ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Πλησιάζει η επιστροφή του Τερ Στέγκεν και μαζί η χαμένη αμυντική συνέπεια των Μπλαουγκράνα

Ο Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν στο Μπαρτσελόνα - Σοσιεδάδ
Ο Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν στο Μπαρτσελόνα - Σοσιεδάδ 2023 AP PHOTO/JOAN MONFORT

Ο Μαρκ τερ Στέγκεν είναι κοντά στην επιστροφή του στις υποχρεώσεις της Μπαρτσελόνα, με τον Τσάβι να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση γιατί μαζί με τον Γερμανό προσμένει να επιστρέψουν τα clean sheets και η αμυντική συνέπεια των Μπλαουγκράνα.

"Σε δύο εβδομάδες θα είμαι έτοιμος", δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας (22/1) ο Μαρκ τερ Στέγκεν στο πλαίσιο του Gala που διοργάνωσε η ισπανική εφημερίδα "Mundo Deportivo" , προκειμένου να τον βραβεύσει ως τον καλύτερο τερματοφύλακα στη La Liga τη σεζόν 2022/23.

Ο Γερμανός πορτιέρε απουσιάζει από τις υποχρεώσεις της Μπαρτσελόνα τους τελευταίους δύο μήνες, καθώς στο παιχνίδι κόντρα στην Αλαβές (12/11) για το ισπανικό πρωτάθλημα αποκόμισε ένα πρόβλημα στον ώμο, το οποίο τον οδήγησε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα οι Μπλαουγκράνα -σε συνδυασμό με τους πολλούς τραυματισμούς- βρέθηκαν ένα βήμα πριν από τον αποκλεισμό από το Champions League, έχασαν στον τελικό του Supercopa από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 4-1 και βρίσκονται 8 βαθμούς (με ματς λιγότερο) μακριά από την κορυφή της La Liga.

Η απουσία του Τερ Στέγκεν είναι εμφανής και μέσα από τα νούμερα, καθώς στα 17 ματς τη φετινή σεζόν που αγωνίστηκε ο Γερμανός η Μπαρτσελόνα δέχθηκε 15 γκολ, κρατώντας και 6 φορές την εστία του ανέπαφη, ενώ στα 13 παιχνίδια που ακολούθησαν τον τραυματισμό του, η ομάδα της Βαρκελώνης είδε την μπάλα να καταλήγει 22 φορές στα δίχτυα της, με μόλις δύο clean sheets.

Ο Μαρκ τερ Στέγκεν αναμένεται, λοιπόν, να είναι ξανά διαθέσιμος για τον Τσάβι από τις 11 Φλεβάρη και την αναμέτρηση κόντρα στη Γρανάδα, με τον Ισπανό προπονητή να βλέπει στο πρόσωπο του 31χρονου γκολκίπερ τη λύση στα αμυντικά προβλήματα και την ανισορροπία στα μετόπισθεν των Μπλαουγκράνα.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ