ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Τέλος ο Τσάβι από την Μπαρτσελόνα

Ο Τσάβι χειροκροτεί στο ματς της Μπαρτσελόνα με την Ατλέτικο
Ο Τσάβι χειροκροτεί στο ματς της Μπαρτσελόνα με την Ατλέτικο © 2023 JOAN MONFORT / AP IMAGES

Οι δρόμοι της Μπαρτσελόνα και του Τσάβι χωρίζουν στο φινάλε της σεζόν, με τους μπλαουγκράνα να κάνουν γνωστό την Παρασκευή (24/05) μέσω ανακοίνωσης πως ο Ισπανός δεν θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Η αντίστροφη μέτρηση για να κουνήσει μαντήλι ο Τσάβι στην Μπαρτσελόνα άρχισε. Όπως έκανε γνωστό η διοίκηση του καταλανικού συλλόγου, ο πρόεδρος Τζοάν Λαπόρτα ενημέρωσε τον Ισπανό πως δεν θα βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας τη σεζόν 2024-25, με τον άλλοτε μαέστρο της μεσαίας γραμμής των μπλαουγκράνα να κάθεται για τελευταία φορά στον πάγκο την ερχόμενη Κυριακή (26/04), στο εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος με την Σεβίλλη.

"Την Παρασκευή, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζοάν Λαπόρτα, ενημέρωσε τον Τσάβι Ερνάντες ότι δεν θα συνεχίσει ως προπονητής της πρώτης ομάδας τη σεζόν 2024-25.

Η συνάντηση έγινε στο αθλητικό κέντρο της ομάδας, Ciutat Esportiva Joan Gamper, και συμμετείχαν επίσης ο αθλητικός αντιπρόεδρος Ράφα Γιούστε, ο αθλητικός διευθυντής Ντέκο, ο Τσάβι, ο Όσκαρ Ερνάντες και ο Σέρχιο Αλέγκρε.

Η Μπαρτσελόνα επιθυμεί να ευχαριστήσει τον Τσάβι για το έργο του ως προπονητής, καθώς και για την απαράμιλλη καριέρα του ως παίκτης και ως αρχηγός της ομάδας και του εύχεται κάθε μελλοντική επιτυχία.

Ο Τσάβι Ερνάντες θα είναι προπονητής της ομάδας για τελευταία φορά στον εκτός έδρας αγώνα της Κυριακής με την Σεβίλλη. Τις επόμενες ημέρες, η Μπαρτσελόνα θα προβεί σε ανακοίνωση σχετικά με τη νέα δομή της πρώτης ομάδας", ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Όσον αφορά στο διάδοχο του Τσάβι στο τιμόνι των μπλαουγκράνα, αυτός θα είναι όπως όλα δείχνουν ο Χάνσι Φλικ, που περίμενε να εκδοθεί το διαζύγιο των δύο πλευρών για να υπογράψει κατόπιν εκείνος συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα της Καταλωνίας.

"Είναι ο μοναδικός προπονητής που ήθελε η Μπαρτσελόνα εδώ και μήνες, δεν ήθελε να μπει σε συζητήσεις με ομάδες της Premier League λόγω της Μπαρτσελόνα, που τη θεωρεί ονειρεμένη δουλειά.

Αποτελεί τον εκλεκτό του Τζοάν Λαπόρτα για να αντικαταστήσει τον Τσάβι", αναφέρει στον λογαριασμό του στο Twitter ο Ιταλός δημοσιογράφος/μεταγραφολόγος, Φαμπρίτσιο Ρομάνο.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ