ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπάτζετ 100 εκ. ευρώ η Μπαρτσελόνα

Μπάτζετ 100 εκ. ευρώ η Μπαρτσελόνα

Στα 100 εκατομμύρια ευρώ θα κυμαίνεται το μπάτζετ της Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι σύμφωνα με τη "Sport". Διαβάστε πώς θα εξασφαλιστούν αυτά τα λεφτά και ποιοι είναι οι πρώτοι στόχοι των Καταλανών.

Μία ανάσα από τη στέψη της σε πρωταθλήτρια Ισπανίας βρίσκεται η Μπαρτσελόνα και απόρροια αυτού είναι ο καταλανικός Τύπος να ασχολείται με την επόμενη σεζόν.

Οι "μπλαουγκράνα" δεν έχουν να περιμένουν κάτι μέχρι το τέλος της χρονιάς κι έτσι έχουν ήδη αρχίσει οι φήμες για τον καλοκαιρινό σχεδιασμό, την απομάκρυνση παικτών και τις πρώτες μεταγραφές.

Ως προς αυτούς που θα παραχωρηθούν φαίνεται να υπάρχει διάσταση απόψεων ακόμα και εντός της ομάδας, όμως, σύμφωνα με τη "Sport" οι πωλήσεις θα δώσουν αυτό το καλοκαίρι στην Μπαρτσελόνα περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ. Ο σύλλογος από μόνος του θα είναι σε θέση να επενδύσει άλλα τόσα κι έτσι το μπάτζετ των Καταλανών θα φτάσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Βίκτορ Βαλντές θα παραχωρηθεί και στόχος είναι τα 10-15 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τόσο είναι και το ποσό που ευελπιστούν στην Μπαρτσελόνα να πάρουν και από τον Νταβίδ Βίγια. Επιπλέον, εκτιμούν ότι ο Αλέξις Σάντσες μπορεί να πουληθεί για 20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ένα σημαντικό ποσό μπορούν να αποφέρουν και οι πωλήσεις των δανεικών Ιμπραχίμ Αφελάι, Μπόγιαν Κρίκιτς, Ισαάκ Κουένκα, Αντρέου Φοντάς.

Από εκεί και πέρα, το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ θα δοθεί για την απόκτηση πέντε με έξι παικτών. Καθοριστικό θα είναι το αν θα αποκτηθεί ο Νεϊμάρ, για τον οποίο θα χρειαστεί ένα πολύ μεγάλο ποσό. Επιπλέον, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η απόκτηση τερματοφύλακα, με τους "μπλαουγκράνα" να μην έχουν κατασταλάξει σε έναν συγκεκριμένο.

Ακόμη, ειλημμένη απόφαση πρέπει να θεωρείται και η μεταγραφή στόπερ. Ο Αντόνιο Θουμπιθαρέτα, αθλητικός διευθυντής, θεωρεί σύμφωνα με τη "Mundo Deportivo" ότι καλύτερη λύση είναι αυτή του Ματς Χούμελς, ενώ ο Τίτο Βιλανόβα προτιμά τον Τιάγκο Σίλβα. Η υπόθεση του Βραζιλιάνου, όμως, είναι εξαιρετικά δύσκολη κι εκτός των άλλων ο ίδιος θα χρειαστεί να δεχτεί μία μείωση της τάξης του 40%, καθώς στην Παρί Σεν Ζερμέν αμείβεται με 8 εκατομμύρια τον χρόνο.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ