένταση δημιουργήθηκε έξω από τη Θύρα η οποία οδηγούσε στο διάζωμα στο οποίο ήδη βρίσκονταν οι φίλοι του Ολυμπιακού που παρακολουθούσαν την προπόνηση, όταν ένα άλλο γκρουπ από Έλληνες – γύρω στα 100 άτομα – έφτασε εκεί και θέλησε να μπει και αυτό στο γήπεδο, συναντώντας όμως την ανεξήγητη άρνηση των Ισπανών αστυνομικών, οι οποίοι έχουν, καθώς φαίνεται, εκπαιδευτεί να θεωρούν επικίνδυνο και ύποπτο οτιδήποτε έχει σχέση με τη χώρα μας.

Παρά τις επίμονες παρακλήσεις των συμπατριωτών μας, αρνήθηκαν κάθετα την είσοδο σε οποιονδήποτε και όταν άρχισαν οι διαμαρτυρίες, αυτοί απάντησαν σφραγίζοντας τη Θύρα και απειλώντας με την επίδειξη των γκλομπ. Ευτυχώς αποφύγαμε τα χειρότερα αφού οι δικοί μας διατήρησαν την ψυχραιμία τους και αρκέστηκαν στο να παραδώσουν δωρεάν μαθήματα Νέων Ελληνικών – με πολλά Γαλλικά..! – στην Policia Local πάντα όμως με το χαμόγελο στα χείλη!

Η αλήθεια πάντως είναι ότι οι φίλοι του Ολυμπιακού θα πρέπει να έχουν απόψε τα μάτια τους δεκατέσσερα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες μας, ειδικό επίλεκτο σώμα θα αναλάβει την περιφρούρησή τους μέσα στο γήπεδο, με αυστηρή εντολή στην παραμικρή αφορμή να ξεσπάσει κατά δικαίων και αδίκων...

Με την ψυχολογία στα ύψη



Η αλλαγή της ψυχολογίας είναι ολοφάνερη στις τάξεις του Ολυμπιακού μετά τη μεγάλη – πρώτη – εκτός έδρας νίκη στη Γερμανία επί της Βέρντερ. Αυτή φάνηκε στο πρόσωπο του Τάκη Λεμονή στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης, στο κέφι και στα πολλά πειράγματα ανάμεσα στους παίκτες στην προπόνηση, αλλά πάνω απ’ όλα στους ερυθρόλευκους φιλάθλους που κυκλοφορούσαν στους δρόμους της Μαδρίτης. Το σύνδρομο της ηττοπάθειας των προηγούμενων χρόνων, όταν οι ερυθρόλευκοι βγαίνοντας από τα σύνορα πήγαιναν στα ευρωπαϊκά γήπεδα γνωρίζοντας εκ των προτέρων το αποτέλεσμα, φαίνεται να έχει εξαφανιστεί.

Δεν είναι και μικρό πράγμα να σε αναγνωρίζουν οι αντίπαλοι με θαυμασμό και φόβο. Και αυτό ακριβώς συμβαίνει τις τελευταίες ώρες στη Μαδρίτη. Οι Μαδριλένιοι βλέποντας τους φίλους του Θρύλου στα μπαρ και τα καφέ της πόλης δεν έλεγαν στις μεταξύ τους συζητήσεις «αυτοί είναι φίλαθλοι του Ολυμπιακού». Τουλάχιστον 10 φορές πήρε το αυτί μου τον χαρακτηρισμό «αυτοί είναι που νίκησαν 1-3 τη Βέρντερ εκτός». Τα γελάκια και οι ειρωνείες των περασμένων χρόνων έχουν εξαφανιστεί ως δια μαγείας. Είναι φανερό πως η Βρέμη σηματοδοτεί ένα πριν και ένα μετά στην ευρωπαϊκή ιστορία της ομάδας του Πειραιά.

Η "Αγία Τριάδα"


Συν το γεγονός της αναγνωρισιμότητας της τριάδας της «Primera Division», δηλαδή των Γκαλέτι, Κοβάσεβιτς και Ραούλ Μπράβο. Οι Ισπανοί δεν κάνουν πλέον χαβαλέ κοροϊδεύοντας τα δύσκολα για αυτούς ελληνικά επίθετα. Τώρα ξέρουν με ποιούς έχουν να κάνουν και τρέμει το φυλλοκάρδι τους ειδικά με τους δυο πρώτους.

Γνωρίζοντας μάλιστα τις πολλές και σπουδαίες απουσίες της δικής τους ομάδας, φοβούνται ακόμα περισσότερο. Δεν είναι καθόλου τυχαία η χθεσινή ερώτηση Ισπανού δημοσιογράφου στον Γκαλέτι, αν πιστεύει ότι θα κάνει «πάρτι» στη δεξιά πλευρά αφού θα έχει απέναντί του έναν άπειρο πιτσιρικά, τον Μαρθέλο.

Ούτε επίσης είναι τυχαία η απάντηση του Γκούτι στην ερώτηση του δημοσιογράφου της «Marca», αν δηλαδή πιστεύει πως το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι μια ευκαιρία για τη Ρεάλ να κάνει «θεραπεία», ξεπερνώντας την «ασθένεια» των τελευταίων μέτριων εμφανίσεων και την ήττα από την Εσπανιόλ. « Μόνο να προσέξουμε μήπως βρεθούμε εμείς πάνω στο τραπέζι του χειρουργείου χωρίς να το καταλάβουμε », απάντησε ο διεθνής Ισπανός άσος χωρίς καμία διάθεση για πλάκα.




















TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ