ΑΓΓΛΙΑ

Μπενζαμέν Μεντί: Άρχισε η δίκη, ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τις κατηγορίες βιασμού

Ο Μπέντζαμιν Μεντί στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με τη Λέστερ
Ο Μπέντζαμιν Μεντί στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με τη Λέστερ © 2021 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Η δίκη του Μπενζαμέν Μεντί άρχισε με ανατριχιαστικές περιγραφές του δημοσίου κατηγόρου για τους φερόμενους βιασμούς του Γάλλου μπακ της Μάντσεστερ Σίτι στο σπίτι του, με θύματα νεαρές γυναίκες.

Ο δεξιός μπακ της Μάντσεστερ Σίτι και της εθνικής Γαλλίας, Μπενζαμέν Μεντί, βρέθηκε στο δικαστήριο το πρωί της Δευτέρας για την έναρξη της πολύκροτης δίκης όπου κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου μαζί με ακόμα ένα άτομο. Ο 28χρονος διεθνής μαζί με τον Λουί Σαχά Ματουριέ αντιμετωπίζουν 22 κατηγορίες από 13 νεαρές γυναίκες, μεταξύ των οποίων και του βιασμού, μεταξύ Οκτωβρίου 2018 και Οκτωβρίου 2021.

Στην εισαγωγική τοποθέτησή του, ο δημόσιος κατήγορος, Τίμοθι Κρέι, μίλησε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τις φερόμενες επιθέσεις των δύο αντρών στην έπαυλη του ποδοσφαιριστή στο Τσέσιρ, κοντά στο Μάκλσφιλντ και έξω από το Μάντσεστερ.

"Είχε συμβόλαιο με τη Μάντσεστερ Σίτι και ήταν πρωταθλητής κόσμου με την εθνική Γαλλίας. Και αυτές τις μέρες η φήμη φέρνει προσοχή και χρήματα. Και γι' αυτό, το στάτους και την περιουσία του Μεντί, υπήρχαν άλλοι που προσφέρθηκαν να τον βοηθήσουν να πάρει ό,τι ήθελε", υποστήριξε ο Κρέι.

Ο 41χρονος Σαχά εμφανίζεται ως ο άνθρωπος που κανόνιζε τα πάρτι του Μεντί και να φέρνει νεαρές γυναίκες στο σπίτι, "δημιουργώντας καταστάσεις όπου οι αυτές οι νεαρές γυναίκες θα μπορούσαν να βιαστούν ή να πέσουν θύματα σεξουαλικής επίθεσης".

Πέντε γυναίκες υποστήριξαν ότι βιάστηκαν από τον Μεντί, έξι ότι έπεσαν θύματα του Σαχά και δύο ότι ήταν θύματα αμφοτέρων, με τους δύο άντρες να αρνούνται τις 22 κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με τα όσα άκουσαν οι ένορκοι στο δικαστήριο του Τσέστερ, οι δύο άντρες βίαζαν τις νεαρές κοπέλες, είτε αυτές έλεγαν "όχι" είτε ήταν σε κατάσταση που δεν μπορούσαν να συναινέσουν σε σεξουαλική επαφή. Ο Μεντί βρήκε πολλές από τις κοπέλες σε νυχτερινά κέντρα του Μάντσεστερ, συνήθως με τη βοήθεια του Σαχά.

"Στο μυαλό τους, κάτι που λέμε ότι ήταν ξεκάθαρο, η ροή γυναικών που έφτανε στα σπίτια τους υπήρχε μόνο για σεξουαλικούς σκοπούς. Ήταν απομονωμένα, περίπου 27 χιλιόμετρα νότια από το κέντρο του Μάντσεστερ. Όμως, αν έφτανες εκεί για πρώτη φορά και κλείδωνε πίσω σου η μεγάλη σιδηρόφραχτη πύλη, ίσως αισθανόσουν ευάλωτη", πρόσθεσε ο Κρέι.

Μία γυναίκα ζήτησε από άνθρωπο του προσωπικού να της ξεκλειδώσει την πύλη για να φύγει ύστερα από όσα φέρεται να πέρασε, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο. Άλλες γυναίκες κατήγγειλαν στην αστυνομία ότι τους πήραν τα κινητά τηλέφωνα όταν έφτασαν στη βίλα για να προστατευτεί ο Μεντί από πιθανή κατακραυγή στα social media, ενώ δεν μπορούσαν να πάρουν τηλέφωνο για να ζητήσουν βοήθεια. Μία γυναίκα υποστήριξε ότι βρέθηκε στο σπίτι του Μεντί για να συναντήσει έναν άλλον άντρα, όμως ο ποδοσφαιριστής επιχείρησε να τη βιάσει.

Ένα από τα φερόμενα ως θύματα κατήγγειλε ότι είχε περίοδο όταν βιάστηκε. Μία άλλη γυναίκα που κατηγορεί και τους δύο άντρες για βιασμό ήταν 17 ετών την περίοδο του συμβάντος και μία άλλη κατήγγειλε ότι βρισκόταν στην κουζίνα και κοιτούσε τη δουλειά της, όταν τη βίασε ο Μεντί.

Δύο γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι ο Μεντί τις βίασε σε κλειδωμένα δωμάτια, ένα γραφείο και την κύρια κρεβατοκάμαρα. Οι ένορκοι παρακολούθησαν ένα video στο οποίο ένας αστυνομικός έδειχνε πώς κλείδωναν οι πόρτες, με τον Κρέι να εξηγεί ότι πρόκειται για σύστημα που χρησιμοποιούν οι πλούσιοι άνθρωποι.

"Αν είστε στόχος διαρρηκτών, η κλειδαριά δημιουργεί ένα δωμάτιο πανικού, όπου κανείς δεν μπορεί να μπει απ' έξω, αλλά εσύ μπορείς να ανοίξεις από μέσα, αν γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις. Το ζήτημα είναι ότι θα πρέπει να ξέρεις πώς θα ανοίξεις από μέσα και γι' αυτό οι μάρτυρες είχαν την αίσθηση ότι κλειδώθηκαν μέσα".

"Οι δύο άντρες δεν βρισκόταν σε κατάσταση σεξουαλικής άγνοιας σχετικά με το πώς λειτουργούν τα πράγματα. Ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν. Μετέτρεψαν το κυνήγι γυναικών για σεξ σε παιχνίδι. Αν πληγωνόταν κάποια γυναίκα, δεν τους πείραζε. Αυτήν την εποχή, κανείς δεν μπορεί να έχει αμφιβολία στη χρήση της κοινής φράσης 'το όχι σημαίνει όχι'. Δεν είναι πλέον γκρι ζώνη ή κάποια ανοιχτή πόρτα για να σπρώξει ο άντρας και να ανοίξει. Αυτήν την εποχή, κανείς δεν μπορεί να έχει αμφιβολία ότι δεν χάνεις το δικαίωμα σε αυτήν τη φράση αν πηγαίνεις σε ένα μπαρ ή ντύνεσαι για ένα νυχτερινό κέντρο ή πηγαίνεις στο σπίτι ενός ποδοσφαιριστή για πάρτι", κατέληξε ο Κρέι.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ