ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Λαπόρτα: "Ήλπιζα πως ο Μέσι θα έπαιζε για την Μπαρτσελόνα χωρίς χρήματα"

Ο Τζοάν Λαπόρτα σε συνέντευξη Τύπου της Μπαρτσελόνα
Ο Τζοάν Λαπόρτα σε συνέντευξη Τύπου της Μπαρτσελόνα © 2021 JOAN MONFORT/ASSOCIATED PRESS

Ο Τζοάν Λαπόρτα μίλησε για την οικονομική κατάσταση της Μπαρτσελόνα, ενώ εξέφρασε την ελπίδα του πως ο Μέσι θα παρέμενε στους μπλαουγκράνα, έστω κι αν αγωνιζόταν χωρίς χρήματα.

Η Μπαρτσελόνα παρουσίασε τον ισολογισμό αλλά και τα αποτελέσματα του οικονομικού ελέγχου της Deloitte και η εικόνα είναι αποκαρδιωτική, καθώς διαθέτει πάνω από ένα δισεκατομμύρια έξοδα για το 2020-2021, ενώ το χρέος είναι στα 673.000.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος των Καταλανών, Τζοάν Λαπόρτα, παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στο RAC1, όπου αναφέρθηκε σε πολλά ζητήματα του συλλόγου, ενώ αναφέρθηκε φυσικά και στο χρέος εκφράζοντας την ελπίδα του, πως η κατάσταση τελικά θα ανατραπεί.

"Έχουμε έναν συνετό CEO, είμαστε σε καλά χέρια. Έχω την εμπειρία από τέτοια θέματα. Έχουμε επίσης ένα πενταετές πλάνο για να ανακάμψουμε. Αυτό που είπε ο Ρεβερτέρ είναι να αναστρέψουμε τον αρνητικό ισολογισμό των 450 εκατομμυρίων ευρώ. Ο στόχος μας τον πρώτο χρόνο είναι να έχουμε μηδενικό συντελεστή. Έχουμε τα μέσα για να το πετύχουμε. Στα αθλητικά ζητήματα, πρέπει να επενδύσουμε σε νεαρούς παίκτες" ανέφερε συγκεκριμένα.

Στη συνέχεια μίλησε και για τον Μέσι τονίζοντας την ελπίδα του πως τελικά ο Αργεντινός σταρ θα παρέμενε: "Με τον Μέσι δεν ήταν δίκαιο. Δεν υπήρχε το απαραίτητο περιθώριο και μετά προέκυψε ότι η επένδυση θα μας έθετε σε κίνδυνο. Πρώτα απ' όλα μπαίνει ο σύλλογος. Η Μπαρτσελόνα είναι πάνω από κάθε Μέσι, αλλά και από κάθε πρόεδρο. Δεν θύμωσα με τον Μέσι, όμως υπάρχουν στιγμές που όταν και οι δύο πλευρές βλέπουν ότι κάτι δεν μπορεί να γίνει, υπάρχει απογοήτευση.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι είχε πρόταση απ' την Παρί πριν να φύγει από την Μπαρτσελόνα. Όταν ήρθε η ώρα της απόφασης, νόμιζα ότι έκανα το καλύτερο για την Μπαρτσελόνα. Ήλπιζα ότι θα υπήρχε κάποια αλλαγή και ότι Μέσι θα έπαιζε και χωρίς χρήματα. Αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ ότι μπορεί να το κάνει ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής. Έχουμε καλές σχέσεις".

Επιπλέον, ρωτήθηκε και για την περίπτωση του Νεϊμάρ, αποκαλύπτοντας πως η Μπαρτσελόνα κινήθηκε για την απόκτησή του: "Δεν είχαμε τη δυνατότητα λόγω των αριθμών. Δεν είχαμε το περιθώριο. Κάναμε προσπάθεια, όμως η ενημέρωση που λάβαμε δεν ήταν αυτή που περιμέναμε. Μας είπε ότι ήθελε να φύγει. Όμως έμεινε. Το αποτέλεσμα της μη μεταγραφής του είναι καλό. Δεν θα έλυνε το πρόβλημα που έχουμε τώρα".

Ακόμη, αναφέρθηκε και στο πρότζεκτ του νέου γηπέδου πως θα δώσει ανάσα στην ομάδα: "Πιστεύω πως όταν παρουσιάσουμε το πρότζεκτ του νέου γηπέδου, ο κόσμος θα καταλάβει την επιρροή που θα έχει στην πόλη και τον σύλλογο. Αν μας επιτραπεί απ' τη Γενική Συνέλευση τα έργα θα ξεκινήσουν το επόμενο καλοκαίρι, όπως επίσης στο Παλάου Μπλαουγκράνα και το Κάμπους. Μιλάμε για ένα ποσό γύρω στα 800 και 900 εκατομμύρια. Το γήπεδο θα έχει όνομα-χορηγό".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ