ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ

Μπαρτσελόνα: Παραιτήθηκε το στέλεχος που χαρακτήρισε τον Ναδάλ "εχθρό του κράτους"

Ο Ράφα Ναδάλ με το τρόπαιο του Australian Open
Ο Ράφα Ναδάλ με το τρόπαιο του Australian Open © 2022 HAMISH BLAIR/AP IMAGES

Ο Αλφόνς Γοδάλ, αντιπρόεδρος του Barca Foundation, παραιτήθηκε από το πόστο του μετά από ανάρτηση που έκανε για τον Ράφαελ Ναδάλ και προκάλεσε σάλο.

Ο Αλφόνς Γοδάλ, στα 59 του χρόνια, δεν έκρυψε ποτέ τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Ο Καταλανός αξιωματούχος της Μπαρτσελόνα, ο οποίος μέχρι πρόσφατα είχε τον ρόλο του αντιπροέδρου στο Barca Foundation, παραιτήθηκε από το αξίωμα του με αφορμή ανάρτηση που έκανε για τον Ραφαέλ Ναδάλ και μετά την κατάκτηση του 21ου Grand Slam του Ισπανού θρύλου.

Το Barca Foundation ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 με στόχο να προσελκύσει οικονομικές χορηγίες για την Μπαρτσελόνα, ενώ ο Γοδάλ ήταν Β’ Αντιπρόεδρος. Ο 59χρονος έχει ταχθεί ανοιχτά με την ανεξαρτησία της Καταλονίας ουκ ολίγες φορές. Με αφορμή τον θρίαμβο του Ναδάλ στη Μελβούρνη αποκάλεσε τον Ναδάλ "εχθρό του κράτους", όπως τον Φερνάντο Αλόνσο, την Εθνική Ισπανίας και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

"Ο Ναδάλ με ενοχλεί από την πρώτη μέρα. Τον κατατάσσω στην ίδια κατηγορία με τη ρόχα (Εθνική Ισπανίας), τη Ρεάλ Μαδρίτης, τον Φερνάντο Αλόνσο και ό,τι αντιπροσωπεύει το εχθρικό κράτος" ανέφερε χαρακτηριστικά η ανάρτησή του. Όπως γίνεται αντιληπτό το εν λόγω σχόλιο προκάλεσε σάλο, ενώ λίγες ώρες αργότερα αναδημοσίευσε το Tweet προσθέτοντας πως "φαίνεται ότι θύμωσαν λίγο το μεσημέρι. Καληνύχτα σε όλους".

Λίγες μέρες αργότερα ο ίδιος παραιτήθηκε από το πόστο του, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει σκοπό να βλάψει την Μπαρτσελόνα. "Το tweet με τη προσωπική μου γνώμη για ένα διάσημο πρόσωπο, μπορεί να βλάψει το ίδρυμα της Μπαρτσελόνα, λόγω πίεσης από ορισμένες εταιρίες, αλλά και τα ΜΜΕ. Δεν θέλω να στοιχήσω ούτε μια δεκάρα στην Μπαρτσελόνα, αλλά ούτε να στερηθώ την ελευθερία της έκφρασης. Κατά συνέπεια παραιτούμαι. Σας ευχαριστώ!".

Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Λαπόρτα, Πρόεδρος της Μπαρτσελόνα. "Θεώρησε καλύτερο να παραιτηθεί, δεδομένου ότι υπήρξαν πιέσεις από επενδυτές και χορηγούς του ιδρύματος λόγω ενός tweet που έγραψε. Από την πλευρά του δεν ήθελε να βλάψει το ίδρυμα και παραιτήθηκε οικειοθελώς. Η απόφασή του έγινε δεκτή και τέλος." ήταν τα λόγια του, ενώ αστειευόμενος συμπλήρωσε πως "είναι κρίμα πως ο Ναδάλ δεν είναι από τη Βαρκελώνη. Αλλά τον συγχωρούμε γιατί μας κάνει να απολαμβάνουμε τον τρόπο με τον οποίο παίζει τένις".

TAGS ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ