ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Τα εξωφρενικά μπόνους που έδινε ο Μπαρτομέου σε παίκτες

Ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Χοσέπ Μαρία Μπαρτομέου
Ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Χοσέπ Μαρία Μπαρτομέου © 2019 EMILIO MORENATTI, FILE/ASSOCIATED PRESS

Το RAC1 παρουσίασε τα εξωφρενικά μπόνους που μοίραζε ο Χοσέπ Μαρία Μπαρτομέου και συνέβαλαν στην οικονομική κατάρρευση της Μπαρτσελόνα.

Η Μπαρτσελόνα βιώνει μία οικονομική κατάρρευση. Στον ισολογισμό που παρουσίασε για το οικονομικό έτος 2020-2021 τα αποτελέσματα είναι αποκαρδιωτικά. Τα έξοδα για το 2020-2021 είναι πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ το χρέος είναι στα 673 εκατομμύρια ευρώ.

Η κατάσταση αυτή οφείλεται πάνω κάτω στις αμαρτίες του παρελθόντος. Το καταλανικό ραδιόφωνο, RAC1, παρουσίασε τα εξωφρενικά μπόνους που έδινε σε ποδοσφαιριστές ο πρώην πρόεδρος των μπλαουγκράνα, Χοσέπ Μαρία, Μπαρτομέου. Συγκεκριμένα το ρεπορτάζ βασίζεται στους όρους των συμβολαίων δύο ανώνυμων ποδοσφαιριστών

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα δεδομένα των συμβολαίων, 11 εκατομμύρια ευρώ μπόνους λαμβάνει παίκτης που παίζει τουλάχιστον στα μισά παιχνίδια της σεζόν. Η πρόκριση στη φάση των ομίλων του Champions League αποφέρει μπόνους 1,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η κατάκτηση του τρεμπλ 3,6 εκατομμύρια.

Στα νούμερα αυτά προστίθενται και άλλα. Τα δύο συμβόλαια αποκάλυψαν πως ποδοσφαιριστής που παρέμεινε τη σεζόν 2020-21 έλαβε 6,7 εκατομμύρια ευρώ ως μπόνους αφοσίωσης. Αν συνέχιζε τότε θα έπαιρνε άλλα 2,8 εκατομμύρια, ενώ το ποσό αυτό θα αυξανόταν την επόμενη χρονιά κατά 5,6 εκατομμύρια. Μιλάμε για αριθμούς που οδήγησαν στη διόγκωση του χρέους.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ